Hírmorzsák 2016-10-21 (21:30)

MWP segédedző lehet a Lakersnél, mert játékosként nehezen fog beférni. Zubac rendszeresen használni akarja a skyhookot. A Minnesota érdeklődik Shumpert iránt. A Cavs mindenképpen el akarja cserélni Mo Williams szerződését. E'Twaun Moore a Pelicans kezdő kettese. Jrue Holiday feleségét megműtötték. Újabb részletek az új kollektív szerződésről. Rudy Gay 2015-ben úgy üdvözölte George Karlt a Kingsnél, hogy "üdv a pokolban". A Bucks úgy számol, hogy Monroe le fogja hívni 2017/18-as játékosopcióját. Kész a Bulls, a Nets és a Knicks kerete is a szezonra. A Celtics egy második körösért cserélné James Youngot vagy RJ Huntert.

 

Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers egyik segédedzője lehet Metta World Peace a most következő idényben - mint ismert, a veterán kiscsatár edzőtábor-szerződést kötött az aranysárga-lilákkal, de 14 garantált szerződésük mellett ott van Yi Jianlian részben garantált kontraktusa is, így elég kevés esélye van annak, hogy MWP a Lakers játékosa marad az alapszakaszra is, ha nem cserélnek el valakit. MWP állítólag tavaly jó mentora volt a fiataloknak, ezért hívták meg idén is a csapathoz, de a hírek szerint ő még játszani szeretne.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy újonc centerük, Ivica Zubac azt nyilatkozta, hogy használni fogja Kareem Abdul-Jabbar híres dobását, a skyhookot. A 19 éves horvát játékos azt mondta, hogy gyakorolta már ezt Európában is, de ott nincs olyan szabadsága a játékosoknak, hogy ilyeneket csináljanak. Mikor elkezdett dolgozni a Lakersnél Bill Bertkával, sok videót néztek KAJ-ról, és akkor kérdezte tőle a szakvezető, hogy ismeri, tudja-e használni ezt a dobásfajtát, ő meg mondta, hogy igen. Először azt hitte Bertka, hogy viccel Zubac, de bizonyította a pályán is, azóta pedig minden nap dolgoznak a horogdobásán.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Minnesota Timberwolves érdeklődött nemrég a Cleveland Cavaliersnél Iman Shumpert iránt, és úgy érezték, hogy egyáltalán nem zárkózik el a bajnok Shumpert elcserélésétől. Lowe úgy tudja, hogy a semmiért nem fogja odaadni a Cavs a dobóhátvédet senkinek, de ha olcsóbb megoldást tudnak találni a posztjára, akkor a luxusadó miatt belemehetnek egy üzletbe.

A Cleveland mást akar egyébként cserélni, méghozzá Mo Williamst, aki előbb lehívta 2.2 milliós játékosopcióját, majd úgy döntött, hogy visszavonul. Ha nem sikerül elcserélniük az irányító szerződését, akkor elég sok pénzt kell fizetniük a semmire a luxusadó miatt.

Voltak természetesen ma is roster-alakítások. A Chicago Bulls JJ Avilát, D'Vauntes Smith-Riverát, Spencer Dinwiddie-t és Thomas Walkupot tette ki, így az Illinois-iak kerete 14 fős már csak. Az Atlanta Hawks szabadlistára rakta Will Bynumot is, így ők is már csak 16-an vannak. A Brooklyn Netsnél Yogi Ferrell vált létszám felettivé - ők 15-en vannak így. A New York Knicks a Lou Amundson, JP Tokoto, Cleanthony Early, Chasson Randle, Damien Inglis ötösfogattól vált meg, ezzel 15 fős az állományuk. A New Orleans Pelicans Shawn Dawsont és Robert Sacrét tette ki - egyelőre ők hivatalosan 18-an vannak ezzel. A Boston Celtics kitette Ben Bentilt, ezzel 16 fős Danny Ainge-ék kerete - az utolsó rosterhely RJ Hunter és James Young között fog eldőlni, és Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint egy második körös pickért vihető bármelyik a kettő közül, mivel mindkettőnek garantált szerződése van.

A Denver Nuggets Gary Harris, a Dallas Mavericks Justin Anderson, a Washington Wizards pedig Kelly Oubre Jr. esetében hívta le a 2017/18-as csapatopciót. Másfajta opcióhoz kapcsolódik, de az előbb említett Zach Lowe úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks úgy számol jelenleg, hogy Greg Monroe le fogja hívni 2017/18-as játékosopcióját, amivel 17.9 millió dollárt kereshet abban az idényben - ennyit a piacon valószínűleg nem kapna, értéke ugyanis jelentősen megcsappant az elmúlt egy évben, mióta semmilyen szinten nem tudott beilleszkedni a wisconsini együtteshez.

A New Orleans trénere, Alvin Gentry John Reidnek (The Times Picayune) elmondta, hogy Buddy Hield csereként kezd majd kettes poszton, E'Twaun Moore lesz a Pelicans kezdő dobóhátvédje az idény elején - Tyreke Evans szokás szerint sérült, valamikor december közepén térhet vissza térdműtétei és vérröge után. Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy Jrue Holiday felesége sikeres műtéten van túl, egy daganatot távolítottak el az agyából. Mint ismert, az irányító jelenleg a családjával van, egyelőre nem tudni, mikor tér vissza az együtteshez.

Az új kollektív szerződés részleteiről írt Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) - délelőtt már olvashattatok róla, hogy több pontban megegyezett a két fél, kisebb finomítások vannak már csak hátra. A hírek szerint nagyjából 50%-kal fog nőni az újoncfizetések, a veterán minimumok és a különböző kivételek mértéke, tehát igazodnak a sapkához. A 36-and-over szabály 38-ra fog nőni - ez megakadályozta, hogy valaki 4 vagy 5 éves kontraktusokat kapjon, ha a szerződés időtartama alatt betölti a 36. életévét, így most kitolják egy kicsit ezt a határt.

A végére pedig George Karl maradt, akinek nem sokára megjelenik az új könyve - Marc Stein (ESPN) kapott belőle egy példányt, amiben azt írja Karl, hogy Rudy Gay már 2015-ben úgy üdvözölte őt a Sacramento Kingsnél, hogy "Isten hozott a kosárlabda pokolban". Mint ismert, Karl már nincs a csapatnál, Gay pedig maximum egy év múlva távozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus