Hírmorzsák 2016-10-22 (10:15)

Draymond Green szerint az emberek nem ismerik az igazi énjét, mindent és mindenkit maga elé helyez, a nyári balhéiból pedig nem bán semmit. Paul George szerint van olyan jó a Pacers kerete, mint mikor főcsoportdöntőt játszottak. Tyronn Lue sírni fog a gyűrűátadó ceremónián. Sullinger határozatlan ideig nem játszik (bal lábfej). Noelnek kisebb térdműtéten kell átesnie. Beverley-nek is meg kell műteni a térdét (3 hét vagy 20 meccs?). Danny Green három hetet kihagy a combja miatt. Kész a Blazers és a Wizards kerete, igazolt a Boston, a Memphis és a Magic. A 80-as évek mezeit fogja néha viselni a Lakers ebben az idényben.

A Golden State Warriors sztárja, Draymond Green Chris Palmerrel (Bleacher Report) beszélgetett önmagáról - szerinte az emberek csak a kosarast látják, azt, hogy hogyan viselkedik a pályán, de az nem ő, sokkal több van emögött. Mindenki látja, milyen nagy benne a versenyszellem, a folyamatos trash talkot meg a többi dolgot, de nem látják az igazi énjét, akinek a barátai a legfontosabb - ő mindig önmaga elé helyez mindenkit és mindent. Elmondása szerint pont ezért fogadják el a csapattársai is, mert ő mindenkivel törődik egyébként.

Mint ismert, Greennek voltak ügyei a nyár folyamán is, megütött egy Michigan State-es futballistát, majd véletlenül kiposztolta a férfiasságát a netre. Erről annyit mondott az erőcsatár, hogy ő is ember, hibázik néha, de semmit nem bán meg abból, amit a nyáron tett, mert sokat tanult magáról, és emiatt érettebb is lett - szerinte az ilyen helyzetekben tanul a legtöbbet az ember, mert más szemszögből láthatja a dolgokat. Steve Kerr vezetőedző szerint is sok mindent tanulhatott Green a nyáron, és még mindig a csapat egyik vezére. A tréner azt mondta, hogy Green szerint egy fokkal jobban tudja már, hogy meddig szabad elmenni - akkor nem játszanak jól, ha az erőcsatárban nincs meg a tűz és az energia, de tudnia kell, hol a határ.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Christopher Casumnak (SLAM) elmondta, hogy szerinte a csapat vezetősége az idei nyárral, illetve a most meghúzott változtatásokkal elérte, hogy olyan tehetséges keretük legyen, mint volt akkor, amikor a főcsoportdöntőbe jutottak - ez hiányzott George szerint az elmúlt években, még ha az előző szezonban be is jutottak a rájátszásba. A kiscsatár úgy érzi, hogy mióta a Pacersnél van, a csapat cserepadja sosem volt az igazi - a keret mélysége egy dolog, most azonban olyan játékosaik vannak, akik több poszton többféle feladatkört is el tudnak látni. George arról is beszélt, hogy nagyon hosszú egy NBA szezon, úgyhogy senki nem akar éveket elpazarolni, olyas valamibe ölni, ami nem halad semerre. Ez az egyik legrosszabb dolog ebben a ligában, úgyhogy hálás a vezetőknek azért, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél versenyképesebb keretet tegyenek össze.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue a Cleveland.com munkatársának elárulta, hogy valószínűleg sírni fog kedden, az alapszakasz nyitányán, amikor átadják majd a csapatnak a bajnoki gyűrűket. Mindig beleborzong, mikor meglátja azokat a pillanatokat, mikor Kyrie Irving a végén bedobja a hármast, Kevin Love megcsinálja az utolsó játéknál a jó védekezést, LeBron James pedig előtte blokkolja Andre Iguodalát. Lue szerint a nyitómeccsen még több érzelem fog felszabadulni belőle, mint általában.

Sajnos sérülésekről is be kell számolni ezúttal. A Toronto Raptors erőcsatára, Jared Sullinger határozatlan időre kiesett a játékból, miután bal lábfejsérülése nem gyógyul - még az első előszezon meccsen léptek rá, de ma hajnalban, az előszezon zárótalálkozóján sem tudott pályára lépni. A Philadelphia Sixers magasemberének, Nerlens Noelnek begyulladt a bal térde, ezért egy kisebb műtéten fog átesni a most következő napokban. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley artroszkópos térdműtétre kényszerül, és három hetet fog kihagyni, de a texasiak vezetőedzője, Mike D'Antoni úgy számol, hogy 20 mérkőzésről fog hiányzni Beverley a szezon elején. A San Antonio Spurs dobóhátvédje, Danny Green pedig szintén három hetet lesz kénytelen kihagyni, miután meghúzódott a bal combja.

A tegnap esti, ma hajnali rostermozgásokhoz tartozik, hogy Sheldon McClellan és Danuel House maradnak a Washington Wizardsnál az alapszakaszra is, miután a fővárosiak Jarell Eddie-t, Johnny O'Bryantet és Casper Ware-t tették ki keretükből, hogy beférjenek a 15 főbe. A Portland TrailBlazersnél Tim Quartermané lett a 15. rosterhely, az oregoniak Grant Jerrettet és Greg Stiemsmát tették ki. A Memphis Grizzliesnél Kellen Dunhamet rakták szabadlistára, JaKarr Sampsont viszont leszerződtették. Az Orlando Magic Ramon Galloway-t, a Boston Celtics pedig Ryan Kelly-t igazolta le - valószínűleg mindkét lépés a D-Ligás játékjog miatt kellett, hiszen a Celtics például ezelőtt a szerződtetés előtt is cserélni akart még, hogy le tudja vinni a keretlétszámot 15-re.

A Sacramento Kings Willie Cauley-Stein, a San Antonio Spurs pedig Kyle Anderson 2017/18-as csapatopcióját hívta le - előbbinél ez a harmadik évet, utóbbinál a negyediket jelenti az újoncszerződésből.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt, amely a 80-as évekbeli mezét fogja viselni pár mérkőzésen az idei szezonban - az akkori sárga mezen lila volt a szám egy kis fehér árnyékkal, most pedig pont fordítva van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus