Hírmorzsák 2016-10-22 (19:15)

LeBron 2010-ben azért hagyta el a Cavst, hogy le tudja győzni a Bostont. Draymond Green lába megint elszállt (videó). Blake Griffin évek óta nem érezte ennyire jól magát. Doc Rivers 2014 januárjában majdnem feladott egy meccset. Klay Thompson kiakadt, mert névtelenül hívta őket gyávának egy másik csapat egyik vezetője. Kerr szerint a játékosainak nem szabad a közösségi médiában megjelentekkel foglalkozniuk. Durant szerint minden NBA-játékos szeretné, ha megint lenne csapat Seattle-ben, ő is. A Cavs szezonnyitója fél órával korábban kezdődik az MLB döntő miatt. Jennings bizonyítani akar a másik 29 csapatnak. Fizdale azt akarja, hogy Marc Gasol legalább 4 triplát vállaljon meccsenként. Infók a Sixers sérültjeiről (Noel, Simmons, Bayless, Covington). Kész a Nuggets, a Raptors és a Hawks kerete is.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Joe Vardonnal (Cleveland.com) beszélgetett arról az időszakról, amikor elhagyta a csapatot 2010-ben. LeBron elmondása szerint rájött, hogy ahhoz, hogy bajnoki címért küzdhessen, olyan játékosokkal kell egy csapatban játszania, akik Paul Pierce, Ray Allen, Kevin Garnett, Rajon Rondo és a többi bostoni játékos szintjén lehetnek. Nem érezte úgy, hogy ez Clevelandben sikerülhet, mert több kosarast is megkeresett, hogy szerződjön oda hozzájuk, akik azonban folyamatosan elutasították ezeket a lehetőségeket. Nem is volt pénzük arra, hogy sztárokat igazoljanak - tudta, hogy Dwyane Wade, Chris Bosh, Amare Stoudemire vagy éppen Carlos Boozer szabadügynökök, és azt is, hogy szüksége van rájuk, hogy a Bostont le tudja győzni. James elmondása szerint tudja, hogy most fordult a kocka - ő a Celticset akarta lenyomni, most pedig minden GM úgy próbálja építeni a csapatát, hogy őt sikerüljön megverni a PO-ban.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin Jovan Buhával (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint évek óta nem érezte magát ilyen jól, amin kicsit meg is lepődött. Persze az edzőtábor előtt is úgy gondolta, hogy jó formában van, de sosem tudja az ember egy sérülés után, hogy hogyan reagál a szervezete bizonyos szituációkra és a nagyobb terhelésre. Minden évben felvesz valami új szokást, és olyan is, amit lead - saját elmondása szerint most változtatott a mérkőzések előtti rutinján, kicsit többet dolgozik lábra, ami az utóbbi időben egyáltalán nem volt rá jellemző, de most visszatért ehhez a módszerhez.

A Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Baxter Holmesnak (ESPN) mesélte el, hogy 2014 januárjában majdnem feladta a Golden State Warriors elleni alapszakaszmeccset, hogy a játékosai normálisan tudjanak pihenni. A Clippersnek január 17. és 27. között 7 idegenbeli mérkőzése volt egy keleti túrán, majd visszatértek otthonukba egy Washington Wizards elleni találkozóra, de másnap jött egy újabb idegenbeli összecsapás, egy back-to-back a Warriors otthonában. A szakvezető elgondolkodott azon, hogy otthonhagyja az egész csapatot - tudták, hogy nagyon csúnyán ki fognak kapni, és így is történt. Azt is elmondta, hogy állítólag ha valaki három egymást követő napon nem tud legalább napi 5 órát aludni, akkor olyan a reakcióideje, mint egy ittas állapotban, de még alkoholhatáron belül lévő sofőrnek - ezt tapasztalták meg saját bőrükön.

Ha már szóba került a Golden State, akkor térjünk ki rájuk is, Klay Thompson ugyanis kiakadt Anthony Slaternek (San Jose Mercury News). Ethan Sherwood Strauss (ESPN) cikkében jelent meg, hogy egy meg nem nevezett csapatvezető szerint a Warriors játékosai gyáván viselkedtek a Cleveland Cavaliers elleni döntő ötödik összecsapásán, mikor Draymond Green eltiltás miatt nem játszhatott. Thompson azon húzta fel magát, hogy ha már valaki gyávának hívja őket, akkor hogy-hogy nem teszi oda a nevét ehhez a véleményhez? Persze egy ilyen "védvonal" mögül könnyű valakit kritizálni - nyugodtan gyávának hívhatja őket bárki, nincs ezzel gond, de névvel együtt kellene ezt megtenni. Mo Speightset tudták idézni, másnál viszont nem írtak nevet, ezt pedig nem érti Thompson, hogyan lehet, felidegesítette magát rendesen.

A vezetőedző, Steve Kerr azt mondta Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) nemcsak ezzel az esettel kapcsolatban, hogy játékosainak nem szabadna a közösségi médiával és az ott leírtakkal foglalkozni - ha törődnek azzal, hogy ott ki mit szól hozzájuk, akkor hosszú és nyomorúságos életük lesz.

A Warriors kiscsatára, Kevin Durant másról nyilatkozott Chris Ballardnak (Sports Illustrated) még a múlt hónapban, Seattle-ben, egy gyerekeknek rendezett eseményen. Durant elmondása szerint sokszor gondolt már arra, hogy mi lett volna, ha a Seattle Supersonics nem költözik el Oklahoma Citybe - a szurkolók, a közösség és a vezetők is nagyon szerették a csapatot és a játékosokat, úgyhogy el tudta volna képzelni, hogy itt nő fel. Sokat tanult Seattle-ben, rengeteg jó emberrel találkozott, és otthonának nevezte a várost, aztán persze máshogy alakultak a dolgok. Még mindig kötődik Seattle-höz, és arra a kérdésre, hogy szeretné-e, ha újra lenne a városnak NBA franchise-a, azt mondta, hogy minden játékos ezt szeretné a ligában.

A Cleveland Cavaliers New York Knicks elleni szezonnyitóját fél órával korábbra hozták, magyar idő szerint szerda hajnalban, 01:30-kor kezdődik majd az összecsapás, így belefér majd a gyűrűátadó ceremónia a baseball döntő (World Series) első mérkőzése előtt, amiben a Cleveland Indians is érdekelt lesz.

A New York Knicks egyik új irányítója, Brandon Jennings Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, hogy egyetlen ajánlatot sem kapott más csapatoktól, és ez valószínűleg az Achilles-sérülése miatt volt - senki nem tudta, hogy mennyire egészséges. 29 csapat nem akarta őt, úgyhogy egyértelműen van mit bizonyítania - meg kell mutatnia, hogy visszatért, hogy egészséges, és hogy csapatjátékos, nem az egyéni érdekek vezérlik. Amikor Phil Jackson elnök felhívta, azonnal igent mondott, egyáltalán nem gondolkodott. Egy millió dollárért is aláírt volna, nem számított a pénz, mert csak az volt a lényeg számára, hogy az NBA-ben játsszon és esélye legyen nyerni, New York már csak hab volt a tortán.

A Memphis Grizzliesnél úgy tűnik, hogy a külső dobásokra nagy hangsúlyt fektet az új vezetőedző, David Fizdale - Rob Mahoney (Sports Illustrated) értesülései szerint a tréner azt akarja, hogy Marc Gasol legalább 4 triplát vállaljon meccsenként, és a hírek szerint azzal "fenyegette" a spanyolt, hogy lecseréli őt, ha továbbpasszolja az üres helyzeteket. Gasol egyébként eddig 8 év alatt összesen 66 hármassal próbálkozott, abból 12 ment be (18.2%).

A Philadelphia Sixers tartalékosan kezdi majd az idényt - Ben Simmons sérülése mellett volt már arról szó délelőtt, hogy Nerlens Noel térdét is műteni kell, igaz, nála nem tudni még, mennyit kell kihagynia, csak azt, hogy Brett Brown vezetőedző nem számol vele a szezonnyitón. Ma hajnalban megsérült Robert Covington jobb bokája is, idő előtt fejezte be a meccset a kiscsatár, de jelenleg még nála sem tudni, mennyire súlyos ez a probléma. A csapat kezdő irányítója, Jerryd Bayless még legalább két hetet kénytelen kihagyni bal csuklója miatt, a már említett Ben Simmonsról pedig annyit mondott Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy januárban fog visszatérni.

Rostermozgások. A San Antonio Spurs kitette keretéből Ryan Arcidiaconót és Patricio Garinót. Az Atlanta Hawks Josh Magette-től szabadult meg - ők így készen vannak 15 fővel. A Denver Nuggets Robbie Hummelt és Nate Wolterst rakta ki - utóbbi egyébként már alá is írt a Crvena Zvezdához, a Denver kerete pedig szintén 15 fős. Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a Sacramento Kings újra akarja igazolni Lamar Pattersont - a dolog azért érdekes, mert pár napja tették ki keretükből. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Fred VanVleet nyerte a Toronto Raptorsnál a 15. rosterhelyért vívott harcot, őt tartja meg a kanadai gárda. A Detroit Pistons leigazolta a 23 éves, 229 centi magas Mamadou N'Diaye-t. Az pedig egy kicsit OFF, hogy Steve Blake aláírt Ausztráliába, ő a Sidney Kings kosarasa lesz.

A liga kibővíti a Replay Center hatáskörét. A játékvezetők a pályaszéli monitorokon fogják visszanézni a Flagrant hibákat, de a többi visszajátszást igénylő esetet majd New Jerseyben fogják vizsgálni, mint például az ún. clear-path hibákat (mikor azt kell eldönteni, hogy volt-e még a szabálytalankodó védő mögött egy másik védő, vagy egyedül mehetett volna a támadó a gyűrűig) vagy azokat a faultokat, amik a támadóidő végén vannak, és el kell dönteni, hogy még időben voltak-e vagy már időn túl. Tavaly 42 másodpercről 31.9 másodpercre csökkent a visszanézések átlagos hossza a Replay Center bevezetésével.

A végére Draymond Green maradt, aki nem tud leszokni a teljesen életszerűtlen rúgásairól:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus