Hírmorzsák 2016-10-24 (21:30)

Kész a Lakers, a Pelicans, a Rockets, a Celtics és a Thunder kerete is - World Peace és Thomas Robinson is maradtak a Lakersnél, Lance Stephenson a New Orleansnál, a tavalyi első körös RJ Huntert már elherdálta a Boston, a Thunder pedig 6.5 milliót dobott ki az ablakon. Capela miatt megpróbálták Dwight Howardot háttérbe szorítani tavaly. Igazolt a Pacers és a Sixers. Jared Sullingerre 2-3 hónapos kihagyás vár. Jahlil Okafor és Covington is bevethetőek lesznek a szezonnyitón. Az új kollektív szerződés 6+1 évre szól majd, az MLE 8 millió dollár környékére nő.

A rosterszűkítés van a főszerepben a mai napon, hiszen ma van a határidő, amíg maximum 15, minimum 13 főre kell alakítani az állományokat, és volt néhány érdekes döntés. A New Orleans Pelicansnél Lance Stephenson nyerte a 15. helyet, Alonzo Gee került lapátra - utóbbi 1.2 millió dolláros szerződése viszont garantált, így pénzénél van. A Los Angeles Lakers Anthony Brownt tette ki, így Metta World Peace és Thomas Robinson is maradtak. Az Oklahoma City Thundernél Chris Wright és Kaleb Tarczewski mellett Mitch McGary és Ronnie Price kerültek waiverre, Semaj Christon maradt - McGary kontraktusa 1.5 millióig, Price-é pedig 2 évre 5 millió dollárig garantált, az irányító ráadásul augusztusban írt alá, így viszonylag jól fizető előszezonon van túl...

A Boston Celticsnél a tavalyi első körös RJ Hunter került lapátra a két éve semmit nem mutató James Young ellenében - Danny Ainge annyit mondott Youngnak, hogy ez volt az első dolog az életében, amiért megdolgozott. A Houston Rockets Gary Payton II-től, LeBryan Nash-től és PJ Hairstontól vett búcsút, de Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Tyler Ennist is ki fogják tenni, bár nyitottak arra, hogy újraigazolják ezt követően a nyáron Michael Beasley-ért cserében szerzett irányítót. A Philadelphia Sixers leigazolta Dionte Christmast, az Indiana Pacers pedig a Boston Celticstől kirakott Ben Bentilt.

Voltak csapatopciólehívások is a 2017/18-as szezonra - a Houston Rockets Clint Capela szerződését hosszabbította meg így, a Utah Jazz Dante Exum, Trey Lyles és Rodney Hood, a Boston Celtics Terry Rozier, a Portland TrailBlazers pedig Noah Vonleh és Shabazz Napier esetében tette meg ugyanezt.

Ha már szóba került Capela, akkor folytassuk vele, Tim MacMahon (ESPN) információi szerint ugyanis a Houston Rockets vezetősége az előző idény közben azt akarta, hogy Dwight Howard játékpercei drasztikusan csökkenjenek, méghozzá Capela javára - ez központi szerepet játszott abban, hogy a Rockets olyan pocsék idényt ment, amilyet. A hírek szerint James Hardennek is volt abban szerepe, hogy Daryl Morey GM és Les Alexander tulajdonos csökkenteni akarták Howard szerepét (plusz Capela teljesítménye miatt úgy érezték, hogy több lehetőséget érdemelne), de erről ellentmondó információk láttak napvilágot - JB Bickerstaff vezetőedző nem tett eleget a kérésnek, de volt belőle baj így is. Howard megtudta ezt, ezután beszélte meg a texasiak menedzsmentjével, hogy nem lenne olyan nagy baj, ha a dealine előtt elcserélnék, de nem találtak rá megfelelő vevőt.

A Toronto Raptors erőcsatára, Jared Sullinger 2-3 hónapot fog kihagyni a GM, Masai Ujiri bejelentése alapján, így könnyen elképzelhető, hogy csak a következő naptári évben láthatjuk a pályán a magasembert - mint ismert, Sullinger lábfejét kell műteni, egy csavart fognak beletenni, mert nem reagál jól a lábközépcsontja a terhelésre. A Philadelphia Sixers sérültjeiről annyit tudni, hogy jelen állás szerint Jahlil Okafor és Robert Covington is bevethetőek lesznek az OKC elleni szezonnyitón.

A végére pedig Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) maradt, aki úgy tudja, hogy a most következő kollektív szerződés 7 éves lesz, és 6 év után kiléphet belőle bármelyik fél - 2017/18-ban fog kezdődni, így a 2023/24-es idény végéig tart, ha csak ki nem lépnek belőle 2023-ban. Ugyanide tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint az MLE 5.6 millióról 8 millió dollár környékére fog nőni az új CBA-ban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus