Hírmorzsák 2016-10-25 (11:30)

Lillard MVP akar lenni. LeBron szerint már senki nem veheti el tőlük, hogy bajnokok lettek, akármi is történik a továbbiakban. Csak a Cavs és a Clippers van luxusadó fölött. Rose szerint csak idő kérdése, hogy újra elit játékos legyen. Steve Kerr egy "fényéves" nyilatkozattal poénkodott. Draymond Green szerint mindegy, ki hogyan aposztrofálja őket, csak az számít, hogy nyernek-e vagy sem. Bayless 1 hónapot hagy ki (csukló). Parsons nem lesz bevethető a szezonnyitón. Andre Miller még szeretne az NBA-ben játszani. A Pistons lehívta Udrihot waiverről. Kialakította keretét a Cavs, a Suns, a Grizzlies, a Sixers és a Kings is.

Tegnap este volt a határidő, amíg kitehették a csapatok a nekik nem kellő játékosokat szabadlistára, és maximum 15 fősre szűkíthették kereteiket. A Phoenix Suns Archie Goodwintól vált meg. A Cleveland Cavaliers Dahntay Jonest pakolta ki, így DeAndre Liggins maradt a bajnoknál az alapszakaszra is. A Houston Rockets végül úgy döntött, hogy Pablo Prigionitól köszönnek el, Tyler Ennist megtartották. A Sacramento Kings Jordan Farmarnak, Lamar Pattersonnak és Isaiah Cousinsnak intett búcsút. A Detroit Pistons leszedte szabadlistáról a Miami Heat által kitett Beno Udrihot (így a floridaiaknak nem kell fizetni a szlovén szerződését), cserébe Ray McCallumot tették waiverre. A Memphis Grizzlies Matt Costellótól is elbúcsúzott. A Philadelphia Sixers pedig a tegnap leigazolt Dionte Christmas mellett Brandon Paultól, Shawn Longtól, James Webb III-tól és Cat Barbertől köszönt el.

A Phoenix Goodwin elküldése mellett lehívta TJ Warren és Devin Booker 2017/18-as csapatopcióját is.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a 40 éves Andre Miller még mindig szeretne játszani, és reményei szerint egy PO-kaliberű csapat le fogja igazolni.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard Kerry Eggersnek (Portland Tribune) azt nyilatkozta, hogy MVP akar lenni a most következő idényben, ez az egyéni célja. A játékmester úgy gondolja, hogy ha csapatként úgy teljesítenek, amire egyébként képesek, ha elég meccset nyernek, akkor az azt jelenti, hogy az ő teljesítménye MVP szintű lesz. Terry Stotts vezetőedző annyit reagált erre, hogy nagyszerű dolognak tartja, hogy Lillard ezt tűzte ki célul. Játékosa soha nem futamodik meg egyetlen kihívás elöl sem, magasra teszi a mércét saját magának és a csapatnak, a csapattársainak is. Stotts szerint az a legjobb módja annak, hogy valaki sikeres legyen és nagy eredményeket érjen el, ha ilyen célokat tűz ki maga elé.

A Cleveland Cavaliers ma éjszaka elkezdi az idényt, és természetesen jön az ilyenkor szokásos gyűrűátadó ceremónia is a bajnoknak a mérkőzés előtt. LeBron James azt nyilatkozta, hogy ez egy nagyon különleges este lesz - olyan, amit már senki nem vehet el tőlük, akármennyi dobást hibáznak, akármennyi eladott labdájuk van, akármennyi meccset veszítenek. Nemcsak a játékostársai, hanem a szurkolók és a klub miatt is örül ennek a sikernek és annak, hogy most egy ilyen felejthetetlen esemény következik - a bajnoki címükkel már a történelem részei. A Cavs azzal a New York Knicksszel kezd, amely két éve, LeBron visszatérésekor megverte az ohiói együttest a nyitónapon, James viszont 2-0-át produkált a Heattel a gyűrűátadások utáni meccseken. A Cleveland ikonja szerint szerencsétlen a helyzet, mert ilyenkor az előző idényt ünneplik, miközben már a most következő szezonra kellene koncentrálniuk. A szurkolóknak és nekik is joguk van ünnepelni, kár, hogy utána azonnal indul az új szezon, de ez a feladatuk.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy ők és a Los Angeles Clippers kezdik az idényt luxusadó fölött, mindenki más a szint alatt van. A Clippers 3.6 millió dollárral van csak a határ fölött, a Cleveland viszont több mint 32 millióval - a harmadik a listán a Portland TrailBlazers, ők 26.590 dollárral úszták meg a "túlfizetést".

Ha már szóba került a Knicks, akkor folytassuk velük, irányítójuk, Derrick Rose ugyanis azt nyilatkozta Ian Begley-nek (ESPN), hogy csak idő kérdése, mire összerakja a játékát, és újra elitjátékos lesz. Az egész életét ennek a játéknak szentelte, rengeteget dolgozott és sok mindent áldozott fel - szerinte nagyon kevesen tették és teszik meg a ligában ezt olyan szinten, ahogyan ő. Úgy érzi, hogy sok jó játékosuk van, most meg kell tanulniuk, hogyan játszanak együtt hatékonyan, ki kell alakítani a csapaton belüli kémiát, de ez majd jön idővel, ahogy egyre több tapasztalatot fognak gyűjteni együtt.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr egy kicsit poénkodott Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) - a tréner szerint Kevin Durant fényévekkel a három héttel ezelőtti formája előtt jár. Mint ismert, Joe Lacob az előző szezon közepén azt nyilatkozta, hogy fényévekkel a többi csapat előtt vannak a klub felépítésében és gondolkodásában, ami elég nagy visszhangot váltott ki, így Kerr egy félmosollyal vissza is kérdezett rögtön, hogy használhatja-e ezt a kifejezést.

A tavalyi döntőstől Draymond Green Chris Haynesszel (ESPN) beszélgetett a vasárnapi edzés után. Az erőcsatár szerint sokan őket akarják negatív főhősként beállítani, de nem így fognak nekiállni a szezonnak, igazából nem érdekli őket, hogy az emberek miként aposztrofálják a csapatot - a lényeg annyi, hogy a pályán teljesítsenek. Mindenki úgy festi le őket, ahogyan szeretné, de csak az számít, hogy nyernek-e vagy sem. Green szerint ha valaki valamit jól csinál, sikeres, vagy valami olyasmit csinál, amit más szeretne, akkor utálni fogják, ez ezzel együtt jár. Azzal, hogy leigazolták Durantet, természetesen ráerősítettek még erre a negatív főhős szerepre, de amilyen sikereket értek el az elmúlt két évben, az emberek egyébként is utálnák őket, szóval teljesen mindegy

Jeff Goodman (ESPN) értesülései szerint a Philadelphia Sixers irányítója, Jerryd Bayless 1 hónapos kihagyásra kényszerül a bal csuklója miatt (elszakadt egy szalagja), tehát a korábbi két hét tovább nőtt esetében. Csütörtökön hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni szezonnyitón nem lesz bevethető a Memphis Grizzlies kiscsatára, Chandler Parsons sem - ő továbbra is rehabját folytatja, miután meg kellett műteni a jobb térdét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus