Hírmorzsák 2016-10-25 (21:00)

Noah gratulált Clevelandnek a bajnoki címhez. Rondo szerint sokan átnéztek a tavalyi teljesítményén. Megy le a Knicks oddsa a bajnoki címre. Porzingis már az adidasnál van. Draymond Green szerint ő elfogadja, bármilyen szerepe is lesz, csak a győzelmek érdeklik. Bob Myers szerint a Warriors nem dinasztia, és erre mindig emlékeztetik is magukat - jósolni sem mer az előző idény után. Austin Rivers szerint nemhogy könnyebb, hanem épp nehezebb dolga van édesapja irányítása alatt - állítólag pénzről mondott le, hogy a Clippersnél maradhasson. Lawson 30-40 perceket játszik meccsenként, amíg Collison vissza nem tér. LeBron az új Nike-reklámban (videó). Parsons szerint ő a legjobb fehér amerikai játékos az NBA-ben. Smart még egy hétig nem edz. Embiid 20 perces limiten lesz holnap. Ma este Burks és Favors se lesz a Jazznél.

A New York Knicks centere, Joakim Noah ma este Clevelandben lép pályára, ami a 2010-es rájátszás Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls párharca óta mindig pikáns - akkor Noah nem is a csapatot, hanem magát a várost cikizte. A francia játékos ma azzal nyitott, hogy gratulál Clevelandnek, bár továbbra sem egy üdülőhely, de bajnoki címet nyertek, ráadásul teljesen megérdemelten.

A New Yorkhoz tartozik, hogy rendesen megy le az oddsuk a végső győzelemre - ennek nem az az oka, hogy egyre esélyesebbek a gyűrűre, hanem az, hogy 100-az-1-hez oddson kezdtek, és rájuk érkezett a legtöbb fogadás. A Westgate Superbooknál már csak 60-az-1-hez adják a Knicks végső sikerét, az MGM-nél pedig már csak 20-az-1-hez - hozzá kell tenni, hogy David Purdum (ESPN) értesülései szerint átlagosan 25 dollárt raktak a fogadók a New Yorkra, úgyhogy a házat nem nagyon pakolják fel Noah-ék bajnoki címére...

Az is a Knickshez tartozik, hogy Kristaps Porzingis hivatalosan is az adidasnál van már, a Nike nem meccselte a másik vezető sportszergyártó ajánlatát.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) a csapaton belüli szerepéről beszélt. Green szerint ő mindig önmaga marad, és elfogadja a rá osztott szerepet, bármi is legyen az - szerinte segíthet a csapat sikerességében, őt csak a győzelem érdekli, ez így volt világ életében és így is marad. Azt is hozzátette a magasember, hogy nem várja el, hogy mindenki megértse ezt (azt, hogy neki az egyéni dolgok nem fontosak, csak a csapat sikere), de nem is feladata, hogy mindenkivel megértesse.

A Warriors GM-je, Bob Myers szintén Lee-nek adott interjút, amelyben azt mondta, hogy azért még senki nem kapott gyűrűt, mert leigazolt valakit - ő már régóta feladta, hogy jósoljon bármiben is. Az emberek azt hitték, hogy az előző idényben ők lesznek a bajnokok, méghozzá könnyedén, aztán nem történt meg. Ez sokakat meglepett, de azt sem gondolta volna senki, hogy megdöntik az alapszakaszrekordot, vagy hogy 24-0-lal kezdik az idényt - egyáltalán nem lehetett számítani azokra az eseményekre, amik az előző szezonban történtek. Azt tanulta meg ebben a szakmában, hogy a végeredményt el kell fogadni, akkor is ha jó, és akkor is, ha rossz - csak arra koncentrálhatnak, hogy fejlődjenek, aztán reménykedni kell, hogy ez sikerre vezet. Tavaly nem sikerült feljutniuk a csúcsra, de idén újra meg kell próbálniuk.

Myers azt is hozzátette, hogy bár sokan használnak nagy szavakat velük kapcsolatban, nem dinasztia a Warriors - nem nyertek öt bajnoki címet, csak egyet. Az emberek azt hiszik, hogy most minden sikerül nekik, de volt két jó évük, egyszer sikerült begyűjteniük a végső győzelmet, és erre emlékeztetik is mindig magukat. Myers szerint a siker egyik titka az, ha úgy érzi valaki, hogy még mindig nem sikerült elérni, amit akart - ott van például a Spurs, akik sosem viselkedtek úgy, mint akik révbe értek. Mindig van min dolgozni, mindig van mit fejleszteni, és mindig lehet új kihívásokat találni. Van néhány klub, amely elmondhatja magáról, hogy dinasztia, ilyen például a San Antonio, de ők nem tartoznak ebbe a kategóriába - talán egyszer fognak, de nem most.

A Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo Vincent Goodwillnek (SLAM Magazine) elárulta, hogy szerinte nem kapott elég nyilvánosságot a tavalyi teljesítménye. Kitűzött maga elé egyéni célokat, amiket el is ért, de mivel Sacramentóban volt, így a kutya nem foglalkozott vele - szerinte ha keleten lett volna, és sokszor közvetítik a meccsüket az országos TV-ben, akkor nem lett volna ennyire a szőnyeg alá söpörve a produkciója.

A Los Angeles Clippers cserehátvédje, Austin Rivers Dan Woike-val (Orange County Register) beszélgetett a nyárról. Elmondása szerint nemhogy könnyebb lenne édesapja irányítása alatt játszani, hanem pont fordítva - szerinte idióta, aki azt hiszi, hogy neki Doc Rivers miatt könnyebb dolga van, és ez idegesíti is, majd hozzátette még egyszer, hogy az emberek hülyék. Soha korábban nem játszott a kezei alatt, enélkül érte el a sikereit, volt a legjobb középiskolás játékos, tartozott a Top5-10 egyetemi játékos közé a Duke-on.

A hírek szerint érdeklődött iránta a Houston Rockets, a Brooklyn Nets és a New York Knicks is, és saját elmondása szerint kevesebbért maradt a Clippersnél (3 év, 35 millió), mint amennyi a legjobb ajánlata volt. Semmit nem vesz készpénznek, mert volt nagyon gyenge csapatnál is - a ligában összesen talán 4-5 gárda van, amelynek reális esélye van a bajnoki címre, és úgy érzi, a Clippers is közéjük tartozik. Tudta, hogy ha más csapathoz igazol, akkor könnyen előfordulhat, hogy soha nem játszik már ilyen kaliberű együttesnél, mert sokan úgy játsszák le teljes pályafutásukat, hogy nem jutnak el ilyen minőségű gárdához. 

A sérültlistához tartozik, hogy a Utah Jazznél nem lesz ma este Gordon Hayward mellett Derrick Favors (térd) és Alec Burks sem (boka). A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart nagyjából még egy hétig nem edzhet bokasérülése miatt. A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid játszani fog a szezonnyitón, de 20 perces limiten lesz holnap, az Oklahoma City Thunder ellen.

A Sacramento Kingsnél Ty Lawson minden lehetőséget megkap a bizonyításra - az első 8 találkozón, amíg Darren Collison eltiltását tölti, 30-40 perceket fog játszani mérkőzésenként, legalábbis maga az érintett nyilatkozta azt, hogy Dave Joerger vezetőedző ezt mondta neki.

Egy felmérés szerint az NBA-nek mindössze 18.3%-a fehér játékos, és közülük is a nagy többség külföldi kosaras. Ennek apropóján ült le Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) hat amerikai, fehér, NBA-ben kosarazó játékossal, akiknek feltette azt a kérdést is, hogy ki szerintük a legjobb fehér amerikai játékos a ligában. A Memphis Grizzlies kiscsatára, Chandler Parsons saját magát mondta, mások azért nem értettek vele egyet - Ryan Anderson szerint Kevin Love, de kiemelte JJ Redick munkamorálját is, a Clippers dobóhátvédje pedig szintén Love-ot mondta. Jason Smith Andersonra gondolt, de Gordon Haywardot is megemlítette.

A végére pedig LeBron James maradt a Nike új reklámjában:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus