Hírmorzsák 2016-10-27 (21:45)

Cousins kedveli Joergert, és ez kölcsönös. Wade Baldwin törénelmet írt, Anthony Davis Jordan, Wilt és Baylor nyomdokaiba lépett, DeRozannel együtt pedig a Jordan-Malone párost "másolták". Ingramet irányítóként is használja a Lakers. A Pistons is be akar költözni a Detroit belvárosában épülő csarnokba. Vine-tribute Lance Stephensonnal, LeBronnal és Tyler Hansbrough-val.

A Sacramento Kingsnél mindig a legfontosabb kérdés, hogy DeMarcus Cousins hogyan jön ki az éppen aktuális vezetőedzővel, de ezzel úgy tűnik, most nincs probléma - a center azt nyilatkozta Jason Jonesnak (Sacramento Bee), hogy ő kedveli Dave Joergert, és ez fordítva is igaz. Cousins szerint Joerger pont azt hozta a csapathoz, amire szükségük van, sokkal jobban illik a mostani játékuk a kerethez, mint a múltban. Nem akarja a korábbi vezetőedzőit leszólni, de most vannak a legjobb állapotban. Joerger annyit mondott, hogy semmi különlegeset nem csinált azért, hogy Cousinsszal jó kapcsolatot építsen ki, csak önmaga volt - szerinte az már nagy probléma, ha valaki másnak kell tettetnie magát, mert ezen azonnal átlátnak a játékosok.

Több kiemelt statisztika is volt ma hajnalban. A Memphis Grizzlies csereirányítója, Wade Baldwin IV lett a liga történetének első kosarasa, aki az első meccsén elért legalább 5 pontot, 5 pattanót, 5 gólpasszt, 3 blokkot és 3 szerzett labdát - 7/5/6/3/3-as számsort hozott a hátvéd, aki elmondása szerint képes arra, hogy hosszútávon is ilyen sokoldalúan segítse az együttest. 50 pontot eddig hárman szereztek a szezon nyitómeccsén, Michael Jordan kétszer, Wilt Chamberlain és Elgin Baylor 1-1 alkalommal - ehhez a társasághoz csatlakozott ma a New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis. Utoljára ketten 40 pontos szezonkezdő meccset 1989-ben toltak, akkor Jordan mellett Karl Malone követte el ezt, most Davis mellett DeMar DeRozan jutott e szint fölé.

A Los Angeles Lakers próbálgatja irányítóként is Brandon Ingramet, aki egyébként 3-4-es poszton játszott eddig világ életében - Jose Calderon sérült. Luke Walton Mark Medinának (Orange County News) elmondta, hogy így jobban be tudják vonni Ingramet a játékba - a tréner szerint az újonc játékos kiváló kosaras, aki nagyon érzi, hogy mit kell csinálnia, és ha nem is dob, de kiszolgálja a társakat, akkor is komoly hatással tud lenni ebben a szerepkörben a meccsek alakulására. Ingram is elmondta, hogy szerinte magának és másoknak is meg tudja csinálni a helyzeteket, úgyhogy könnyített a helyzetén, mikor ő volt az irányító.

A Detroit Pistons a következő idénytől kezdve már a Detroit belvárosában még jelenleg is épülő Little Caesars Arénában játszhat - a stadiont eredetileg a Detroit Red Wings NHL-csapatnak építik, de tárgyal a Pistons is az illetékesekkel, hogy ők is ott játszhassanak, és arról is mennek a beszélgetések, hogyan lehet átalakítani az arénát úgy, hogy kosármeccsekre is lehessen használni. A héten egyébként már megpróbálták eladni a Palace of Auburn Hillst a megyének, de a valamivel több mint 380 millió dolláros vételárat sokallták a helyi vezetők, lemondtak a lehetőségről. A Pistons az előző öt idény mindegyikében az utolsó 6 csapat között volt a nézőszámot figyelembe véve, nem véletlenül akarnak beköltözni a belvárosba ők is.

A végére pedig a Vine marad, a Twitter ugyanis lekapcsolja ezt a szolgáltatását a TheScore pedig összeállította a legjobb csapatot - ezen a linken végignézhetitek Lance Stephenson, LeBron James vagy éppen Tyler Hansbrough legemlékezetesebb Vine-pillanatait.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus