Hírmorzsák 2016-10-28 (10:00)

Iguodala is elismerően nyilatkozott LeBron döntőbeli blokkjától, JR Smith-t is dicsérte a játéknál. Billy Donovan szerint Embiid sokban hasonlít Hakeem Olajuwonra. Kevin Garnett a TNT szakkommentátoraként folytatja, de több csapat (Cavs, Bucks) edzője is lehet. Jimmy Butler összeakaszkodott Jae Crowderrel (videó). Rondo szerint többet kellene kommunikálniuk a pályán. Tristan Thompson szerint csak annak volt meglepetés, hogy Jonas Valanciunas előtt draftolták, aki nem látta a draft előtti edzést a Cavsnél. DeRozan szerint nincs olyan, hogy "ez is csak egy meccs", főleg nem a Cleveland ellen. A mutogató Sixers-drukker elnézést kért. A Phillynél himnusz-botrány lehet. Greg Oden befejezte a kosárlabdázást.

A Golden State Warriors 2015-ös döntő MVP-je, Andre Iguodala Chris Haynesnek (ESPN) elárulta, hogy sokat nevet azon, hogy az emberek még mindig megtalálják őt a közösségi médián keresztül azzal a blokkal, amit LeBron Jamestől kapott a döntő hetedik meccsének végjátékában. Iguodala elmondása szerint olyan volt ő is, mint egy szurkoló, úgy volt vele, hogy mekkora megmozdulás volt ez Jamestől, és nem is érti, mit várnak tőle az emberek - ha valaki élvezi a kosárlabdát, akkor annyit tud rá mondani, hogy hatalmas játék volt az. Visszanézte az esetet, és szerinte JR Smith-nek is óriási szerepe volt abban, hogy nem született kosár, mert zsákolni akart, de a dobóhátvéd miatt döntött úgy, hogy mégsem húzza be a labdát, hanem elviszi jobbra (hogy ne tudja Smith kiütni a kezéből) és ziccert dob.

A Cleveland Cavaliers magasembere, Tristan Thompson Chris Fedorral (Cleveland Plain Dealer) arról beszélgetett, hogy csak akkor meglepetés valaki számára, hogy Jonas Valanciunas előtt draftolták, ha az illető nem látta a játékosbörze előtti edzéseket. Szerinte ha az akkori vezetőedzőt, Byron Scottot, az akkori GM-et, Chris Grantet vagy az akkori segédjét, a mostani GM-et, David Griffint megkérdezik, akkor tisztább lesz a helyzet. Thompson hozzátette, hogy voltak olyanok azon a felmérésen, akiknek anno el sem kellett volna kelniük azon a helyen, ahol végül draftolták őket, de ebbe nem akar jobban belemenni. Arról is beszélt a jelenleg centerként játszó kosaras, hogy az egy drafton elkelők között mindig van egy különleges kapcsolat, főleg azok között, akiket egymás után választanak. Sokan azt hiszik, hogy ők egymással vetélkednek, de nagyon jóban vannak Valanciunasszal a pályán kívül, megpróbálják egymást folyamatosan jobb teljesítményre sarkallni.

Ma éjszaka egyébként egymás ellen játszik majd a két együttes, amiről azt nyilatkozta a Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan, hogy sosem úgy tekintenek erre, hogy "csak egy újabb meccs", mert minden találkozón lehetőségük van fejlődni, ma például az ellen az együttes ellen, akiktől kikaptak a keleti döntőben, de akik ellen két mérkőzést is nyertek a párharc során. Nagy harc lesz ez DeRozan szerint, hiszen a bajnok ellen léphetnek pályára, akik miatt elestek a finálé lehetőségétől.

A Chicago Bulls ma hajnalban megkezdte idényét a Boston Celtics ellen, Jimmy Butler pedig összeakadt egykori egyetemi csapattársával, Jae Crowderrel. Butler a találkozó után megköszönte Rajon Rondónak, hogy azonnal ott termett a kisebb balhé kialakulásánál, ebből tudja, hogy egységes az együttes, tűzbe teszik egymásért a kezüket. Dwyane Wade-et is kiemelte Butler, aki mindeközben a tripláján dolgozott.

A megemlített Rajon Rondo még a találkozó előtt mondta el, hogy védekezésben az egész csapat nagyon odateszi magát, és egységesek lesznek hátul. Ő annyit szeretne, hogy kicsit többet kommunikáljanak, de ez majd idővel alakul, ahogy egyre jobban megbíznak egymásban, és ahogy egyre inkább kikerülnek egyesek az eddigi komfortzónájukból. Nem mindenki beszél sokat a pályán, de az öltözőben pont fordítva van, úgyhogy Rondo szerint ezt nem lesz nehéz a pályára is átültetni.

A visszavonult Kevin Garnett videóüzenetben bejelentette, hogy a TNT szakkommentátoraként folytatja karrierjét, Shaquille O'Nealékhez csatlatkozik tehát. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Garnett továbbra is tárgyal a Cleveland Cavaliersszel és a Milwaukee Bucksszal arról, hogy edző, illetve "tanácsadó" legyen a csapatnál - Wojnarowski szerint elképzelhető, hogy több együttesnél is dolgozik majd a magasember egyszerre, bizonyos időnként beugrik majd az egyikhez, hogy a játékosok fejlesztésével foglalkozzon, aztán a másikhoz, hogy ugyanezt tegye.

Közben az Ohio State-re visszatérő, az egyetemi tanulmányai befejezése mellett segédedzőként dolgozó Greg Oden Dana Hunsinger Benbow-nak (Indianapolis Star) elmondta, hogy befejezte játékospályafutását. Annyit mondott még Oden, hogy szeretett volna a kosárlabda közelében maradni, ezért nagyon örül neki, hogy Thad Matta vezetőedző lehetőséget adott neki erre. Az egykori center elmondása szerint még az életről is nagyon sok mindent kell tanulnia, hiszen negyedikes kora óta mást sem csinált, csak kosárlabdázott - szeretne emberileg is fejlődni, elvégezni az egyetemet, így a családjának is fel tud mutatni valami jövőképet.

A végére pedig a tegnap délelőtt már bemutatott Sixers-drukker maradt, aki bemutatott Russell Westbrooknak, és akit ki is vezettek emiatt a csarnokból. A férfi egy közleményben jelezte, hogy Westbrook kövérnek nevezte őt, de a válasza így is megbocsájthatatlan volt, és szégyelli is magát emiatt. Elnézést kért ezt követően a Philly-drukkerektől, a csapattól, a kollégáitól és a betegeitől (orvos az illető), illetve Westbrooktól is a viselkedése miatt.

Közben a Sixersnél van más baj is, nem engedték ugyanis Sevyn Sreeternek, hogy a szezonnyitón "We Matter" pólóban énekelje a himnuszt, ezért nem ő adta elő, ebből viszont kezd egy "kis" feszültség lenni a csapaton belül, a játékosok ugyanis tegnap összegyűltek, hogy megbeszéljék, milyen választ akarnak adni a klubnak erre a lépésre. Robert Covington annyit mondott erről, hogy egyelőre nem döntötték még el, hogyan jelzik, hogy nem értenek egyet ezzel a döntéssel, több dolog is szóba került, de valamilyen formában jelezni fogják.

Egy fokkal pozitívabb hír a Phillyvel kapcsolatban, hogy az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan nagyon dicsérte Joel Embiidet a nyitómeccs után. A tréner azt mondta, hogy borzasztóan nehéz Embiid ellen védekezni, nagyon sokszor kiszámíthatatlanul mozog, és sokban hasonlít Hakeem Olajuwonra

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus