Hírmorzsák 2016-10-28 (21:30)

Cousins szerint Kawhi Leonard ma hajnalban többször is hasonlított Kobe-ra. Wade ma hajnalban teljesen lezárta a heates korszakot, elnézést kért a torokelvágós ünneplésért. Westbrook szerint egy kicsit jobban elismerik, mióta Durant eligazolt, de nem ragadtatja el magát, volt már az érem másik oldalán is. Kanter szerint a Thunder jobb volt a nyugati döntőben, mint a Warriors, keményebben is játszottak. Shumpertet nem akarja minden áron elcserélni a Cavs - a dobóhátvéd átment az agyrázkódás-protokollon. Frye édesanyja elhunyt, ma este nem lép pályára. Favors játszik a Lakers ellen. Chris Paul tudja, hogy a Clippers nem tartozik a legkedveltebb együttesek közé. Ginobili mindenét odaadja a Spursért, a jobb heréjét is. Bazemore Walltól, a Sixers pedig a himnuszról "letiltott" énekesnőtől kért bocsánatot.

Ma hajnalban összecsapott a San Antonio Spurs és a Sacramento Kings a kaliforniaiak új csarnokának avatóján, és a Spurs Kawhi Leonard vezetésével győzött. A találkozó után a Kings sztárja, DeMarcus Cousins annyit mondott félig nevetve, hogy Leonard jó játékos, de tényleg. Aztán azt is hozzátette a center, hogy úgy hallotta, a San Antonio kiscsatára a nyáron együtt dolgozott Kobe Bryanttel, ami meg is látszott szerinte - két ember fölött dobott kosarakat, néha teljesen Kobe-s volt.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade fontos hármast dobott a Boston Celtics elleni mérkőzés végjátékában (a negyediket a találkozón), és az összecsapás után Shams Charniának (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy ezzel teljesen lezárta karrierje Miami-fejezetét, nem gondolhat már arra, hogy most éppen mi van a Heatnél. Szeretné, ha sikeres lenne a floridai alakulat, de már arra törekszik, hogy a Bullsnál alkosson maradandót, és nagy motivációt jelent számára, hogy bebizonyítsa, képes arra, amiről az emberek azt hiszik, hogy nem tudja megcsinálni. Hoznia kellett egy döntést, és úgy érzi, jól döntött. Sok érzelem szabadult fel benne, mikor bedobta azt a triplát, de nem azért, mert mérges lenne Pat Riley-ra vagy akárki másra, csak egyszerűen boldog volt. Az elvágott torok jelzést használta egyébként Wade a triplája után, amiért elnézést kért twitteren, elmondása szerint elragadta a hév az első hazai meccsén.

Az Oklahoma City Thunder irányítójától, Russell Westbrooktól azt kérdezte Michael Lee (The Vertical, Yahoo Sports), hogy mennyiben változott a megítélése Kevin Durant távozása óta. Westbrook azt mondta, hogy egy kicsit jobban elismerik, ugyanakkor túlságosan nem éli bele magát ebbe, mert ennek az ellenkezőjét is megélte már. Persze nagyon köszöni a támogatást, hálás érte, de ő ugyanúgy megtesz minden tőle telhetőt ezt követően is, ahogy eddig is tette. Korábban sok kritikát kapott, de ezekre sosem érezte úgy, hogy válaszolnia kellene, kivéve amikor a családját, az édesanyját vagy az édesapját becsmérelték. Ezenkívül végig kiegyensúlyozott maradt akkor is, mikor jobb idők jártak a csapatra, meg akkor is, amikor sokat kapott - csak azokra koncentrált, akik igazán közel állnak hozzá, a többiek kritikája meg az egyik fülén be, a másikon ki. Westbrook egyébként a hírek szerint jobb vezér lett az utóbbi időben, amiről annyit mondott, hogy jobban odafigyel a többiek érzéseire, hogy mi történik velük, illetve hogy hogyan érheti el, hogy jobbak legyenek - ezeket tartja a legfontosabb feladatának.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy Enes Kanter Scooby Axsonnak (Sports Illustrated) elmesélte, mennyire nehéz volt a Golden State Warriors elleni nyugati döntő után, mert a hetedik mérkőzést követően sokan elsírták magukat az öltözőben. Nagyon messzire jutottak, ráadásul Kanter szerint ők voltak a jobb csapat, ők játszottak keményebben is, azt viszont örökre megtanulták, hogy egy PO-párharc 4 győzelemig tart. A török magasember saját elmondása szerint azt tanulta még meg a rájátszásban, hogy ha valaki bajnok akar lenni, vagy messzire akar jutni az utószezonban, akkor azt nem teheti meg védekezés nélkül, és nem lehet valaki önző.

Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers nem akar mindenképpen megválni Iman Shumperttől - csak akkor cserélik a dobóhátvédet, ha olyan értéket kapnak vissza, amiről úgy gondolják, előrébb tud vele lépni az együttes.

Szintén a Cavshez tartozik egy szomorú hír: Channing Frye édesanyja hosszantartó rákbetegség után ma elhunyt. A magasember természetesen nem játszik ma éjszaka, a Toronto Raptors elleni összecsapáson (és az Orlando Magic elleni hazai meccsen sem), és nem tudni, mikor tér vissza az együtteshez. Shumpert viszont átment az agyrázkódás-protokollon, ő bevethető lesz ma éjszaka.

Ide tartozik, hogy a Utah Jazznél Derrick Favors bevethető lesz ma éjszaka, az erőcsatár játszhat tehát a Los Angeles Lakers ellen, miután kiülte a Portland TrailBlazers elleni szezonnyitót.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul a ma hajnali, több kemény faultot is hozó, Portland elleni mérkőzés után nyilatkozott David Aldridge-nek (nba.com) - mint ismert, a Blazers búcsúztatta a Clipperst az előző idény rájátszásában, és a közönség ki is fütyülte őket többször is. Paul annyit mondott, hogy tudják, hogy nem tartoznak a legkedveltebb csapatok közé, beszéltek is erről, de egyre jobban a javukra tudják fordítani. A játékmestertől azt is megkérdezték, hogy rivalizálás van-e a két gárda között, de erre annyit mondott, hogy minden meccset úgy kell felfogni, mintha egy rivális ellen játszanák, nincs kivétel.

Volt egy kis probléma az Atlanta Hawks - Washington Wizards meccsen is, amikor Kent Bazemore alálépett és kicsit megtolta a ziccerező John Wallt, amire az irányító fel is kapta a vizet. Bazemore a meccs után elmondta, hogy ő nem így szokott egyébként játszani, szerencsétlen eset volt, majd twitteren elnézést is kért Walltól - léptek már alá is, nem egy kellemes érzés.

A San Antonio Spurs argentin legendája, Manu Ginobili Don Harrisszel (News 4 San Antonio) beszélgetett, és viccesen megjegyezte, hogy ő bármijét odaadja a csapatért, még a jobb heréjét is - azt kellett megműteni az előző idényben, miután Ryan Anderson beletérdelt. Ginobili szerint ilyen esetekben általában fáj az ütközés, de 3 perc után nincs semmi baja. Itt eltelt, 3, 5, 10, 20 perc, 1-1.5 óra, és még mindig ugyanúgy fájt neki. Mikor beértek a kórházba, és elvégezték az MRI-t, az orvos azt mondta neki, hogy műteni kell és gyakorlatilag azonnal. Nagyon szerecsétlen eset volt, el sem akarta hinni, mikor azt mondták neki, hogy 1-1.5 hónap lesz a felépülési ideje.

A végére pedig a Philadelphia Sixers maradt, akik közleményben kértek elnézést azért, hogy nem engedtek egy énekesnőt "We Matter" pólóban énekelni a szezonnyitón. Elmondásuk szerint hibás döntés született, bocsánatot kérnek ezért, és felajánlották Sevyn Sreeternek, hogy bármelyik hazai mérkőzést kiválaszthatja, amin ő énekelheti a himnuszt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus