Hírmorzsák 2016-10-29 (10:30)

Durant szerint Anthony Davis könnyedén fogja megnyerni idén a pontkirályi címet. OIadipo szerint Westbrook a világ legjobb játékosa. Westbrook Kareem Abdul-Jabbar nyomdokaiba lépett, Steph Curry pedig majdnem 200 meccsel előzte meg Ray Allent a 1600. hármast jelentő mérföldkőnél. Wade-et 25.000 dollárra büntette a liga. A közeljövőben nem lesz létszám-bővítés. A Pistons tulajdonosa szerint közel vannak a megegyezéshez, hogy beköltözzenek a belvárosba. Kenny Atkinson már a Linsanity előtt kivívta Jeremy Lin tiszteletét. Charles Barkley nem igazán tudta, ki hol játszik (videó).

Az Oklahoma City Thunder dobóhátvédje, Victor Oladipo a ma hajnali, hosszabbításban megnyert mérkőzés után azt nyilatkozta Royce Youngnak (ESPN), hogy Russell Westbrook a világ legjobb játékosa - a Thunder sztárja 51 pontot, 13 pattanót és 10 gólpasszt szerzett. Oladipo szerint Westbrooknál jobban senki nem akar nyerni, bármit megtesz a sikerért. Szerinte teljesen hibás elképzelése van az embereknek Westbrookról. Ő két hónapig folyamatosan együtt volt vele, és látható a szemein, illetve hallható, ahogyan beszél, mennyire okos kosaras az irányító.

Ma hajnalban összecsapott a Golden State Warriors és a New Orleans Pelicans, Kevin Durant pedig még a meccs előtt Anthony Davist dicsérte - Durant szerint Davis könnyedén fogja megnyerni idén a pontkirályi címet. Az 50 pontos meccs jónak számít az erőcsatárnál, de tovább lehet lépni, jön ugyanis a következő - KD szerint ez már-már szokásos produkció Davisnél, és hozzá is tette, hogy fel kell készülniük rá (nem nagyon sikerült, most 45 pontot szórt a Pelicans sztárja, igaz, így is a Warriors győzött). Durant szerint borzasztóan nehéz Davis ellen védekezni, mert olyan gyors első lépése van a posztjához képest, amit már régóta nem látott, magas, tud dobni, le tudja ütni a labdát és el tud jutni a gyűrűig is, beszórja a hármast is, szóval mindent tud.

Voltak mérföldkövek, nagy teljesítmények a mai nap folyamán is. Arról már ejtettünk szót, hogy Westbrook Kareem Abdul-Jabbar 1975-ös meccse óta az első 50 pontos tripladuplát jegyezte. Az irányító 23 pontot szerzett csak a harmadik negyedben, ami franchise-rekord a Thundernél, mióta Oklahoma Citybe költözött az együttes és nevet váltottak. A Golden State irányítója, Steph Curry az első két idei meccsén beszórt 7 hármast, amivel a leggyorsabban érte el az 1600 triplát, majdnem 200 meccsel előzi meg a mögötte lévő másodikat - neki 497 meccs kellett ehhez, az összes hármast figyelembe véve csúcstartó Ray Allennek 693.

Volt sérülések is. A Warriorsnél Pat McCaw szenvedett bokasérülést, de a röntgen szerint nincs törése. A Charlotte Hornetsnél Roy Hibbert szállt ki a Miami Heat ellen a játékból 4 perc után, miután elkezdett fájni a jobb térde. Az Indiana Pacers cserehátvédjének, Rodney Stuckey-nak a combhajlítója húzódott meg a Brooklyn Nets ellen. A Dallas Mavericksnél Dirk Nowitzki beteg volt, ezért nem játszott a Houston Rockets ellen, és egyelőre azt sem tudni, hogy vasárnap, a "visszavágón" pályára léphet-e. A Los Angeles Lakersnél megijedhettek, hiszen Brandon Ingram jobb térde sérült meg ma hajnalban, a Utah Jazz ellen, de maga az érintett a találkozó után elmondta, hogy sokkal jobb állapotban van már, jól érezte magát a mérkőzést követően.

A Chicago Bulls sztárját, Dwyane Wade-et 25.000 dollárra büntették, miután a torka elvágásával jelezte, hogy kivégezte a Boston Celticset tegnap hajnalban - arról tegnap este szó volt már, hogy ezért elnézést is kért Wade.

A Memphis Grizzlies lehívta Jarell Martin 2017/18-as csapatopcióját, a Chicago Bulls megtette ugyanezt Doug McDermott, Bobby Portis és Jerian Grant esetében.

Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint a Board of Governors a közeljövőben biztosan nem fogja engedélyezni a liga bővítését - ez a Seattle-i hírekkel ellentétes, de nemrég Steve Ballmer és Adam Silver is lenyilatkozták, hogy nincs tervbe véve a csapatok létszámának növelése. Az MGM Resorts vezérigazgatója is akar csapatot (ő Las Vegasban), de ő inkább költöztetés útján, nem bővítéssel.

Ha már költözés, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Detroit Pistons tulajdonosa, Tom Gores kijelentette, hogy nagyon közel állnak a megállapodáshoz, hogy beköltözzenek ők is a belvárosban épülő arénába, ami egyébként a Detroit Red Wingsnek készül.

A Brooklyn Netsnél Jeremy Lin és Kenny Atkinson újra együtt dolgozhatnak - a Linsanity idején a Nets vezetőedzője a New York Knicks egyik segédedzője volt. Howard Beck (Bleacher Report) számolt be egy érdekes történetről - Lin a nagy sorozata közben egy papírt csúsztatott Atkinson kezébe, amelyben felrajzolt négy játékot, amit szeretett volna játszani, a tréner pedig el volt ájulva. Lin annyit mondott erről, hogy ő volt a 15. ember a keretben, mindenki tudta, hogy szabadlistára fogják tenni, ő is, de Atkinson akkor is úgy bánt vele, mintha a csapat sztárjátékosa lenne. Innen tudta, milyen ember a szakvezető, és ezt innentől kezdve soha nem is kérdőjelezte meg, hiszen látta, hogyan foglalkozott vele Atkinson még azelőtt, hogy ismert játékos lett volna.

A végére pedig ezúttal Charles Barkley maradt, akitől azt kérdezték, hogy bizonyos játékosok hol játszanak, nem sok mindent talált el:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus