Hírmorzsák 2016-10-29 (21:00)

Doc Rivers szerint LeBron minden idők 5 legjobb játékosa közé tartozik. Spoelstra már elnevezte Dwyane Korvernek Wade-et, James is örül, hogy így látta játszani barátját. Anthony Davis megint Michael Jordan nyomdokaiban. Brook Lopez ma este pihen, ahogy valószínűleg az összes back-to-backen. Brett Brown szerint korai az Embiid-Okafor párosról beszélni, utóbbi szerint dominálhatnak, ha összeszoknak. Devin Booker szerint kellemes teher, hogy a GM-ek tőle várják leginkább a berobbanást ebben az idényben. A Suns megpróbálta elhívni Ronnie Price-t a szakmai stábjába.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta a The Dan Patrick Show-ban, hogy szerinte LeBron James vitathatatlanul minden idők 5 legjobb játékosa közé tartozik, a bajnoki címeket, statisztikákat is figyelembe véve. Rivers szerint LeBron játéka teljesen más - korábban ahhoz voltak hozzászokva az emberek, hogy a nagyoknak kifinomult a stílusa, ahhoz nem, hogy valaki ilyen erőteljes és ehhez ennyire képzett, mint James. A tréner azt is hozzátette, hogy a régi idők játékosait Istenként tiszteli mindenki, és szinte lehetetlen, hogy valakit a jelenből betegyünk eléjük. Ő viszont a Celtics vezetőedzőjeként 2012-ben testközelből nézte végig, ahogy 3-2-es vezetésüknél LeBron 45 pontot szórt élet-halál helyzetben.

Ha már szóba került James, akkor folytassuk vele, KC Johnsonnak (Chicago Tribune) tegnap barátjáról, Dwyane Wade-ről nyilatkozott. LeBron annyit mondott, hogy Wade 14 éve kitűnően alkalmazkodik ahhoz, amit várnak tőle - nem dobta így a hármasokat eddig, de örült neki, hogy így látta játszani a dobóhátvédet, főleg a mérkőzés végén a meccset végleg eldöntő tripláját. James szerint jó kis hazatérés volt ez Wade-nek és a szurkolóknak is. A Heat legendájának korábbi vezetőedzője, Erik Spoelstra már Dwyane Korvernek nevezte Wade-et. A tréner elmondta, hogy ilyen számokat hozott már a PO-ban is egykori játékosa, ahol sokkal keményebbek a védekezések, és ő is elmondta, hogy bármihez képes alkalmazkodni Wade, amihez csak kell.

A Chicago Bullshoz kapcsolhatjuk, hogy a New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis 95 pontot dobott a szezon első két meccsén - 1986/87 és Michael Jordan óta ő az első játékos, aki az első két találkozón át tudta lépni összeadva a 90 pontot.

A ma éjszakához tartozik, hogy a Brooklyn Nets centere, Brook Lopez nem játszik a Milwaukee Bucks ellen - egyszerűen pihentetik a centert., a back-to-backeken valószínűleg idén egyáltalán nem fog játszani.

A Milwaukee-hoz kapcsolódik, hogy lehívták Rashad Vaughn 2017/18-as csapatopcióját.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Jessica Cameratónak (CSN Philly) azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nem beszélgetnek arról, mi lesz, ha Jahlil Okafor és Joel Embiid sem lesznek már perclimiten, nincs itt az ideje ennek. Brown úgy gondolja, hogy előbb fogják látni ezt a kettőst egyszerre a pályán az emberek, mint azt gondolnák, de jelenleg nagyon korai arról beszélni, hogy ez a duó együtt a rotációjuk része legyen. Embiid annyit mondott, hogy a minap játszottak már együtt edzésen, de nyilván időbe telik, mire kitapasztalják, hogyan tudnak hatékonyan együtt kosarazni. Okafor szerint ha elérnek erre a szintre, akkor dominánsak lehetnek ketten együtt.

A Phoenix Suns dobóhátvédjét, Devin Bookert kérdezte Adam Kemp (The Oklahoman), hogy mekkora nyomást helyez rá az, hogy a GM-ek szavazásán azt jósolták, hogy leginkább tőle várható berobbanás ebben az idényben. Booker annyit válaszolt, hogy kellemes teher ez - a liga eszeként aposztrofálta a vezetőket, úgyhogy megtiszteltetésnek veszi, hogy ők így gondolják, de egyelőre még csak a szezon elején járnak, úgyhogy addig nem jelent semmit ez a szavazás, amíg a pályán be nem bizonyítja, mire képes. Nem nagyon aggódik emiatt a voksolás miatt, csak a győzelmek számítanak neki, aztán hogy ezzel milyen egyéni játék, statisztikák és elismerések járnak, az majd kiderül.

Az is a Phoenixhez tartozik, hogy a Thundertől az alapszakasz előtt kitett Ronnie Price-nak segédedzői állást ajánlottak a szakmai stábjukban. Earl Watson vezetőedző azt nyilatkozta Fred Katznak (Norman Transcript), hogy annyit mondott Price-nek, hogy látogasson el egyszer hozzájuk - ha irodai munkát akar, ha játékosmegfigyelőként akar dolgozni, vagy ha a játékosokkal szeretni foglalni, mindegy, csak menjen el egy vacsorára, és megígérte Price-nak, hogy többet el sem akar majd menni a csapattól. A 33 éves irányító egyelőre nem nyitott az ötletre, folytatni szeretné játékospályafutását - viccesen annyit mondott erre Watson, hogy minden vasárnap hívogatnia kell majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus