Hírmorzsák 2016-10-30 (10:00)

Rubio könyöksérülést szenvedett, Vasqueznek a jobb bokájával vannak gondok, Lambnek pedig a combhajlítójával. Lue szerint LeBron sokban hasonlít Floyd Mayweatherre. Elmaradt egy fontos fújás JR Smith-en a Raptors elleni meccs végjátékában. James megint dicsérte a torontói közönséget. Solomon Hill szerint a Pelicansnél senkiből nem lesz Kobe, úgyhogy el kellene kezdeniük megérteni és tiszteletben tartani a saját szerepeiket. Duncan előbb beégette Sean Elliottot, majd megérkezett a Spurs visszavonulók klubházába (videó). Mason Plumlee valószínűleg nem kap idő előtti hosszabbítást a Blazerstől.

A mai sérültlista. A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio könyöksérülést szenvedett ma hajnalban, a Sacramento Kings ellen - a negyedik negyed közepén szállt ki a játékból. A Brooklyn Netsnél Greivis Vasquez jobb bokája kibicsaklott a Milwaukee Bucks ellen - nála azért bajos ez a dolog, mert az előző idény nagy részét is a jobb bokája miatt hagyta ki. A Charlotte Hornetsnél pedig Jeremy Lamb bal combhajlítója meghúzódott a Boston Celtics elleni összecsapáson.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue még a tegnap hajnali, Toronto Raptors elleni összecsapás előtt nyilatkozott LeBron Jamesről és az állóképességéről. Lue szerint az James titka, hogy folyamatosan edz és dolgozik, soha nem áll le, az év teljes egészében próbál formában maradni - a tréner szerint James sokban hasonlít Floyd Mayweatherre. Lue úgy gondolja, hogy nehezebb 3-4 hónapot pihenni, majd elkezdeni újra dolgozni, hogy formába kerüljön az ember. Játékosa már 13-14 éve van a ligában, de még csak 31 éves, így Lue szerint sok van még benne - a vezetőedző úgy érzi, majd 37-38 évesen lesz miről beszélgetni, jelenleg még nagyon fiatal James ahhoz, hogy ez központi téma legyen nála.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy a játékvezetők szokásos, utolsó két percet érintő "hibajelentése" alapján elmaradt egy fújás JR Smith-en a Raptors elleni meccsen, méghozzá kulcspillanatban - 91-91-nél, az utolsó perc kezdetén lökte ki a dobóhátvéd Jonas Valanciunast egy pattanóért vívott harc közben, utána jött Kyrie Irving triplája. Ugyanehhez a meccshez kapcsolható, hogy LeBron megint dicsérte a torontói közönséget - szerinte olyan az Air Canada Centre, mint egy focistadion, mert a szurkolók soha nem hagyják abba a skandálást, szurkolást, úgyhogy egyértelműen komoly előnyt jelent szerinte a Raptorsnak a hazai pálya.

A New Orleans Pelicans harmadik veresége után a gárda kiscsatára, Solomon Hill Justin Verriernek (ESPN) adott nyilatkozatot. Hill megjegyezte, hogy mikor legutoljára PO-ba jutott a csapat, akkor ott volt Eric Gordon, akinek 15 dobása volt meccsenként, illetve a liga egyik legjobb pick-and-pop erőcsatára, Ryan Anderson is, márpedig ők már nincsenek az együttesnél. Hill szerint a kis dolgokat is el kellene végezniük, mert ebben a csapatban senki nem fog Kobe Bryantté változni, úgyhogy tisztelniük kellene a saját szerepeiket és a gárda jelenlegi identitását. Minden mérkőzésen harapniuk kellene, mert semmi nem fog az ölükbe hullani, meg kell érte dolgozniuk, és ennek kellene a csapat védjegyének lenni.

Az Oklahoma City Thunder lehívta Cameron Payne és Josh Huestis 2017/18-as csapatopcióit.

Jason Quick (The Oregonian) értesülései szerint a Portland TrailBlazers szinte biztosan nem fog megegyezni Mason Plumlee-val az idő előtti hosszabbításról - hiába Plumlee a kezdőcenter, elég mély lesz a keret ötös poszton is, amint felépül Festus Ezeli. Ez mondjuk nem jelent még semmit, az előző idényben Mo Harkless, Meyers Leonard és Allen Crabbe sem kaptak idő előtt kontraktust, végül mégis megtartották mindhármukat.

A végére Tim Duncan maradt ezúttal két dologgal is. Egyrészt a nyáron visszavonult legenda a San Antonio Spurs szakkommentátorával, Sean Elliott-tal tudatta, hogy úgy néz ki, mint egy megégett földigiliszta szemüvegben. Másrészt az új H-E-B reklámban megérkezett a Spurs visszavonulóinak klubházába is (ahol egyébként ott volt többek között Elliott is):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus