Hírmorzsák 2016-11-02 (21:00)

Anthony Davis ideges, mert nem tudnak nyerni. Porzingis szeretne többet játszani a negyedik negyedben. Rose, Noah és Melo beszéltek a Knicks gyengélkedéséről. Rondo azt hitte, Ray Allen már visszavonult - Steph Curry szerint utóbbi minden idők legjobb shootere. MWP nem tudja magának megbocsájtani azt, ahogyan indianai korszaka véget ért. Kawhi Leonardöt nem érdekli az MVP díj, csak a bajnoki címek. Green kicsit visszaszólt Lillardnek. Kobe követi a ligát, még ha nem is túl alaposan. Aldridge szerint Gasol egyre jobb lesz, de a Spurs rendszere elöl és hátul is más, mint a többi csapaté. Noah az év legrosszabb dobásával (videó). Al Horford nem játszik ma este (agyrázkódás). Mozgov szintén nem lesz (szem). Nowitzki visszatér.

A New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis új rekordot állított fel, de ennek valószínűleg nem örül - 148 pontot szerzett az első négy mérkőzésen, ez a liga történetében a legtöbb egy játékos esetében olyan együttesnél, amely 0-4-gyel kezdte az idényt. Davis a ma hajnali, 117-113-as, Milwaukee Bucks elleni zakó után azt mondta, hogy nagyon idegesítő ez, egyszerűen nem tudnak megnyerni egy mérkőzést sem. Davis azt is hozzátette, hogy bármit is kell tenniük, azt nagyon gyorsan el kell kezdeniük.

A New York Knicksnél Kristaps Porzingis a Detroit Pistons elleni összecsapás negyedik negyedének nagy részét végigülte, mielőtt 3:22-vel a vége előtt visszaküldte volna őt a pályára Jeff Hornacek vezetőedző. Mikor azt kérdezték a lett magasembertől, hogy többet akar-e játszani a végjátékban, azt mondta, hogy természetesen, úgy érzi, a második félidőben jobban is ment neki támadásban, de ez Hornacek döntése, hogy mennyit játszatja - a tréner úgy gondolta, hogy így jobb a csapatnak, neki erre nem volt már befolyása, de személy szerint persze mindig a pályán akar lenni.

A Knicks egyébként eddig a pálya mindkét végén komoly problémákkal küzd, erről beszéltek többen is a Detroit elleni zakó után. Derrick Rose elmondása szerint időbe telik, amíg hátul megtalálja egy csapat az identitását - a Chicago Bullsnál is volt tagja olyan keretnek, amely nem nagyon tudta, mit kellene csinálni, amíg meg nem érkezett Tom Thibodeau. Most is változtatniuk kell, és meg is fogják szerinte tenni ezt, de azt is elmondta már korábban, hogy ez időbe telik. Joakim Noah szerint nem voltak elég intenzívek a meccs elején, borzasztóan könnyű kosarakat engedélyeztek a Pistonsnak, ezt pedig nem tehetik meg, mert így az ellenfelük megtalálja a játék ritmusát, és magabiztos is lesz. A francia center szerint sokat kell még melózniuk. Carmelo Anthony inkább azt emelte ki, hogy ha a negyedik negyedben 10 pontot dobnak, akkor senkit nem fognak megverni.

A sérültlistához tartozik, hogy a Boston Celtics ezúttal sem tud teljes kerettel kiállni a Chicago Bulls ellen, hiába tér vissza valószínűleg Marcus Smart, mert Al Horford kapott egy ütést a fejére az egyik edzésen, ezért az ilyenkor szokásos agyrázkódás-protokollon először át kell esnie, mielőtt újra pályára léphetne. A Los Angeles Lakers sem lesz teljes ma este, az Atlanta Hawks elleni találkozón, miután Timofey Mozgov nem fog játszani ma hajnalban összeszedett szemsérülése miatt. Az eddig 0-3-mal álló Dallas Mavericks viszont kap egy kis segítséget, Dirk Nowitzki felépült betegségéből, így ott lehet csapatával a Utah Jazz ellen.

A Chicago Bulls irányítóját, Rajon Rondót kérdezték Ray Allen visszavonulásáról, mire a játékmester Sean Highkinnek (TheAtletic.com) azt válaszolta, hogy ő azt hitte, Allen már korábban visszavonult - mint ismert, csapattársak voltak a Celticsnél, de kifejezetten utálták egymást az együtt lehúzott időszak végére. Steph Curry azt mondta egyébként Allenről, hogy minden idők legjobb shootere a hosszútávú teljesítménye miatt.

Az Indiana Pacers centere, Myles Turner Michael Scottónak (Basketball Insiders) újra elmondta, hogy szerinte a legjobb négy között végezhetnek keleten az alapszakaszban. Turner úgy gondolja, hogy a Cleveland Cavaliers kihívói lehetnek, és be akar jutni a Pacersszel a keleti főcsoport döntőjébe - ő is tudja, hogy elég nagyok az elvárásai.

Az is a Pacerhez, de egy korábbi korszakhoz tartozik, hogy Metta World Peace nem tudja megbocsájtani magának, ahogyan indianai pályafutása lezárult - ma hajnalban valószínűleg utoljára lépett pályára a Pacers csarnokában. MWP Baxter Holmesnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy főleg azért nem tud túllépni ezen, mert úgy érzi, hogy a franchise-nál és annak a környékén sokan szerették, törődtek vele, próbáltak neki segíteni, ő viszont ezt akkor nem értékelte. A kiscsatár úgy fogalmazott, hogy nem bánja a történteket, de megbocsájtani valószínűleg sosem fog önmagának ezért. Mint ismert, a Detroit Pistons elleni Malice at the Palace után 73 meccsre tiltották el az akkor még Ron Artestként játszó kosarast, és emiatt a balhé miatt került a Sacramento Kingshez. MWP szerint Rick Adelman egy apafigura lett számára a Kingsnél, nála tanulta meg, hogyan legyen jó csapattárs, és itt változott meg az élete - akkor jött rá, hogy milyen hibákat követett el korábban, és hogy hogyan szórakozta el az esélyét a Pacersnél azzal, hogy semmiféle önkontrollja nem volt.

Arról már volt szó ma délelőtt, hogy Kobe Bryantnek egyáltalán nem hiányzik a kosárlabda. Arról is kérdezték a Los Angeles Lakers és a liga egyik ikonját, hogy követi-e azért az eseményeket, amire azt válaszolta, hogy nem túl részletesen, de azért tisztában van a dolgokkal. Ha otthon van és van ideje, akkor be szokta kapcsolni a TV-t, hogy megnézzen 1-2 mérkőzést, azzal pedig tisztában van, hogy ki van jó és ki rossz formában. Bryant arról is beszélt, hogy többen egészen kiválóan kezdték az idényt, ez pedig nem szokványos - általában kell egy kis idő, mire formába lendülnek a legnagyobb sztárok is, megtanulnak együtt játszani a társaikkal, de ebben a szezonban nem ez a helyzet, többen nagyon magas szinten kosaraznak.

A Golden State Warriors ma hajnalban megverte a Portland TrailBlazerst, és arról is volt szó délelőtt, hogy Damian Lillard szerint Andrew Bogut hiánya meglátszik a védekezésükön. Draymond Green a meccs után azt mondta, hogy igazi csapatmunka volt ez, és főleg azért örül annak, hogy egészen jól védekeztek, mert épp most szólták meg őket, hogy hiányzik a vezérük hátul, hogy nem ugyanolyanok már, mint korábban. Green szerint bizonyos vélemények előbb vagy utóbb, de meg fognak változni velük kapcsolatban.

Az egyik ilyen jól kezdő játékos a San Antonio Spurs vezére, Kawhi Leonard, akitől meg is kérdezte Sam Amick (USA Today), hogy rámegy-e az MVP címre idén így, hogy egyre nagyobb szerepe van támadásban is - az előző szezonban a második helyen végzett a szavazáson a kiscsatár. Leonard azt mondta, hogy egyáltalán nem, ő nyerni akar legfőképpen, mert csapatjátékos, és minden MVP díját elcserélné egy bajnoki címre. Pau Gasol azt mondta Leonardről, hogy különleges játékos, pedig ő már játszott kiváló kosarasok mellett és ellen is. A spanyol klasszis szerint csapattársa nagyon magabiztos és céltudatos - lehet, hogy nem mutat meg ebből túl sok mindent, és nem sokat beszél, mégis magával ragadó személyiség, vezértípus. Nem sokszor mutatja ezt meg, de ahogy játszik, abból világos.

A Spurs erőcsatára, LaMarcus Aldridge épp Gasolról, illetve az ő beilleszkedéséről beszélt. LMA az előbb említett Sam Amicknek azt mondta, hogy inkább van most a saját helyében, mint a spanyol magaemberében, hiszen az előző idényben ő ugyanabban a cipőben járt, amiben most Gasol. Védekezésben is más sémákat használnak, mint a többi együttes, támadásban pedig hajlamos az ember kicsit túlgondolni a dolgokat a Spurs rendszerében - szerinte rendben lesz Gasol, de idő kell neki, amíg hozzászokik bizonyos helyzetekhez, dolgokhoz. Ő is teljesen másik rendszerből érkezett, hiszen Portlandben mindent köré szabtak, úgy, hogy neki meglegyenek a helyzetei és a dobásai. A pletykákról annyit mondott a magasember, hogy nem foglalkozik velük, ez a média dolga - ő elégedett a franchise-zal, a csapat is vele, és amíg ez így van, addig nincs gond, főleg hogy közelebb van a családjához is, mint volt eddig.

A végére Joakim Noah maradt, a Knicks centere ugyanis valószínűleg a szezon legrosszabb dobását mutatta be így november elején:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus