Hírmorzsák 2016-11-03 (21:30)

Westbrook ugyanúgy áll a ma éjszakai meccshez is, mint az összes többihez. Durant kedveli Westbrook játékát, kezet nem fognak fogni a mérkőzés előtt. George Hill szívesen maradna a Jazznél hosszútávon is. A Wizards meg akarja tartani Otto Portert. Beal szerint 3-0-lal kellene állniuk. Diaw 2 hetet kihagy. Harden szerint eddig is ő volt a Houston támadójátékának a motorja, D'Antoni szerint csak egyszerűsítették a rendszerüket. Hornacek szerint Porzingist többet kellene megjátszaniuk. Rose számít némi füttykoncertre a chicagói visszatérésekor. Stan Van Gundy szerint 82 meccsért fizetik a játékosokat, ő nem fog pihentetni. Isaiah Thomasról a deadline előtti utolsó pillanatban egyezett meg a Suns és a Celtics. Jerry Colangelo nem lesz már a Team USA elnöke, egy leszerelt tábornok kerül a helyére.

Ma éjszaka összecsap egymással az Oklahoma City Thunder és a Golden State Warriors, ami Kevin Durant nyári csapatváltása miatt egyértelműen többlettel bír egy sima alapszakasz meccshez képest. A Thunder sztárja, Russell Westbrook Royce Youngnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy minden meccshez ugyanúgy áll, függetlenül az ellenféltől, most sem változtat ezen - úgy játszik, mintha az utolsó mérkőzése lenne. Billy Donovan vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nemcsak Durantről van szó, az egész Warriorsre fel kellett készülniük, Klay Thompsonra, Steph Curryre, Draymond Greenre. Westbrooknál rákérdeztek Durantre is, de elmondta, hogy korábban is jelezte már, nem válaszol több kérdésre KD-vel kapcsolatban - a kosárlabdáról bármikor szívesen beszélget, de erről a témáról nem fog.

Durant egyébként a New Orleans Pelicans elleni mérkőzést követően nézte a Thundert és Westbrook játékát az öltözőben. A kiscsatár Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem hater, szerinte Westbrook nagyszerű kosaras - kedveli a játékát, szereti nézni is, és soha nem kíván rosszat más embereknek. Mindig is támogatta egykori csapattársát, és ez nem fog változni a továbbiakban sem. Durant elmondása szerint nagyon várja már a találkozást, hiszen mindkettejükben nagy a versenyszellem. Azt is elmondta a Warriors új sztárja, hogy nem fognak kezet fogni Westbrookkal, mert ezt soha nem teszi meg egyetlen meccs előtt sem - a meccs után más a helyzet. Durant arról is beszélt Tim Bontempsnek (Washington Post), hogy nem fognak összeverekedni Westbrookkal a pálya közepén, nem tudja, ki mire számít.

A Utah Jazznél George Hill egészen parádésan játszik eddig a szezon során - maga a játékos Tim MacMahonnak (ESPN) azt mondta, hogy ha a csapat hosszabbítani szeretne vele hosszútávra, akkor nagyon is nyitott a dologra (a szezon végén lejár szerződése), de csak arra koncentrál jelenleg, amit befolyásolni tud, ez pedig a játéka. Hill azt nyilatkozta, hogy nem az a fajta játékos, aki szeret csapatról csapatra járni. Jól érzi magát Utah-ban, a családja is, és megfelelő helynek tartja a várost arra, hogy felnevelje a gyerekeit, úgyhogy reményei szerint meg tudnak egyezni majd, ha a Jazz is szeretné lekötni.

Ugyanehhez a témához kapcsolódik, hogy a Washington Wizards GM-je, Ernie Grunfeld a CSN Mid-Atlantic munkatársának elmondta, hogy szeretnék megtartani Otto Portert - a kiscsatárral november elsejéig lehetett volna hosszabbítani idő előtt, de nem tette meg ezt a fővárosi alakulat. Grunfeld azt mondta, hogy nagyon kedvelik a játékost, ráadásul jól illik John Wall és Bradley Beal mellé, akik szeretik, ha a kezükben van a labda - Porter sokat mozog labda nélkül, jó spot-up shooter, és a kis dolgokat is elvégzi, amiket a sztárok lehet, hogy nem. Sok olyan dolgot tesz Porter, amik nagyon fontosak a siker érdekében, ezért szeretnék, ha hosszútávon is maradna a Wizards alkalmazásában.

A Wizardsnál a napokban "mi lett volna, ha" ünnepeket tartanak, John Wall után ugyanis Bradley Beal is megszólalt egy ilyen témában - szerinte jobbak a 0-3-as mutatójuknál, és úgy érzik, hogy 3-0-lal kellene állniuk, de elvesztettek pár kemény meccset. Tudják, mit rontanak el, csak meg kellene csinálniuk jól a dolgokat. Beal szerint az a fontos, hogy egységesnek kell maradniuk, hiszen csak ők húzhatják ki magukat ebből a 0-3 okozta gödörből, senki más. Ha szétesnek, akkor mindenki önző lesz, mindenki elkezd csak önmagával foglalkozni, ezt pedig nem engedhetik meg.

A Utah-hoz térjünk vissza egy kicsit: Boris Diaw jobb lába fáj, ezért kéthetes kihagyásra kényszerül.

A Houston Rockets irányítója, James Harden Jared Dubinnak (Fansided) elmondta, hogy ugyan most lett kinevezett játékmester, de azóta ő az első számú ember támadásban, mióta megérkezett az Oklahoma Citytől. Mike D'Antoni vezetőedző azt mondta, hogy igazából csak leegyszerűsítették a támadójátékot - eddig passzolgattak kettőt, aztán úgyis Hardenhez került a labda, aki elkezdte megcsinálni magának meg másoknak a helyzetet. Most ahelyett, hogy sztárjuknak már azért is meg kellene dolgozni, hogy megkapja a labdát, rögtön odaadják neki, úgyis tudják, hogy ő fogja kreálni a lehetőségeket. A tréner szerint ezzel Hardenen is nagyobb a felelősség - másokat is be kell vonnia a játékba úgy, hogy azért ne veszítse el az identitását. D'Antoni azt is hozzátette viccesen, hogy 60 pontra és 20 gólpasszra számított, ehelyett csak 40/15-öt kapott, úgyhogy kicsit alulteljesít játékosa a várakozásokhoz képest.

A Houstonhoz közvetve tartozik, hogy az ellenük vívott meccs után a New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, Kristaps Porzingist többször kell megjátszaniuk - sokszor volt rajta 15-20 centivel alacsonyabb védő, mert a Rockets sokszor váltott embert, de ezt ki is kell használniuk, ezt pedig nem nagyon vette most észre.

A Knicks irányítójának, Derrick Rose-nak lenne a feladata, hogy megjátssza Porzingist, de ő másról beszélt Begley-vel - holnap este a New York a Chicago Bulls vendége lesz, és Rose elmondása szerint számít némi füttykoncertre. Ez is a játék része, de ez semmilyen hatással nem lesz arra, mennyire akar nyerni, vagy hogy hogyan fog teljesíteni. Azt is elmondta az irányító, hogy egyáltalán nincs rossz érzése a Bullsszal szemben azért, mert elcserélték, tudja, hogy a ligának van egy üzleti oldala is - ő inkább áldásként fogja fel, hogy New Yorkban játszhat.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Michael Scottónak (Associated Press) azt nyilatkozta, hogy ő nem a pihentetés híve, ők azért fizetik a játékosokat, hogy az alapszakaszban 82 mérkőzést játszanak, úgyhogy minden egészséges játékosuk pályára lép az összes meccsen. SVG azt is hozzátette, hogy manapság edzőként azt is tudni kell előre, hogy ezért kritizálni fogják az illetőt, azt fogják mondani, hogy nem érdeklik a hosszútávú tervek és célok, csak rövidtávon gondolkodik - lehet, hogy így is van, de ettől függetlenül ők minden egyes találkozón a legjobbakat fogják játszatni. Számára meglepetés, hogy négy meccs telt el a szezonból, de vannak olyanok, akiket már most pihentetnek - nem érti, hogy most tényleg ennyi idő alatt elfáradtak már? Azt tudja, hogy a szezon előrehaladtával ez trend az egész ligában, de arra nem számított, hogy már az első héten találkozni fog ezzel.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Chris Forsbergnek (ESPN) a 2015-ös deadline előtti cseréjéről beszélt. Thomas elmondása szerint az ügynöke azzal hívta fel, hogy van esély arra, hogy elcseréli a Phoenix Suns, de nagyjából 10% erre a sansz, a Boston pedig szóba sem került. Állítólag pár perccel a határidő előtt Danny Ainge GM azt mondta Brad Stevens vezetőedzőnek, hogy marad az állomány úgy, ahogy van, aztán hirtelen visszahívta őket a Suns. Ainge azt mondta, hogy ők bármikor meghúzták volna ezt a Thomas-cserét, az egyetlen gondjuk az volt, hogy a szezon második felében javulni fognak ennek köszönhetően, pedig sok reményük túl nagy eredményekre már nem volt arra az idényre.

A Team USA vezetője, Jerry Colangelo harmadjára már nem indul a válogatott elnöki posztjáért - november 14-ig ellátja még a posztot, akkor lesz megválasztva az új "Chairman", és a 2020-as olimpiáig marad a Team USA körül, másmilyen minőségben. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Martin Dempsey leszerelt tábornok lép Colangelo helyébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus