Hírmorzsák 2016-11-04 (21:45)

Durant beszélt a Kanterrel folytatott trash talkról. Westbrook fotósnak öltözött a meccs előtt, de Durantet nem érdekli, ki mit visel. MWP a tőle megszokott módon szólt hozzá a Warriors-Thunderhez. Draymond Green szerint azért kapott már két technikait idén, mert örült a dobott kosaraknak. Ingram Durant játéka után akarja mintázni a sajátját. Tyronn Lue szerint LeBron tudna tripla-duplát átlagolni, ha akarna, James szerint bármit tűz ki maga elé, azt meg tudja csinálni. Motiejunasnak évi 7 millióról induló szerződést akar adni a Rockets. A Nets egyre nyitottabb Brook Lopez cseréjéről, a Boston érdeklődik. A Raptors vinné Noelt. Josh Richardson ma este játszik. Tony Parker egy hetet hagy ki bokasérülése miatt. Dante Cunningham egymeccses eltiltást kapott.

A mai nap szinte teljes egészében a Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder mérkőzésről szólt, miután volt némi mellékzöngéje Kevin Durant jelenlegi és volt csapata találkozásának - Enes Kanter például beszólt a kiscsatárnak a kispadról, amiből lett egy kis odamondogatás. Durant a meccs után azt nyilatkozta, hogy a trash talk a játék része, ismerik őt a volt csapattársai, ő is a többieket, tudják, hogy ez benne van a játékban, és amíg bizonyos határok között mozognak, addig ezzel nincs is gond. Ő nem fog dumálni másoknak, de ha valaki beszól neki, akkor válaszolni fog - Kanter játszott összesen 3 percet, ő meg próbál azokra koncentrálni, akik a pályán vannak, de biztos benne, hogy a török magasember majd kiír valamit twitterre.

A Thunder sztárja, Russell Westbrook azt mondta, hogy szerinte viszont a Warriors játékosaitól sok a trash talk, aztán majd kiderül, hogy ennek mi lesz a vége. Westbrook egyébként hivatalos fotós ruhában jelent meg a meccsre, amit többen úgy vettek, hogy Durantnek volt beszólás - a februári Superbowl előtti szombaton a Thunder a Warriors vendége volt, KD pedig maradt vasárnapra is az NFL-döntőre, ahol fotósként dolgozott a The Players' Tribune-nak, és többen úgy gondolják, hogy ekkor kezdték el a Golden State játékosai győzködni a kiscsatárt, hogy igazoljon hozzájuk. Durantnél rákérdeztek, hogy mit szól Westbrook öltözékéhez, de azt mondta, hogy nem érdekli, ki mit visel.

A Los Angeles Lakers veterán játékosa, Metta World Peace is hozzászólt a meccshez. MWP azt írta ki twitterre, hogy ha ő lenne az elnök, akkor mindenkinek lenne évente két rasszista viccre lehetősége etnikumonként, és senki nem veszítené el a munkáját. Ezután hozzátette, hogy "a Thundert épp jól megverik".

A már említett Draymond Green mással kapcsolatban is nyilatkozott a The Undefeatednek - már két technikait kapott ebben az idényben azért, mert zsákolások után belekiabált a semmibe. Green erre azt vetette fel, hogy nem tudja, hogy most akkor maszkot kellene viselnie-e vagy sem, kimutathatja-e az érzelmeit, mert ez ő, ilyen intenzitással kosárlabdázik. Imádja ezt a játékot, úgyhogy ki fogja mutatni az érzelmeit a továbbiakban is, de soha nem látott még ilyet korábban, hogy azért, mert valaki kiabált volna zsákolás után, technikait kapott volna. Tavaly azért kapta az ilyen büntetéseket, mert sokat reklamált a játékvezetőknél, most már nem is teszi ezt, de most már az is baj, ha egy-egy jó játéknak örül, pedig nem valaki más arcába kiabál - szerinte mindkét technikait vissza kellene vonni.

A Warriors ma éjszaka a Los Angeles Lakersszel játszik, az aranysárga-lilák újonca, Brandon Ingram pedig Mark Medinának (Orange County Register) elmondta, hogy Durant játéka alapján akarja mintázni a saját magáét is, de végeredményben önmaga akar lenni. Kiskorában is mindig olyan akart lenni, mint Durant, és nem is a mostani Duranthez hasonlítja magát, hanem ahhoz, aki anno a ligába érkezett. A Golden State játékosa korábban dicsérte Ingram játékát - erről annyit mondott a Lakers kosarasa, hogy sokat jelentett neki, hiszen olyan embertől jöttek a dicséretek, akire felnéz.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzőjétől, Tyronn Lue-tól, illetve sztárjától, LeBron Jamestől kérdezték, hogy LeBron tudna-e tripla-duplát átlagolni, ahogy Oscar Robertson tette ezt az 1961/62-es idényben? Lue szerint tudna James, ha akarna, maga a játékos pedig azt mondta, hogy bármire képes, amit kigondol magának, de nem ez jár az eszében, nem ezt tartja fontosnak. LeBron elmondása szerint nem gondolta volna, hogy reális lehet bárki számára, hogy olyan produkciót nyújtson, mint egykor Robertson, de látható, hogy Westbrook folyamatosan hozza az ilyen mérkőzéseket, és ő is tripla-dupla közelében volt többször ebben az idényben.

A Miami Heat hátvédje, Josh Richardson részleges MCL-szakadása után elvileg ma este, a Toronto Raptors ellen megkezdheti az idényt. A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy Tony Parker nemcsak a mai este nem fog pályára lépni, valószínűleg nagyjából egy hetet ki kell hagynia a bokasérülése miatt, amit a Golden State ellen szedett össze, majd rásérült.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets olyan ajánlatot adott Donatas Motiejunasnak legutoljára, ami 7 millió dollárnál kezdődne (bónuszokkal elérhetné a 8 milliót is), és annyit tudni még róla, hogy többéves kontraktusról van szó. A litván játékos Calvin Watkinsnak (ESPN) utalt rá, hogy azt sem zárja ki, hogy Európában kosarazzon ebben az idényben - ezt a szerződést valószínűleg nem fogja aláírni.

Szintén Stein jelentette, hogy a Toronto Raptors is azok között a csapatok között van, amelyek érdeklődnek Nerlens Noel iránt - egyelőre nem fog kapkodni a kanadai alakulat, mivel Pascal Siakam és Jakob Poeltl is hasznos teljesítményt nyújtanak. Szintén cserepletyka Steintől, hogy a Brooklyn Nets egyre nyitottabb arra, hogy elcseréljék Brook Lopezt a februári deadline előtt, és a Boston Celtics érdeklődik a center iránt a leginkább.

A New Orleans Pelicans erőcsatárát, Dante Cunninghamet egy meccsre eltiltotta a liga, miután ittas állapotban vezetett egy motort.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus