Hírmorzsák 2016-11-05 (10:45)

Harden szerint semmi bajuk nincs egymással Howarddal, függetlenül attól, mi jelent meg a sajtóban. Noah-nak jó érzés volt visszatérni Chicagóba, egyszerűen váltani kellett szerinte a nyáron. Rose mindent kiadott magából a Bullsnál. Curry 157 meccses sorozata megtört. Kerr szerint a szokásos évi verésüket kapták a Staplesben. Draymond Green szerint a Lakers nem rossz többé. Durant szerint túlságosan odafigyelt a volt csapattársai és a Thunder szurkolótáborának érzéseire. DeRozan Michael Jordan nyomdokain. Wall ma este pihen. Parsons kedden térhet vissza. Bogut személyes okok, Lance Thomas bokaproblémák miatt nem játszott ma hajnalban. Nowitzki egy hetet kihagy az Achillese miatt.

Ma éjszaka újabb "reunion" lesz a tegnap hajnali Kevin Durant - Oklahoma City Thunder találkozó után - most James Harden és a Houston Rockets az Atlanta Hawks vendége lesz, Dwight Howard tehát volt csapata ellen játszik. A texasiak irányítója Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, hogy rendben van a kapcsolatuk - függetlenül attól, hogy mi jelent meg a sajtóban, ő tudja, mi az igazság, és nincs köztük harag. Soha nem volt egy hangosabb szóváltásuk, egyszerűen nem működött az ő párosuk. Hardentől kérdezték azt is, hogy mi volt a gond, amire annyit mondott, hogy ha tudták volna, megoldották volna.

Ma hajnalban is volt két nagy visszatérés, hiszen Joakim Noah és Derrick Rose először játszottak vendégként a United Centerben - a nekik készült tribute videót ezen a linken megnézhetitek.

Noah még a meccs előtt azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy szerinte itt volt az ideje a váltásnak - sok probléma volt, így viszont kívülről vissza tudja nézni, hogy hol hibáztak. Senkire nem haragszik, mert a jó emlékek maradtak meg benne, egyszerűen így alakult ez most. A legjobbakat kívánja a Bullsnak, kivéve erre a meccsre (sikerült is győzniük egyébként a szezon messze legjobb Knicks-meccsével). A találkozó után azt mondta a center, hogy nehéz volt visszafognia az érzelmeit, de jó érzés volt megint Chicagóban játszani (szezonbeli legjobbját hozta a francia). Semmit nem bán meg, mert mindent beleadott, amíg a Bullsnál játszott.

Rose a mérkőzés előtt megemlítette a Cubs baseball bajnoki címét, ami szerinte nagyon kellett a városnak azok után, amennyi erőszakos cselekmény és halál történt Chicagóban mostanában. Az irányító azt mondta, nem rágódik azon, hogy nem tudott végső győztes lenni a Bullsszal, mert ő annyit tudott csak tenni, hogy mindent kiadott magából az összes lehetséges alkalommal. Chicago a szülővárosa, természetesen hiányzik neki, ilyen hosszú ideig utoljára az egyemen volt távol a várostól.

Arról volt már szó reggel, hogy Steph Curry 157 meccses sorozata megszakadt ma hajnalban - 2014. november 11-e óta most először nem dobott triplát a Golden State Warriors sztárja, miután 0/10-zel végzett a triplavonalon túlról a Los Angeles Lakers elleni összecsapáson. Curry tavaly hagyta le az addigi csúcstartó Kyle Korvert a kategóriában, akinek ez 127 mérkőzésen sikerült sorozatban - 769 hármast dobott a streak közben, több mint dupla annyit, mint Korver a sajátjánál. A kétszeres MVP egyelőre csak keresi a dobókezét, ebben a szezonban mindössze 35.2%-kal céloz kintről.

A vereséggel kapcsolatban a Golden State mestere, Steve Kerr annyit mondott, hogy megvolt az éves nagy verésük a Staplesben - tavaly 112-95-re, Kerr első évében, 2014/15-ben pedig 115-105-re kaptak ki a Lakers otthonában. Draymond Green annyit tett ehhez hozzá, hogy az aranysárga-lilák nem rosszak többé.

Az még a tegnap hajnali, Oklahoma City Thunder elleni mérkőzéshez tartozik, hogy Marc J. Spears (The Undefeated) azt írta, Kevin Durant teljesen korrekt válaszokat adott eddig a volt csapattársaival, a Thunderrel és Westbrookkal kapcsolatban, de úgy vette észre, hogy ez nem volt kölcsönös. A kiscsatár szerint túlságosan szeretett volna mindenkinek megfelelni, nem szerette volna megbántani sem a Thunder szurkolótáborának, sem a volt csapattársai érzéseit, viszont rá kellett jönnie, hogy ez nem érdekelte őket. Próbált odafigyelni rájuk, de azt boncolgatnak igazából az ő kijelentésein, amit akarnak.

A Toronto Raptors sztárja, DeMar DeRozan 34 pontot szórt ma hajnalban, ezzel Michael Jordan nyomdokaiba lépett - MJ és 1986 óta a kanadaiak dobóhátvédje az első, aki a szezon első öt meccsén végig elérte a 30 pontot. DeRozan egyébként majdnem 36 pontot átlagol eddig idén, ezzel ő egyelőre a pontkirály, és saját bevallása szerint is plusz motivációt jelentett számára, hogy a Sports Illustrated csak a 46. helyre rangsorolta a játékosok között a szezon előtt - csapattársa, Jonas Valanciunas gyorsan közbeszólt, hogy szerintük DD az első.

A sérültlistához tartozik, hogy a Knicksben Lance Thomas bokasérülése miatt nem lépett pályára a Bulls ellen. A Memphis Grizzliesnél kezdhetnek reménykedni, Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint Chandler Parsons jövő kedden, a Denver Nuggets elleni találkozón bemutatkozik új csapatában. A Los Angeles Clippersnél Paul Pierce-t aktiválták ma hajnalra, miután az első négy meccsen a bokája miatt nem volt bevethető. A Washington Wizards ma hajnalban megszerezte első győzelmét, ma este viszont John Wall nélkül lesznek kénytelenek kiállni, mivel Candace Buckner (Washington Post) értesülései szerint pihentetik az irányítót.

A Dallas Mavericksnél nagy gondok vannak a 0-5-ös kezdés mellett is - Andrew Bogut "csak" személyes problémák miatt nem játszott ma hajnalban, a Portland TrailBlazers ellen, Dirk Nowitzki viszont újra rásérült jobb Achilles-húzódására, ő legalább egy hetet kihagy. Maga az érintett elmondta, hogy egy hete ez megy nagyjából - a szünnapokon jobb állapotban van, aztán ahogy el kellene kezdeni a pályán gyakorolni, elzárás-leválást csinálni, visszafutni védekezésben, azonnal megint húzódik az Achillese. Mivel nem javult állapota, ezért gondolták úgy, hogy most pár napig semmit nem csinál, aztán remélhetőleg meggyógyul, és utána normális munkát tud végezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus