Hírmorzsák 2016-11-06 (10:45)

LeBron megelőzte Hakeem Olajuwont az örökranglistán, már a 10. Gerald Henderson szerint faultolták a Cavs elleni meccs utolsó játékánál. A Sixers 2013 óta nem nyert októberben és novemberben meccset (42 mérkőzéses sorozat). LeBron Ben Simmonst dicsérte emberileg is. Embiid karácsonyig 24 perces limiten lesz. A Philly megegyezett a szezonnyitóról letiltott énekesnővel. Kanter szerint Westbrook volt tavaly is a Thunder vezére. Luke Walton szerint Randle egy szörnyeteg. Parsons és Gordon Hayward is elkezdi a szezont ma este. Gay bordáival van gond. Lance Stephenson ágyékát meg kell műteni. Steven Adams 7.5%-os trade kickerrel írta alá új szerződését. Gregg Popovich leadta szavazatát az amerikai elnökválasztásra. Kijöttek a karácsonyi mezek.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James az All-Time Top10-be érkezett - ma hajnalban, a Philadelphia Sixers elleni mérkőzésen megelőzte a pontlistán Hakeem Olajuwont, ezzel a 10. helyen van. 25 pontot szerzett, az első kosarával lépte át a mérkőzés előtt őt 1 ponttal megelőző houstoni legendát. Jelenleg 26.970 ponttal a 10., előtte Elvin Hayes 27.313 ponttal áll a 9. helyen - csak idő kérdése, hogy őt is megelőzze.

Ehhez a Philly-Cavs meccshez tartozik, hogy a végjáték elég érdekesen alakult - volt egy véleményes személyi hiba az egyik oldalon, majd Gerald Hendersonnak ütött oda JR Smith, aki egyrészt a kezét vitte el (bár a labda a kezében volt, akkor pedig ez szabályos), másrészt testtel is lehetett kontakt közben. A meccs után a sértett fél el is mondta, hogy szerinte szabálytalanságot követtek el vele szemben, nem ítélték ezt meg a játékvezetők, a meccsnek meg ezzel vége is lett.

Ugyancsak a Sixershez tartozik, hogy sorozatban 42. alkalommal kaptak ki októberben és novemberben - legutoljára 2013-ban nyertek meccset ebben a két hónapban.

LeBron még a mérkőzés előtt dicsérte a Philly épp sérült 1/1-esét, Ben Simmonst Jessica Cameratónak (CSN Philly) - James szerint Simmons sokrétű személyiség, és szerinte ezért kelt el az idei draft első helyén, nem csupán a pályán mutatott képességei miatt. Nagy tehetségnek tartja az ausztrál játékost, de sokkal jobb embernek, mint kosarasnak, úgyhogy a Sixersnek örülnie kell, hogy sikerült őt megszerezniük. LeBron Simmons játékáról annyit mondott, hogy nagyszerűen látja át a pályát, agresszíven támadja a festéket, de mindig felnéz és keresi a társakat - ezt borzasztóan jó tulajdonságnak tartja James.

Még mindig Philly: Brett Brown vezetőedző a találkozó előtt elmondta, hogy Joel Embiid karácsonyig marad 24 perces limiten, és a back-to-backeken pedig majd alkalomtól függően fog játszani, mindig alaposan megvizsgálják, milyen állapotban van. Brown azt is hozzátette, hogy megérti a nagy várakozásokat a centerrel kapcsolatban, főleg a mutatott játéka alapján, de lehet, hogy karácsonykor sem fog változni a mostani helyzet, és csak akkor fognak erről dönteni, nem előbb. Embiid természetesen nem örül, hogy csak 20 perceket játszhat, de azt mondta, bíznia kell a szakmai és az orvosi stábban.

Továbbra is Sixers: bocsánatot kértek Sevyn Streeter énekesnőtől azért, hogy nem engedték "We Matter" pólóban himnuszt énekelni a szezonnyitón, amit a hölgy el is fogadott. Az új megállapodás szerint december 16-án, a Los Angeles Lakers elleni hazai találkozó előtt fogja elénekelni a himnuszt Streeter.

Az Oklahoma City Thunder erőcsatára, Enes Kanter a Golden State Warriors elleni vereség után sem hagyta abba az odamondogatást Kevin Durantnek - szerinte az OKC vezére Russell Westbrook ebben az idényben, de ő volt az előző szezonban is.

A Lakers vezetőedzőjét, Luke Waltont kérdezték, hogy mitől játszik ennyire jól Julius Randle - a Golden State Warriors elleni győzelemből 20 ponttal és 14 pattanóval vette ki a részét az erőcsatár, a szezon során pedig 13.8 pontot és 8.3 pattanót átlagolt eddig 27.8 perc alatt. Walton annyit mondott erre, hogy Randle egy szörnyeteg - van olyan nagydarab, erős és gyors, mint bárki a ligában.

A Memphis Grizzlies vezetőedzője, David Fizdale tegnap Michael Wallace-nak megerősítette, hogy Chandler Parsons ma este bemutatkozik új csapatában - tegnap még arról szóltak a hírek, hogy kedden lép először pályára a Grizzliesben a kiscsatár, de Parsons Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy jó érezte magát, úgyhogy nincs értelme várni, készen áll, erre bólintott később Fizdale. A Utah Jazz sztárja, Gordon Hayward is játszik már ma este, a New York Knicks ellen - eredetileg 6 hetes kihagyással lehetett nála számolni, de ha pályára lép ma, akkor alig több mint 4 hetet hagyott ki bal gyűrűsujjának törése miatt.

A Sacramento Kingsnél Rudy Gay bordáival van gond, ezért nem játszott a Milwaukee Bucks ellen. A New Orleans Pelicansnél nincs megállás, ha sérülésekről van szó: Lance Stephensonnak ágyékműtéten kell átesnie, ezért határozatlan időre kiesett a játékból - a Hardship Exceptiont igénybe veheti a Pelicans, akkor Stephenson visszatéréséig lehetnek 16-an is.

Egy kis érdekesség, hogy Steven Adams olyan 4 éves, 100 millió dolláros hosszabbítást kötött az Oklahoma City Thunderrel, amelyben van egy 7.5%-os trade kicker - ha új szerződése időtartama alatt cserélik el, akkor a hátralévő fizetése 7.5%-kal nő a jelenleg papíron lefektetetthez képest.

A Detroit Pistons a D-Ligába küldte Henry Ellensont és Michael Gbinije-t, idei két draftoltját - Ellenson 2, Gbinije pedig 1 meccsen 5-5 percet játszottak eddig.

Egy kis politika: a San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich leadta szavazatát az amerikai elnökválasztásra (a Nevetséges Napóleon című filmet hozta elő ezúttal Pop):

A végére pedig a karácsonyi mezek maradtak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus