Hírmorzsák 2016-11-08 (11:00)

LeBron James és George Hill lettek a hét játékosai. Kerr szerint mást kérnek Duranttől védekezésben, mint amit a Thundernél kellett játszania. Klay Thompson szerint nem Durant miatt kezdte gyengébben az idényt. Wade azt tanácsolta Durantnek, hogy élvezze a játékot, ne vegye át a negatív főhős szerepét azért, mert az embereknek nem tetszik az átigazolása. Curry NBA-rekordot döntött. Harden Michael Jordan nyomdokain. Wall a Wizards franchise gólpasszlistájának élén. Donovan nem akarja megváltoztatni Westbrook játékát, csak alakítani akarja. Paul George szerint semmi élet nincs a játékukban. Bradley Beal szerint mindenki ideges a Wizardsnál, nem elég kemények. Korver ma este nem játszik, mert a felesége szült. Tony Parker talán holnap visszatérhet. Sérültek: George Hill (ujj), MKG (hát).

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James, illetve a Utah Jazz irányítója, George Hill lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 3-0-t ment a bajnokkal a héten, egyénileg 24.7 pontot, 11.3 gólpasszt és 9.3 pattanót átlagolt. Hill 3-1-s héten van túl a Jazz-zel, mialatt 20.8 pont, 5.8 gólpassz és 3.3 pattanó voltak a mutatói az Indiana Pacerstől szerzett játékmesternek.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Carl Stewardnak (San Jose Mercury News) arról beszélt, hogy más Kevin Durant szerepe náluk, mint volt az Oklahoma City Thundernél, mert többet játszik négyes poszton és alacsonyabb szerkezetben, ami másfajta felelősséget jelent a játékosnak. Szükségük van Durantre a lepattanózásnál, kizárásoknál és a festék védésénél betörések esetében is, úgyhogy más a dolga, mint a Thundernél. Kerr szerint eddig jól végzi a dolgát KD, de kiegyensúlyozatlan - vannak időszakok, hogy abszolút a feladatára koncentrál, pattanózik, blokkol, aztán vannak olyanok is, amikor teljesen elfelejti, hogy négyes, de ez egy tanulási folyamat része. Draymond Green szerint az elmúlt 9 évben nem sokszor kellett azt a feladatot ellátnia Durantnek, amit náluk, de okos játékosnak tartja új csapattársát, úgyhogy fejlődni fog idővel. Imádja a kiscsatár a kihívásokat, és egyre jobb lesz majd.

Ethan Sherwood Strauss (ESPN) Klay Thompsont kérdezte még a New Orleans Pelicans elleni találkozó előtt, hogy Durant érkezésének tulajdonítható-e, hogy gyenge dobóformában kezdte az idényt, amire a dobóhátvéd azt mondta, hogy egyáltalán nem, az előző idényben is rosszul ment neki az első 20 meccsen, pedig akkor nem volt ott Durant, úgyhogy semmi köze ehhez a kiscsatárnak. Persze most más a gárda állománya, mások a társai, de továbbra is megvannak ugyanazok a dobóhelyzetei, mint eddig, úgyhogy egyáltalán nem KD-hez köthető, hogy nem megy neki kintről.

Az is a Warriorshöz tartozik, amit már reggel olvashattatok: Steph Curry új NBA rekordot állított fel azzal, hogy 13 triplát dobott egy mérkőzésen. A Houston Rockets sztárja, James Harden Michael Jordan és 1988/89 óta az első játékos, aki négy egymást követő mérkőzésen hozta a 30 pontot és a 10 gólpasszt is. A Washington Wizards történetének legjobb gólpasszadója pedig John Wall a mai naptól, miután megelőzte az eddig 3822 assziszttal csúcstartó Wes Unseldet.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Moke Hamiltonnal (Basketball Insiders) beszélgetett Durantről. Wade elmondása szerint annyit tanácsolt KD-nek, hogy élvezze ezt a helyzetet. Szerinte azt rontották el a Miami Heat összeállásánál, hogy átvették a negatív főhős szerepét, beleélték magukat, mert az embereknek nem tetszett, hogy hárman ugyanahhoz a csapathoz igazoltak, de nem ezért kezdtek el kosárlabdázni anno, hanem azért, mert élvezték és szerették a játékot. Wade azt is hozzátette, hogy a megfelelő csapaton belüli kémiát kiépíteni időbe telik - nagyszerű játékosaik voltak nekik is, de többen máshoz voltak szokva a korábbi karrierjük alatt, nem ahhoz, amit egy csapatban kellett csinálniuk.

Az Oklahoma Citynél Russell Westbrook Usage%-a (azok a támadások, amiket ő fejez be dobással, ad gólpasszt vagy eladott labdát) 42.4%-ra ment fel a tavalyi 31.3%-ról, ami embertelen szám. Billy Donovan vezetőedző Brett Dawsonnak (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy nem feltétlenül rossz dolog ez, mert Westbrook rengeteg módon tudja befolyásolni egy mérkőzés alakulását, de szeretné, ha nem jutna el oda a csapat, hogy azt gondolják, "oké, Russellnél van a labda, majd ő megold mindent". A tréner szerint Westbrook nagyon agresszív, állandóan támadni akaró kosaras, ezt pedig imádja benne, egyáltalán nem akarja megváltoztatni, csak azt szeretné, ha rájönne és megtanulná, hogyan tud másféleképpen is hatással lenni a csapattársaira, márpedig Donovan úgy érzi, ezt meg is fogja tenni az irányító.

Az Atlanta Hawks dobóhátvédje, Kyle Korver ma este nem játszik a Cleveland ellen, mert a felesége szült, hozzá utazott a vajkezű játékos - Mike Budenholzer vezetőedző elmondta, hogy persze nagyon fontos eleme Korver a játékuknak, de így több lehetősége lesz Kent Bazemore-nak, Tim Hardaway Jr.-nak, Thabo Sefoloshának és talán Taurean Prince-nek is. A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich azt mondta, hogy Tony Parker talán szerdán már pályára léphet sérülését követően. A Jazznél a hét játékosának választott George Hill a jobb hüvelykujja miatt nem játszott ma hajnalban, a Philadelphia Sixers ellen. A Charlotte Hornetsnél pedig Michael Kidd-Gilchrist végigülte a negyedik negyedet, mert fáj a háta - állapota day-to-day, tehát elképzelhető, hogy a következő mérkőzésen ott lesz a pályán.

A Pacers egyébként megint 122 pontot kapott, borzalmas eddig a védekezésük, sztárjuk, Paul George pedig el is mondta a meccs után, hogy egyáltalán nem egységesek - szerinte engedik a hazai csapatoknak, hogy tényleg otthon érezzék magukat. Azt is hozzátette a kiscsatár, hogy semmiféle bizalom, hit vagy kémia nincs a csapaton belül, jelenleg semmi élet nincs a játékukban. Thad Young annyit mondott még, hogy tudják, hogy hazai pályán jobban játszanak, de idegenben is muszáj lenne az ilyen meccseket megnyerniük. A legerősebb csapatokkal még nem is találkoztak, márpedig ők sem fognak velük kesztyűs kézzel bánni.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal sem volt éppen kíméletes a csapatával, miután ma megint kikaptak, így 1-5-tel kezdték a szezont. Beal azt mondta a Houston Rockets elleni vereség után, hogy nem arra számítottak, hogy így kezdik az idényt. Újra meg kell találniuk az identitásukat és a keménységüket, mert jelenleg utóbbi nélkül játszanak. Valahogy muszáj együttműködniük és elkezdeniük szállítani az eredményeket. Otto Porter szerint itt az ideje, hogy mindenki tükörbenézzen, aztán együtt kitalálják, hogyan tudnak elkezdeni nyerni vagy éppen jól védekezni. Beal azt is hozzátette, hogy mindenki ideges most náluk.

Finisébe érkezett az új kollektív szerződés tárgyalása, így Ian Begley és Dave McMenamin (mindketten ESPN) forrásai szerint Michele Roberts a következő hetekben minden játékossal találkozni fog, hogy erről beszélgessen, tájékoztassa őket, mi várható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus