Hírmorzsák 2016-11-08 (20:30)

Phil Jacksonnak nem tetszik, hogy a Knicks alig játszik Triangle-t - Kurt Rambist bízták meg azzal, hogy tegye rendbe a védekezést, de Hornacek szerint bárki lehetett volna a kiválasztott. Wade nem akarja, hogy Miamiben megértsék, miért hagyta ott a Heatet, csak szeretné, ha értékelnék az együtt elért sikereket - összességében pozitív fogadtatásra számít. Kevin Garnett dicsérte Isaiah Thomast - az irányító egy 175 centi magas Garnett akar lenni. Durant beérte Kareem Abdul-Jabbart. Will Barton 7-10 nap múlva térhet vissza. A Pelicans játékosai szerint jól védekeztek, de Curryvel ezen a napon nem lehetett mit tenni. Josh Smith Kínában, 3 hónapra több mint 1.5 millió dollárért.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks elnöke, Phil Jackson nem elégedett azzal, hogy a csapat alig, illetve leginkább ad hoc módon használja csak a Triangle-t - Jeff Hornacek vezetőedző inkább gyorsítani próbálta eddig a támadójátékot. A játékosok azt mondták, hogy leginkább csak időkérések után használták a Jackson és Tex Winter által használt és kitalált támadási formát, az elnök első két knickses évében pedig ennél jóval többször erőltették a Triangle-t. Azt is hozzá kell tenni, hogy a New Yorknak nem a támadójátékkal van gondja (13-ok 100 támadásra vetített dobott pontok alapján), hanem a védekezéssel, amiben ligautolsók. Marc Stein (ESPN) jelentette este, hogy Kurt Rambist bízták meg a segédedzők közül, hogy szedje rendbe a hátsó alakzatot. Ezzel az a gond, hogy Rambis két idényben volt végig vezetőedző egy-egy csapatnál - az egyikben a 28., a másikban pedig a 27. helyen végzett védekezésben az adott együttes. Jeff Hornaceket kérdezték, hogy a segédedzők közül miért Rambis lett a kiválasztott, amire Stefan Bondynak (New York Daily News) azt mondta, hogy bárki lehetett volna.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade a héten visszatér sikerei színhelyére, Miamibe, de Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy tudja, sokan nem értik meg, miért hagyta ott a nyáron a Heatet. Wade szerint nehéz ezt megérteni, ha valaki nem játszott soha az NBA-ben, de nem is akarja igazából, hogy átérezzék a helyzetét - azt szeretné, ha Miamiben azt becsülnék meg, amit együtt elértek. Azt is elmondta Wade, hogy azt akarja, hogy a Heat mostani játékosainak szurkoljanak a nézők, azoknak, akik most mindent megtesznek azért, hogy minél sikeresebb legyen a gárda. Támogassák a franchise jövőjét, és legyenek hálásak azért a hihetetlen időszakért, amit együtt éltek át. Nem tudja, hogyan fogadják majd, de ő mindent megtett a csapatért, amíg a Heat alkalmazásában állt, és remélhetőleg ezt értékelik majd. Ettől függetlenül lehet, hogy majd kap egy kis füttyöt is, nem szeretheti mindenki, ezt tudja ő is, de összességében szerinte pozitív fogadtatásban lesz része.

Kevin Garnett Rasheed Wallace-szal beszélgetet nemrég - a téma az volt, hogy Isaiah Thomast vagy Kyrie Irvinget választanák-e egy utolsó, mindent eldöntő dobáshoz. Garnett a Boston Celtics irányítóját, Thomast dicsérte, mert mindig nagy szívvel és keményen játszik. A bostoni legenda szerint sokszor az irányítótól függ egy csapat identitása, és neki nagyon tetszik az, ahogy Thomas kosarazik. Maga az érintett Chris Forsbergnek (ESPN) azt mondta, hogy borzasztóan jól esnek neki a magasember szavai, mert egy 175 centi magas Kevin Garnett akar lenni. Mindig is felnézett KG-re, és bár tudta, hogy magasságban sosem lesz akkora, mint a Celtics egykori vezére, de abban mindig is hasonlítani akart rá, ahogy a meccsekre felkészítette magát, ahogy sosem hátrált meg senkitől, és ahogy csak a feladatára koncentrált. Még egyszer elmondta, hogy sokat számít neki, hogy ezt mondta róla Garnett.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone Chris Dempsey-nek (Denver Post) azt nyilatkozta, hogy Will Barton talán 7-10 napon belül visszatérhet - a játékos bokája a múlt héten, a Toronto Raptors elleni mérkőzésen ment ki.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant már zsinórban 71. alkalommal érte el a 20 pontot ma hajnalban, ezzel holtversenyben az 5. a vonatkozó listán Kareem Abdul-Jabbarral. A leghosszabb ilyen jellegű streak a liga történetében Wilt Chamberlainé, aki 126 mecsen keresztül hozott legalább 20 pontot - a második helyen is Wilt áll egy 92-es sorozattal.

A New Orleans Pelicansnél nem túl idegesek, hogy Steph Curry ellenük döntött NBA-rekordot - mint ismert, a kétszeres MVP ma hajnalban 13 triplát szórt. Anthony Davis Jim Eichenhofernek (Pelicans.com) azt nyilatkozta, hogy nagyszerűen védekeztek, talán 1-2 alkalommal vállalhatott üresből Curry, aki egyszerűen önmaga volt, ennyi történt. Tim Frazier szerint olyan dobások is behullottak a Warriors irányítójának, mikor a térdétől hozta fel a labdát a mozdulat elején, ezekkel a hármasokkal nem tudnak mit kezdeni. E'Twaun Moore azt mondta, hogy már a második tripla után érezte, hogy Currynek nagy estéje jön.

A végére pedig Josh Smith maradt, aki háromhónapos szerződést írt alá a kínai Sichuan Whales csapatával, ezért pedig több mint 1.5 millió dollárt fog kapni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus