Hírmorzsák 2016-11-09 (10:15)

LeBronnak sosem volt a fontossági listája elején a pontszerzés. Harden sokat tanult az előző idényből, szerinte ő a legjobb játékos/irányító a ligában. Melo sincs oda Kurt Rambis "előléptetésétől". Walton szerint olyan lehetőség volt a Lakers vezetőedzői posztja, amit nem tudott visszautasítani. Paul George-ot 15.000 dollárra büntette a liga, nem volt elég a "fejbe rúgott" hölgynek küldött csokor virág. Marquese Chriss bekerült a Suns kezdőjébe. Tony Allen ágyéksérülés miatt nem játszik. Embiid nem lesz bevethető ma este, a Pacers ellen. Embiid a ma hajnali amerikai elnökválasztás után: "Amerika tankol", de Kanter és a Raptors játékosai sem fogták magukat vissza.

 

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a héten belépett az örökranglista Top10-ébe, miután megelőzte Hakeem Olajuwont a pontlistán, és jó eséllyel ő lesz a legfiatalabb játékos, aki eléri a 27.000 pontos határt. James Brian Windhorstnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a pontszerzés sosem volt a fontossági sorrendje elején - sokkal lényegesebbnek tartja, hogy helyzeteket teremtsen, hogy a társait bevonja a játékba, hogy pattanózzon, hogy védekezzen és hogy blokkoljon. Megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen nagyszerű játékosokkal lehet együtt a neve a legjobb 10 között.

A Houston Rocketsnél James Harden eddig 31.6 pontot, 12.7 gólpasszt és 7.1 pattanót átlagol. Michael Lee (The Vertical, Yahoo Sports) kérdezte meg tőle, hogy ki a legjobb játékos a posztján, amire visszakérdezett Harden, hogy irányítóban vagy úgy egyébként összességében nézve? Lee azt mondta neki, hogy bármelyikre megadhatja a választ, a dobóhátvéd szerint pedig ő. Harden azt mondta, hogy nagyon bízik benne Mike D'Antoni vezetőedző és a csapattársai is, ő pedig mindent megtesz a sikerért - pontot dob, kiszolgálja a társait, pattanózik, bármit megcsinál. Azt is hozzátette a texasiak sztárja, hogy győzni akar, a többi dolog nem érdekli. 2014/15-ben második volt az MVP szavazáson, aztán az előző idény nem jött össze neki, viszont ez is hasznos volt számára, sokat fejlődött, sok mindent tanult, idén pedig teljesen más a mentalitása.

Tegnap este volt arról szó, hogy a New York Knicksnél ezentúl Kurt Rambis foglalkozik majd a védekezés összerakásával. A csapat sztárja, Carmelo Anthony nem éppen biztató nyilatkozatot tett - a kiscsatár Barbara Barkernek (Newsday) azt mondta, hogy akár tetszik ez nekik, akár nem, ez a helyzet, aztán ebben kell hinniük. Arról volt már szó a tegnap esti hírekben, hogy a vezetőedző, Jeff Hornacek sem éppen a legtámogatóbb nyilatkozatot tette, miután erről a húzásról kérdezték.

A Los Angeles Lakers az elmúlt három idényben 27, 21 és 17 meccset nyert, ám idén sokkal jobban kezdték a szezont. Mitch Kupchak GM annyit mondott erről Tim Bontempsnek (Washington Post), hogy az utóbbi pár év nem ment túl gördülékenyen, Kobe Bryant is a pályafutása végéhez közeledett. Az új vezetőedző, Luke Walton azt mondta, hogy teljes mértékben szerepet játszott döntésében, hogy megpróbálja visszaállítani a franchise korábbi fényét. Walton elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy korábban a Lakers játékosa volt, és hogy tagja volt bajnoki címeket nyerő és nehéz időszakokon is áteső csapatoknak a klubnál. A tréner szerint olyan lehetőség volt ez, amire nem tudott nemet mondani.

A liga 15.000 dollárra büntette az Indiana Pacers sztárját, Paul George-ot, miután a közönségbe rúgta a labdát a Chicago Bulls elleni találkozón. Az érintett azt mondta, hogy a palánktartó szerkezetet akarta eltalálni, de focizni nem tud annyira, mint azt gondolta. Elnézést kért azoktól, akiket eltalált (az egyik hölgytől azonnal bocsánatot kért még a helyszínen, és egy csokor virágot is küldött neki), és annak örül igazán, hogy a csapata így is győzni tudott, nem lett a vereség oka a kiállítása

A Phoenix Sunsnál változtattak a kezdőcsapaton, Jared Dudley helyére bekerült Marquese Chriss, aki atletikusabb, magasabb, mint Dudley - egyelőre győzelem nem lett az eredménye, miután a Suns 124-121-re kikapott a Portland otthonában.

A Memphis Grizzlies dobóhátvédjének, Tony Allennek az ágyékával vannak gondok, ezért ülte ki a ma hajnali, Denver Nuggets elleni összecsapást. Ma este nem játszik a Pacers ellen a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid, mert pihentetik. Az érintett azt mondta, hogy meglepődött kicsit, ő épphogy többet szeretne játszani, de a csapat törődik vele, ő pedig bízik bennük. Jobban tud regenerálódni, ezért hozták meg ezt a döntést a szakvezetők, és szerinte hosszútávon ez hasznos lesz számára.

A végére pedig az amerikai elnökválasztás maradt. A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid Donald Trump ma hajnali/reggeli győzelme után kiírta twitterre, hogy "Amerika tankol". Az Oklahoma City Thunder erőcsatára, Enes Kanter egy síró Jordan fejjel teli amerikai zászlót posztolt twitterre, de a Toronto Raptors játékosai sem fogták magukat vissza - Patrick Patterson és Norman Powell azonnal kanadai állampolgárságot szeretett volna magának, míg Delon Wright szerint nem véletlenül kerültek a Raptorshoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus