Hírmorzsák 2016-11-09 (21:00)

Wade szerint Riley úgy gondolkodik, hogy aki nincs vele, az ellene van. A Rockets megpróbál még egy sztárt szerezni Harden mellé. Morey nem érzi úgy, hogy nagyobb nyomás lenne rajta, mint korábban. Danny Ainge szerint tudták, hogy nincs jól blokkoló centerük és nem lesznek jók védőpattanókban. Harrison Barnes a szezonvégi interjúknál tudta, hogy lejátszotta utolsó meccsét a Warriorsnél. Trey Burke szerint a Jazz meg akarta törni. A Nets leigazolja Yogi Ferrellt, kiteszik Greivis Vasquezt. MWP és Rick Carlisle rendszeresen beszélgetnek az edzősködésről, a tréner szerint jó edző lesz World Peace-ből. Olynyk és Danny Green is játszanak ma este. Ezeli állapotában visszaesés történt október közepén.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade KC Johnsonnak (Chicago Tribune) a holnap esti, Miami Heat elleni mérkőzésről elmondta, hogy tudja, milyen ember Pat Riley, ez nem titok számára - ha valaki nincs a Heat elnökével, akkor ellene van, ő ilyen, és így kell elfogadni. Neki nincs is ezzel gondja, teljesen megérti. 13 évig volt a floridai klubnál, úgyhogy ismeri Riley-t, pontosan tudja, hogyan gondolkodik. Ő nagyon nyitott és őszinte volt azzal kapcsolatban, hogy mennyire szereti és tiszteli az elnököt, de abban sem hazudott, hogy nem beszéltek, mióta véget ért az idény.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Zach Lowe-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy azoknak a csapatoknak, amelyek bajnokok tudnak lenni, van legalább két Top10-es játékosuk. Nekik jelenleg egy van, úgyhogy természetesen keresnek James Harden mellé egy másikat is - a hírek szerint abban bíznak, hogy majd Mike D'Antoni rendszerében többen kiteljesednek, így a csereértékük nőni fog. Morey azt mondta, hogy talán kockáztattak egy kicsit, de ha annyira jók lesznek, amennyire gondolják (a szakvezető szerint a PO első körében náluk lesz a hazai pálya előnye, vagy legalábbis nem sokra lesznek ettől), akkor egyáltalán nem látja okát annak, hogy ne tudnának csere útján még egy sztárt szerezni.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Lowe megírta, a Rockets tulajdonosa, Leslie Alexander idén nyáron nagyobb szerepet vállalt a keret összerakásában, mint korábban, ami azt mutatja, hogy Morey pozíciója kezd meggyengülni a texasi klubnál. A Houston menesztette egyébként Gianluca Pascuccit is, amit sokan úgy tekintettek, hogy egy újabb lépés Morey ellen. A GM annyit mondott Lowe-nak erről, hogy az előző idény nagy csalódás volt a számukra, de Houstonban egyébként se lehet megnyugodni az ő pozíciójában - semmivel nem érez több vagy kevesebb nyomást, mint korábban. A nyári igazolásaikról annyit mondott, hogy két lehetőségük volt: megtarthatták volna a puskaporukat, vagy ellőhették két jó játékosra. Morey szerint nem volt egyszerű a helyzet cap szempontjából, szerinte muszáj volt elkölteni valakire a pénzt.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Steve Bulpett-tel (Boston Herald) beszélgetett, és elmondása szerint tudták már az idény előtt is, hogy nincs ligaelit rim protector centerük, és nem lesznek jók védőpattanózásban, úgyhogy más módon kell nyerniük. Próbálják persze javítani a csapatot, tudják, hogy vannak hiányosságaik, de nem emiatt nem tesznek eleget a pályán. Ahelyett, hogy túlreagálná a jelenlegi problémákat, Ainge szerint a vasárnapi meccsük jó ébresztő volt a játékosok számára. Főleg akkor lesz kíváncsi, hogy milyen csapaton belüli kémia alakul ki, ha mindenki egészséges lesz - egyelőre még várják, hogy a 10 legjobb emberük egyszerre legyen bevethető.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy Kelly Olynyk megpróbál játszani ma este, a Washington Wizards elleni összecsapáson - vállsérülése miatt hónapokig nem edzhetett. Ha már visszatérők, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a San Antonio Spurs dobóhátvédje, Danny Green is játékra jelentkezik ma, a Houston Rockets ellen - neki a bal vádlija húzódott meg, ezért hagyta ki az előző pár hetet. A Portland TrailBlazers centere, Festus Ezeli állapotában viszont visszaesés következett be - a bal térdét műtötték, október 17-én és 18-án edzett már, de fájni kezdett a térde, ezért csökkentették a terhelését. Ezeli szerint van ilyen, amikor valaki elkezdi a tréningeket - egyébként elvileg 6 hétre esett ki, de azzal már vissza kellett volna térnie, ez azonban nyilvánvalóan csúszik így.

A nyáron csapatot váltott Harrison Barnes, és a Dallas Mavericks kiscsatára Tim MacMahonnak (ESPN) el is mondta, hogy már a szezon végi interjúknál tudta, valószínűleg lejátszotta utolsó meccsét a Golden State Warriors színeiben - mint ismert, az oaklandiak 3-1-es előnyről kaptak ki a Cleveland Cavaliers ellen, és mindenki tudta, hogy nagy változtatásokra, Kevin Durant leigazolására készülnek. Barnes azt mondta, hogy rengeteg érzelem szabadult fel mindenkiben a 7. meccs elvesztése után. Sokan dühösek, mérgesek voltak, hiszen a 3-1-es előnyt herdálták el. Szerinte a csapaton belül tudták, hogy ha nem nyerik meg azt a párharcot, akkor szét fogják robbantani a csapatot, nem igazán lepődött meg azon, hogy ez így is történt. Nem is rágódik már ezen, hiszen ő hozhatta meg a döntést, hogy a Dallashoz igazol, úgyhogy továbblépett azon, hogy elengedte a Golden State.

A Mavs vezetőedzője, Rick Carlisle Dan Woike-nak (Orange County Register) elmondta, hogy Metta World Peace 6-8 hetente ráír, beszélgetnek az edzői stratégiákról, de azt is megmondta neki a veterán kiscsatár, hogy még túlságosan jó formában van, túl jól érzi magát a pályán, egyelőre nem akarja befejezni a játékot. Carlisle szerint MWP-nek megvan az esélye, hogy kiváló edző legyen, mert szenvedélyes és sok mindent tud a játékról - ők ketten egyébként dolgoztak együtt az Indiana Pacersnél.

A Brooklyn Nets kiteszi keretéből a bokaműtét előtt álló Greivis Vasquezt, és Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Yogi Ferrellnek adnak szerződést - ő egyébként az egyik utolsó ember volt, akit szabadlistára tettek a szezon kezdete előtt.

A Washington Wizards új hátvédje, Trey Burke csapata Atlanta Hawks elleni veresége (ez volt az első meccsük) után mondta el a riportereknek, hogy szerinte a Utah Jazz megpróbálta megtörni őt - nem játszatták meccseken keresztül, aztán mindenki kérdezte tőle, hogy miért van ez így, és szerinte ez nem véletlen, hogy senki nem tudta, miért nem kerül pályára. Jó csapatjátékos maradt, ezt szerinte Utah-ban sem tagadhatja senki, hiszen egy szót sem szólt ezekről a dolgokról, folyamatosan keményen dolgozott a lehetőségeiért. Burke szerint sokkal jobb helyzetben van, egy olyan együttesnél, amellyel majd a PO-ban is megmutathatja magát. Az első meccsen elszenvedett vereségből fel fognak állni, de neki személy szerint ettől függetlenül nagyon jól jött a váltás, sokkal jobban illik a Wizardsba - a város is elfogadta, a csapattársai és a szurkolók is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus