Hírmorzsák 2016-11-10 (10:00)

Butler szerint azonnal elfelejtették a meccs előtt megbeszélteket, mihelyst feldobták a labdát a Hawks elleni találkozón. Bogut szerint nehéz volt elhagynia a Warriorst, de nem haragszik senkire - szerinte a Thunder tavaly megtalálta a Death Lineup ellenszerét. Wallt 25.000 dollárra büntette a liga. Harden Rockets-történelmet írt. Durant beérte Jordant. A Golden State újabb történelmet írt. Marc Gasol Denver elleni meccsnyerő dobásának meg sem kellett volna történnie. Beal combhajlítója meghúzódott, Aminunak a vádlijával, Terrence Rossnak a jobb mutatóujjával van gondja. Elhunyt Greg Ballard.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler nem volt túl boldog, miután csapata ma hajnalban 115 pontot kapott a back-to-backen lévő Atlanta Hawkstól, és vereséget is szenvedtek. Butler a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy mindannyian hallották a scouting reportot, tudták, mire kell figyelni, aztán ahogy feldobták a labdát, azonnal elfelejtettek mindent, teljesen mást csináltak, mint amit kellett volna, egyszerűen fegyelmezetlenek voltak. Butler szerint nem engedhetik meg, hogy bizonyos játékosokhoz eljusson a labda, rá kell erőltetni az ellenfelükre, hogy mások vezetésével próbálják megverni őket.

A Dallas Mavericks centere, Andrew Bogut Sam Amicknek (USA Today) beszélt arról, hogy el kellett hagynia a Golden State Warriorst - ma hajnalban visszatért az Oracle Arenába Harrison Barnesszal együtt. Az ausztrál középjátékos szerint egyértelmű, hogy nehéz volt távoznia, hiszen az utóbbi két évet és az elért mérlegüket nézve az egyik legjobb csapatot kellett otthagynia, ilyen lehetőség pedig csak egyszer van egy karrier során. Szomorú volt, de nem mérges senkire, abszolút megérti, hogy miért döntöttek így a vezetők. A Golden State-nél mindenki tudta, mi a feladata, el is fogadták azt, ezért volt olyan élvezetes ott játszani - senkinek nem kellett többet vállalni, minden automatikusan ment két évig.

Kérdezték tőle, hogy nézett-e Warriors meccseket ebben az idényben, amire azt mondta, hogy nem sokat, talán kettő és felet. Annyit tett még ehhez hozzá, hogy látszik, hogy össze kell szoknia az új csapatnak, mert ők Draymond Greennel már különösebb utasítások nélkül is tudták, mikor hol és hogyan kell besegíteni a másiknak, de szerinte hosszú a szezon, meg fogja találni a játékát a Warriors. Bogut azt is bevallotta, hogy szerinte az Oklahoma City Thunder az előző szezonban megtalálta a Death Lineup ellenszerét azzal, hogy önmaguk maradtak, és a magas szerkezetet erőltették.

Ha már Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Golden State lett az első csapat a liga történetében, amelynek négy játékosa is bedobott legalább 4 hármast egy mérkőzésen. A Warriors sztárja, Kevin Durant sorozatban 72. meccsén is elérte a legalább 20 pontot, ezzel beállította Michael Jordan 1987/88-as sorozatát, amely a leghosszabb volt eddig az NBA-ABA összeolvadás óta. Arról volt szó nemrég, hogy az első két helyen Wilt Chamberlain áll egy 126-os és egy 92-es streakkel - Durant következőleg Oscar Robertsont érheti be, aki a harmadik egy 79 meccses sorozattal, ő pedig most már Jordannel holtversenyben a negyedik helyen áll. A Houston vezére, James Harden lett az első játékos a Rockets történetében, aki úgy ért el tripla-duplát, hogy közben 15 gólpasszt osztott ki - a dobóhátvédből irányítóvá avanzsált kosaras ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen 24 pontig, 15 asszisztig és 12 lepattanóig jutott.

A Washington Wizards irányítóját, John Wallt 25.000 dollárra büntette a liga, miután nem megfelelő módon érintkezett az egyik játékvezetővel a Houston Rockets ellen - mint ismert, Wall "nekiment" az egyik bírónak, amiért ki is állították (második technikaiját kapta, ezért kellett elhagynia a játékteret), hiába nem tűnt olyan borzasztóan komolynak az eset. A gyengén kezdő, de ma hajnalban nyerő Wizards sztárja egyébként frusztrált, a Boston Celtics elleni mai meccsen megint kiállították egy Flagrant 2-t érő szabálytalanság után.

Szintén a Wizardshoz tartozik, hogy Bradley Beal MRI-re megy a mai napon, miután meghúzta a combhajlítóját a Celtics elleni összecsapáson. A Portland TrailBlazersnél Al-Farouq Aminunak a bal vádlija húzódott meg, ezért nem játszott a Los Angeles Clippers ellen. A Toronto Raptorsnál pedig Terrence Ross kénytelen volt kihagyni az Oklahoma City Thunder elleni győztes meccset, miután a jobb mutatóujjával vannak gondok.

A liga állítása szerint a Memphis Grizzlies nem megfelelő körülmények között győzte le a Denver Nuggetset szerda hajnalban - ezt a sokásos L2M Reportsban, az utolsó két percek értékelésében tették közzé. Mint ismert, 0.7 másodperc volt hátra, ennyi idő alatt sikerült Marc Gasolnak a győztes kosarat megszereznie, de az utólagos visszanézést követően kiderült, hogy az előtte való játéknál nem ért hozzá a labdához a Denver irányítója, Emmanuel Mudiay, így nem a Memphisnek kellett volna jönnie a bedobással - azért érdekes ez, mert a helyszínen is visszanézték az esetet, ám akkor úgy ítéltek, hogy a Grizzliesé a labda.

A végére pedig egy szomorú hír: 61 éves korában, prosztatarákban elhunyt az 1977-es draft 1/4-es választottja, az 1978-ban a Washington Bullets-cel bajnoki címet nyerő Greg Ballard, aki 10 évet töltött a ligában, majd játszott Olaszországban is, volt az Atlanta Hawks segédedzője, az utóbbi két évet pedig a Wizardsnál dolgozta végig játékosmegfigyelőként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus