Hírmorzsák 2016-11-12 (11:00)

LeBron James a legfiatalabb 27.000-es. 44 vesztes meccs után először nyert októberben vagy novemberben mérkőzést a Sixers - Embiid szerint nagyjából 5-3-mal kellene állniuk. Paul George hüvelykujja megsérült. Aminu legalább két hetet kihagy (combhajlító). Beal nem játszott ma hajnalban, ma este is kérdéses (combhajlító). Wall biztosan nem lép pályára ma este, a Bulls ellen, mert pihentetik. Dragic valószínűleg nem játszik a Jazz ellen (boka). Rubio ma, a Clippers ellen visszatérhet. Patrick Beverley két héten belül biztosan elkezdi az idényt. Jennings szerint egy meccsen semmit nem jelent számára az a játékos, akin nem Knicks-mez van - Hernangomez soha többet nem fog ellenfelet felsegíteni a padlóról. Silver biztosította a ligát, hogy náluk, semmi nem változik az elnökválasztás után sem. Cuban megegyezett az ESPN-nel.

A mai napot a statisztikákkal kezdjük, mivel a Washington Wizards elleni találkozón a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James elérte a 27.000 pontos határt, a legfiatalabb, akinek ez sikerült a liga történetében - 31 évesen és 317 naposan hozta ezt James, míg a korábbi rekordot Kobe Bryant tartotta 32 évvel és 160 nappal.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid ma hajnalban 25 ponttal vezette győzelemre csapatát az Indiana Pacers ellen, ezzel nemcsak a szezonbeli első győzelmét szerezte meg a Philly 7 vereség után, hanem 44 mérkőzés óta először nyertek mérkőzést októberben vagy novemberben - 2013-ban fordult elő utoljára, hogy a szezon ilyen korai szakaszában, december előtt győzni tudott a Sixers. Embiid a találkozó után azt nyilatkozta, hogy jó érzés végre győzelemmel zárni egy meccset, és úgy gondolja, hogy nagyjából 5-3-as mérleggel kellene jelenleg állniuk.

Ha már szóba került ez a Sixers-Pacers, akkor folytassuk a sérülésekkel. Az Indiana sztárja, Paul George a mérkőzés első negyedében sérült meg, a bal hüvelykujjával voltak gondok - visszatért, de nem tudni, hogy pontosan mi és mekkora baja van. A Portland TrailBlazers erőcsatára, Al-Farouq Aminu legalább két hetet kihagy - a bal combhajlítója húzódott meg még szerda hajnalban, a Phoenix Suns elleni összecsapáson. A Washington Wizardsnál Bradley Beal ma hajnalban nem játszott, neki szintén a combhajlítója húzúdott meg még a Boston Celtics ellen - állapota day-to-day, tehát nem tudni, hogy ma este, a Chicago Bulls ellen játszani fog-e.

Aki biztosan nem fog, az John Wall, akit pihentetnek - nyáron mindkét térdét megműtötték, ez lesz a második meccse, amin nem kockáztatnak. A Miami Heatnél Goran Dragic valószínűleg nem lép pályára ma este, a Utah Jazz ellen - mint ismert, a bal bokája bicsaklott ki a Chicago Bulls ellen. A Minnesota Timberwolvesnál Ricky Rubio elkezdett edzeni - a jobb könyöke miatt hagyta ki az előző 5 meccset, és ha ma jól érzi magát, este játszani is fog a Los Angeles Clippers ellen. A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni pedig azt nyilatkozta Mark Bermannek (FOX 26), hogy Patrick Beverley legkésőbb 2 hét múlva elkezdi az idényt - az irányító térdét októberben műtötték.

A New York Knicks csütörtök hajnalban még a Brooklyn Nets ellen játszott, és volt egy furcsa eset - Brandon Jennings elrángatta saját csapattársát, Willy Hernangomezt, amikor a spanyol center fel akarta segíteni a földről az általa lefaultolt Rondae Hollis-Jeffersont. Jennings Barbara Bakernek (Newsday) azt mondta a csütörtöki edzés után, hogy ha egy meccsen valakin nem a Knicks meze van, akkor semmit nem jelent számára - ő sem akarta volna, hogy felsegítse bármelyik ellenfél, ez túl sok tiszteletet mutat. Jeff Hornaceknek tetszett az eset, és szerinte ilyen játékosokra van szükség, akik mindent megtesznek a sikerért. Jennings szerint megértette a dolgot Hernangomez is - minél szigorúbb valaki az ellenféllel, annál több tiszteletet tud kivívni a csapattársaitól. A center azt mondta, hogy fogta az üzenetet, soha többet nem fog ellenfelet felsegíteni a padlóról.

Liga szerte elég nagy a felháborodás és a csalódottság Donald Trump elnökké választása után - legutóbb Gregg Popovich akadt ki azon, hogy kikkel él egy országban, mert Trump mindent megcsinált a kampány alatt, amiért a gyerekeiket vagy éppen a játékosokat elítélnék, őt meg megválasztották elnöknek, de Andrew Bogut is elmondta, hogy a kutyája is lehetett volna elnök, ha a jelenleg hatalmon lévő kormány és a bankok ellen kampányol, ettől még Trump nem lesz megfelelő jelölt a posztra. Adam Silver ki is küldött egy levelet a választások után nem sokkal, amelyben biztosított mindenkit, hogy az NBA-nek továbbra is az egyenlőség és a sokszínűség lesz az alapja, hisznek ezekben az értékekben. Silver egyébként nem tért ki az elnökválasztásra egy szóval sem, csak biztosított mindenkit, hogy a ligán belül nem változik a helyzet, és továbbra is ugyanúgy szerepet akarnak vállalni a közösségekben, ahogy eddig.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban közben megegyezett az ESPN-nel, újra beengedik a lap újságíróit a Mavs meccseire - Cubannek az volt a gondja, hogy nincs helyi, csak a csapattal foglalkozó riportere a médiumnak, és attól tartott, hogy automatikus "hírgenerátorral" próbálják fenntartani a napi érdeklődést, ami korábbi híreket, nyilatkozatokat rak ki, csak hogy legyen folyamatosan tartalom az oldalon a Mavsről. Az ESPN elnöke, John Skipper azt nyilatkozta, hogy mindketten egyetértenek abban, hogy az emberek által megírt cikkek sokkal jobbak, és nem is gondolkodtak azon, hogy az NBA-nél bármelyik csapatot ne így kövessenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus