Hírmorzsák 2016-11-12 (19:15)

Saric szerint Embiid 10-15-szörös All-Star és MVP lesz, nagyon örül neki, hogy egy ilyen játékossal lehet egy csapatban. MWP szerint Zubac két éven belül Top5 center lesz a ligában. Westbrook elismerte, hogy a Clippers elleni meccs végén a betörést kellett volna választania. Jennings szerint folyamatosan keresni kell Porzingist a labdákkal, akkor lehetnek sikeresek. Melo felesége szerint Tony Brothers játékvezető utálja a férjét, ezért állította ki ma hajnalban - Derrick Rose is meglepődött. Horford a Bostonnal utazik a következő meccsre, talán visszatér. Egyelőre nem tudni, hogy játszik-e hétfőn Nowitzki. Dragic ma este nem játszik, Rubio viszont igen. A Toronto már "Huskies-felszerelésben".

A Philadelphia Sixers erőcsatárát, Dario Saric nyilatkozott a ma hajnali győzelem után. A horvát játékos a szurkolókat dicsérte, hogy mennyi támogatást kapnak tőlük, majd rákérdeztek nála Joel Embiidre is. Saric úgy fogalmazott, hogy most is nagyon jó játékos csapattársa, de egy nap igazi sztár lesz - úgy érzi, hogy 10-12-15-szörös All-Star lesz a center és MVP, megvan benne a lehetőség erre. Saric azt is hozzátette, hogy nagyon boldog, hogy egy csapatban játszhat egy ilyen kosarassal, mint Embiid.

Hasonló kijelentése volt a Los Angeles Lakers veterán kiscsatárának, Metta World Peace-nek is, aki twitteren azt írta, hogy az aranysárga-lilák középjátékosa, Ivica Zubac két éven belül a liga 5 legjobb centere közé fog tartozni.

A sérülések, visszatérések rovatba tartozik, hogy továbbra sem tudni, hogy a Dallas Mavericks sztárja, Dirk Nowitzki hétfőn visszatérhet-e Achilles-sérüléséből - Rick Carlisle vezetőedző szerint jobban van a német, egyre többet dolgozik, de pontosat nem tudnak mondani állapotáról. A Boston Celticsnél Al Horford a csapattal utazik a kétmeccses idegenbeli túrára, ami ma este, az Indiana Pacers ellen kezdődik. Nem biztos, hogy pályára lép akármelyik mérkőzésen Horford, de elképzelhető, miután majdnem két hetet kihagyott egy agyrázkódás miatt - elmondása szerint volt már, hogy megütötték a fejét, de ehhez hasonló esete még nem volt. A Miami Heatnél Goran Dragic biztosan nem játszik ma éjszaka, a Utah Jazz ellen, a Minnesota Timberwolvesnál viszont Ricky Rubio játszani fog a Los Angeles Clippers ellen, szintén ma este.

Ma hajnalban az Oklahoma City Thunder alig kapott ki a Los Angeles Clipperstől, a végén pedig Russell Westbrook véleményes dobást vállalt el - nem túl jó helyzetből engedett el egy triplát ahelyett, hogy a 10 másodpercét kihasználta volna, hogy jobb szituációba hozza magát. Westbrook a találkozó után elismerte, hogy igen, valószínűleg a betörést kellett volna választania, közelebb kellett volna kerülnie a gyűrűhöz, de ez van. A Thunder vezetőedzője, Billy Donovan azt mondta az esetről, hogy bízik Westbrookban, mert az irányító mindig arra törekszik, hogy győzelemhez segítse csapatát, ráadásul időkérésük sem volt.

A New York Knicks csereirányítója, Brandon Jennings Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy Kristaps Porzingis fontos része a támadójátékuknak, ezért muszáj folyamatosan eljuttatniuk hozzá a labdát. 221 centi  magas a lett, és nagyon jól dob távolról is, szóval ha gólpasszt akar egy irányító, akkor leginkább Porzingisnek kell passzolnia. A lehető legtöbbször próbálja ő is megjátszani az erőcsatárt, és minél többször olyan helyzetbe akarja hozni csapattársát, amiből könnyű kosarakat tud szerezni. Ahhoz, hogy sikeresek lehessenek, Porzingisnek sok pontot kell dobnia, ezért borzasztóan fontos, hogy sok labdája legyen.

Az is a Knickshez tartozik, hogy La La Anthony, Carmelo Anthony felesége szerint személyes okok miatt állította ki a kiscsatárt ma hajnalban Tony Brothers, a bíró egyszerűen utálja a férjét - mint ismert, Anthony egy esetnél két technikait magyarázott ki magának. A mérkőzés után Derrick Rose is azt mondta, hogy semmi különöset nem mondott Melo, egészen halkan "mormogott" maga elé, úgyhogy nem érti, mi történt, de valószínűsíti, hogy van valami probléma csapattársa és az említett játékvezető között, ami korábbról datálódik.

A végére pedig a Toronto maradt, amely visszatér az alapokhoz, Huskies-témája lesz a pálya és a ma esti mezük is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus