Hírmorzsák 2016-11-13 (22:00)

Shaq szerint ha nem változik Cousins, elcserélheti a Kings. A Sacramento meg akarja tartani Cauley-Steint. Gortat szerint nekik van a legrosszabb cserepadjuk a ligában. Wade szerint Butler kezdi megmutatni, miért igazoltak Rondóval a Bullshoz. Michael Malone szerint Jokic a legönzetlenebb a Nuggetsnél. Beverley jövő héten, talán szerdán visszatér. Dragic a holnapi meccset is kihagyja. Sérültlista: Anthony Davis (hát), McDermott (agyrázkódás), Favors (térd), JR Smith (boka).

A Sacramento Kingsről több pletyka is felmerült az utóbbi egy napban. Egyrészt a Sport5 értesülései szerint Omri Casspi cserét kért a csapattól, azonnal távozni akar a kaliforniai együttestől - a hírek szerint a Toronto Raptors, a New York Knicks és a Boston Celtics érdeklődik iránta, viszont az izraeli kiscsatár James Hamnek (CSN California) azt mondta, hogy ennek a pletykának nulla köze van a valósághoz, és Ham úgy tudja, hogy a Kings Willie Cauley-Steint is meg akarja tartani. Másrészt Shaquille O'Neal felvetette, hogy úgy hallotta, ha nem változnak a dolgok, akkor szerinte DeMarcus Cousinst elcserélheti a csapat - Shaq szerint a korábbi években forrófejű volt Cousins, és nem volt jó vezér, ebben kell változásnak beállnia.

Nemcsak a Kingsnél vannak rossz periódusban, hanem a Washington Wizardsnál is. A gárda lengyel centerét, Marcin Gortatot kérdezték a legutóbbi, Chicago Bulls elleni mérkőzés után, amire azt mondta Candace Bucknernek (Washington Post), hogy szerinte jelenleg az egész ligában nekik van a leggyengébb cserepadjuk, márpedig ezzel valamit tenniük kell, nem nyugodhatnak bele. Gortat aztán twitteren elnézést kért.

A Bullsnál Dwyane Wade Chris Kucnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy Jimmy Butler kezdi megmutatni, miért igazolt ő és Rajon Rondo az együtteshez, a kiscsatár a csapat vezére. Wade úgy gondolja, hogy Butler a ligaelitbe fog lépni hamarosan, bőven All-Star szint fölé - az ellenfél legjobb játékosain védekezik, pattanózik, passzol, pontot szerez és végig nagyon agresszív. Maga az érintett azt mondta, hogy ő csak azt csinálja, amit a társai szeretnének, illetve amire a gárdának szüksége van - ő nem azt mondaná, hogy a hátán cipeli az együttest, csak teszi, amit kell.

Ha már a Chicago, akkor térjünk rá a sérültekre. A Bullsnál Doug McDermott agyrázkódást szenvedett a Washington ellen. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davisnek a háta sérült meg a Los Angeles Lakers elleni összecsapás harmadik negyedében. Davis elmondása szerint már a meccs korábbi részében is fájt a háta - később egyébként visszatért a meccsbe. A Houston Rocketsnél Patrick Beverley a vártnál korábban térhet vissza - valószínűleg hétfőn még nem játszik, de szerdán, az Oklahoma City Thunder ellen már lehet, hogy igen. A Miami Heatnél Goran Dragic a holnapi, San Antonio Spurs elleni összecsapást is biztosan kihagyja bokasérülése miatt. A Utah Jazznél Derrick Favors épp a Heat ellen sérült meg - a bal térdében érzett fájdalmat az erőcsatár. A Cleveland Cavaliersnél JR Smith a most folyó, Charlotte Hornets elleni meccset bokasérülés miatt hagyja ki.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone a BSN Denver munkatársának azt nyilatkozta, hogy szerinte Nikola Jokic a legönzetlenebb játékos az egész csapatban - a szerb magasember azt mondta neki, hogy nem akar kezdő lenni, csak nyerni akar. A tréner szerint azon kevesek közé tartozik Jokic, akit kivehet a kezdőcsapatból, és egyáltalán nem fog emiatt megsértődni vagy puffogni, ami miatt nagyon nagyra tartja. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus