Hírmorzsák 2016-11-14 (12:00)

Rose-nak nem tetszik, hogy nem kapja meg a fújásokat. Jenningset 15.000 dollárra büntette a liga. Dwight Howard eddig nagyon elégedett Mike Budenholzerrel és azzal, ahogyan a tréner kezeli. Clint Capela szerint fejben hagyja ki a büntetőket, nem a technikájával van gondja. Ibaka arra kérte a Magic szurkolóit, hogy higgyenek benne, a Thunder drukkereit nagyon tiszteli, és nagyon jó érzés volt számára, hogy ő dobta az OKC elleni győztes kosarat. Oladipo szerint jó helyen van most, Westbrookból sok minden átragad rá is. A Kings egyelőre nem akar cserélni. LaVine és Muhammad is a jobb térde miatt nem játszott ma hajnalban. Nick Young csak a játékra koncentrál, hogy ne legyen benne több cserepletykában.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose a Toronto Raptors elleni, vasárnap hajnali vereség után azt nyilatkozta, hogy nem tetszik neki, hogy nem kapja meg a fújásokat - ugyanúgy tör be a gyűrű felé, mint bárki más, de nem ítélik meg a játékvezetők az ellene elkövetett szabálytalanságokat. Rose szerint azt mondják, hogy ő keresi a kontaktot ilyenkor, de ha megveri az embereit, akkor a palánk alatt általában nem egyenesen feltartott kezekkel várják az ellenfél centerei, márpedig szerinte ez innentől fault, ha van testi érintkezés. Azt mondják neki a bírók, hogy nem látják ezeket az eseteket, pedig hárman is vannak a pályán, azt pedig nem érti, hogy hárman hogy nem látták, mi történt, például amikor a földre zuhant a Raptors ellen.

A Knicks másik egyesét, Brandon Jenningst 15.000 dollárra büntette a liga, amiért nem megfelelő stílusban beszélt az egyik játékvezetővel a Boston Celtics elleni kiállításakor, illetve nem hagyta el időben a pályát, miután kiszórták a bírók a meccsről.

Az Atlanta Hawksnál ennél sokkal idillibb a helyzet, az új centernek, Dwight Howardnak is nagyon tetszik a csapat játéka, és dicsérte is emiatt Mike Budenholzer vezetőedzőt. Howard az Atlanta Journal-Constitution munkatársának a vasárnap hajnali, Philadelphia Sixers elleni találkozó után azt mondta, hogy nagyszerű kapcsolata van a trénerrel és az egész szakmai stábbal is, jól megértik egymást Budenholzerrel, és eddig tökéletes a viszonyuk. A centernek nagyon tetszik az, ahogyan kezeli őt mestere, illetve ahogyan el tudja érni, hogy a jó irányba vezesse Howard a csapatot - ha nem jól végzi a feladatát, akkor bizony ő is megkapja a magáét, ha pedig jó dolgokat csinál, még többet kér dőle Budenholzer. Saját elmondása szerint kiválóan érzi magát eddig a Hawksnál, és azt is hozzátette, hogy csapatként nagyon együtt vannak és sikeréhesek.

Volt csapattársa, Clint Capela egyelőre bajban van a büntetőkkel, csak 31.6%-kal dobta eddig az egypontosokat ebben az idényben, úgyhogy előfordult már, hogy emiatt le is kellett cserélni. A svájci center azt nyilatkozta a Houston Chronicle-nek, hogy folyamatosan dolgozik azon, hogy jobb legyen a büntetőmutatója, egyre jobban is megy neki edzéseken, úgyhogy biztos abban, hogy rendben lesz. Capela szerint az a fontos, hogy ne veszítsen ritmust akkor sem, ha hibázik - minden fejben dől el, és szerinte ott hagyja ki a legtöbb büntetőt, nem a technikájával van gondja.

Nem nagyon ment a játék az Orlando Magic magasemberének, Serge Ibakának sem - egészen ma hajnalig, amikor volt csapatát, az Oklahoma City Thundert verték az ő vezetésével. Ibaka még a meccs előtt Josh Robbinsszal (Orlando Sentinel) beszélgetett arról, hogy a nagy dolgok mindig kis dolgokból kezdődnek. Nagyon tiszteli a Thunder szurkolóit, mert mikor a csapathoz került, senki nem ismerte, ők mégis bíztak benne, és ezért mindig is nagyra tartja majd őket. Tud jobban is játszani, mint amit eddig a Magicnél mutatott, de emelt fővel jár most is, mert volt már ilyen periódusban korábban is, nem újdonság ez neki. Arra kérte a spanyol-kongói magasember az Orlando szurkolóit, hogy higgyenek még benne - még csak keresi a játéka ritmusát és a helyét támadásban és védekezésben is az új vezetőedző és az új csapattársak mellett. A Thunder ellen egyébként ő dobta a győztes kosarat, amiről azt mondta Ibaka, hogy nem fog hazudni, nagyon jó érzés volt ez neki, de a győzelem fontosabb volt ennél, mivel három meccset buktak zsinórban, így a sikernek örül a legjobban.

Ibakáért került Oklahoma Citybe Victor Oladipo, aki szintén Robbinsnak adott telefoninterjút szombaton. A dobóhátvéd elmondása szerint először kicsit lesokkolta, hogy elcserélték, de miután leülepedett benne a dolog, izgatott lett és nagyon várta már ezt az új lehetőséget. Örül annak, ahol most van, és néha a változás jó dolog. Oladipo arról is beszélt, hogy Russell Westbrook mellett mennyivel tisztább dobóhelyzetei vannak, szerinte nagyban megkönnyíti a helyzetét az irányító, és már csak azzal is ragad rá a Westbrookban lévő gyilkos ösztönből és a mentalitásból, hogy ott van mellette.

Jason Jones (Sacramento Bee) jelentette, hogy a Sacramento Kings egyelőre nem kész cseréket meghúzni, mivel még nagyon kevés idő telt el az idényből - volt már szó az elmúlt egy hétben Willie Cauley-Steinről, Omri Casspiról és DeMarcus Cousinsról is ilyen kontextusban, de úgy tűnik, azért kapkodni mégsem akar a kaliforniai együttes.

A Minnesota Timberwolvesnál Zach LaVine és Shabazz Muhammad sem léptek pályára ma hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen, mindkettejüknek a jobb térde fáj.

A Lakers a nyáron majdnem elcserélte, illetve kitette keretéből Nick Youngot, aztán végül mégsem így alakult, Young pedig egészen jó produkciót nyújt ebben a szezonban. Ügynöke, Mark Bartelstein szerint teljes tévedésben élnek többen is Swaggy P-vel kapcsolatban, borzasztóan sokat dolgozik ugyanis a dobóhátvéd. Úgy voltak vele, hogy idén nyáron nem akarnak semmilyen más témát szolgáltatni, mint Young játékát, egyébként is az a legfontosabb a játékos számára. Maga az érintett azt mondta, hogy alázatosságra nevelte az, ami az off-szezonban történt, a sok pletyka, hogy el fogják küldeni. Ebben az idényben csak arra koncentrál, hogy a szívét-lelkét kitegye a parkettre, és nem akar semmiféle híresztelésekről hallani. Dennis Rodman lesz, ha az kell, és meghal a pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus