Hírmorzsák 2016-11-14 (21:45)

Klay Thompson Avery Bradley-ért, Jae Crowderért és "Nerlens Noelért"? A Warriors tagad. A Kings december végéig cseréli Cousinst? Durant megvédte Odent, szerinte nem bust az egykori 1/1-es. DeRozan és Harden a hét játékosai - előbbi megint Jordan nyomdokain, utóbbi történelmet írt. Phil Jackson szerint nem akar visszamenni a Lakershez, a lockout miatt tett kilépési lehetőséget a szerződésébe. A Clippers a legjobb a hatékonysági mutatókat nézve. Az átlagos fizetések alapján a Cavsben játszanak a világ legjobban fizetett sportolói az összes csapatsportot figyelembe véve. Michael Malone szerint Mudiay-nak el kellene kezdenie másokat helyzetbe hozni. Mario Chalmers december elején újra játszhat.

A Golden State Warriors Sam Amicknek (USA Today) tagadta, hogy nyitottak lennének Klay Thompson elcserélésére - Brian Scalabrine dobta be ezt a kora délután folyamán a Sirius XM NBA Radio adásában. Scalabrine azt mondta, hogy információi szerint Avery Bradley-ről, Jae Crowderről, illetve a 2017-es Brooklyn első körösről folynak a tárgyalások, illetve hogy a pick menne tovább a Philadelphia Sixershez Nerlens Noelért cserébe. Amick forrásai szerint egyáltalán nem beszélget ilyenről a két gárda vezetősége.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kevin Durant megvédte Greg Odent - az egykori 1/1-es nemrég azt mondta magáról, hogy minden idők egyik legnagyobb bustjaként fognak rá tekinteni. Durant szerint akkor lehet ezt mondani valakire, ha láthattuk játszani, de Odennek arra sem volt sansza, hogy megmutathassa, mit tud. Az Oden mögött 1/2-n elkelő kiscsatár szerint nem a center választása volt, hogy megsérüljön, ez volt az utolsó dolog, amit akart, de mégis így történt. Amikor pályára tudott lépni, akkor komoly hatása volt a játékra, jól védte a gyűrűt, és Durant nagyon dicsérte azt a Roy-Aldridge-Oden-féle Blazerst. Durant szerint Oden nem bust, egyszerűen a sérülések miatt nagyon rövid karrierje volt

Az is cserepletyka, hogy egy nyugati konferenciában dolgozó, de meg nem nevezett GM azt nyilatkozta Sean Deveney-nek (Sporting News), hogy három, de inkább 1-1.5 hónapja van a Sacramento Kingsnek arra, hogy elcseréljék DeMarcus Cousinst. A vezető szerint nem várhat a kaliforniai együttes februárig, mert minél közelebb vagyunk a deadline-hoz, annál nehezebb lesz normális értéket kapniuk a centerért - ezért nem azzal számol a GM, hogy az utolsó héten próbálják meg majd elkezdeni árulni.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és a Houston Rockets irányítója, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. DeRozan 3-0-s hetet futott a kanadaiakkal, ami alatt 34.7 pontot, 4.7 pattanót és 4.3 gólpasszt átlagolt - Michael Jordan óta ő lett az első játékos, aki a szezon első 9 meccséből 8-on elérte a legalább 30 pontot. Harden 2-1-es hetet ment a texasiakkal, ami alatt 27.0 pont, 14.3 gólpassz és 9.7 pattanó voltak a mutatói - az előző hat meccsen végig 24 pont és 12 gólpassz fölött termelt, ez a liga történetének leghosszabb sorozata.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Jackie MacMullennek (ESPN) adott hosszabb interjút, amelyben elmondta, hogy sok támadás érte, mióta kinevezték a Knicks élére, de neki az a feladata, hogy a saját elképzeléseit megvalósítsa, és ebben bizony benne van az, hogy ha sokan támadják, akkor is tudjon legyinteni. Jackson elmondása szerint egyáltalán nem gondolkodik azon, hogy elhagyja a franchise-t, mert nem végezte még el a dolgát - azt szeretné, ha a gárda újra versenyképes lenne, és bár tettek lépéseket a jó irányba, ez még nincs így. Azt is elmondta, hogy nem feltétlenül kell bajnoki címet nyerniük, hogy úgy érezze, megcsinálta, amiért felvették anno a Knickshez, de nem azért rakott kilépési lehetőséget a szerződésébe a 2016/17-es szezont követően, mert vissza akarna menni a Los Angeles Lakershez, hanem azért, mert tartott a lockouttól.

A liga hatékonyság-különbség táblázatát a Los Angeles Clippers vezeti jelenleg +15.6-del - 100 támadásra vetítve ennyivel több pontot dobnak, mint amennyit kapnak. Az Atlanta Hawks a második (+10.6), míg a Golden State a harmadik (+8.1) - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Érdekes statisztika, hogy az átlagos fizetéseket nézve a Cleveland Cavaliersben játszanak a világ legjobban fizetett sportolói az összes csapatsportág összes együttesét figyelmbe véve - a Cavsben 8.7 millió dollár az átlagos fizu, ennél hatan is többet keresnek a keretben. A top20-ban 14 NBA csapat van, ami óriási szám (egy éve 5 volt ugyanez az adat) - a New York Yankess baseball-csapat a második a Cleveland mögött, a Clippers a harmadik, a Manchester United pedig a negyedik.

A Denver Nuggets irányítója, Emmanuel Mudiay eddig pocsék idényt fut, 32 gólpasszra 44 eladott labdája van, és semmivel nem dob jobban, mint tavaly - ma hajnalban 3/16-ig jutott mezőnyből. Michael Malone vezetőedző a mérkőzés után le is nyilatkozta, hogy szerinte el kellene kezdenie játékosának a többieket helyzetbe hozni - nem dobhat rá ennyit, ha ennyire gyenge hatékonysággal dolgozik.

A 8 hónapja Achilles-szakadást szenvedő Mario Chalmers a héten zöld utat kaphat a teljes értékű edzésre, és valamikor december elején már pályára léphet, ha valaki leigazolja. Chalmers az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy jelenleg mindent meg tud csinálni a pályán, 2-3 hónapja már komolyabban tréningezik. Azt is hozzátette a játékmester, hogy a legutóbbi, fináléban nyújtott teljesítménye nem hagyja nyugodni, nagyon szeretne azon változtatni, ha esélyt kapna még egyszer, hogy újra döntőben szerepelhessen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus