Hírmorzsák 2016-11-15 (21:15)

Phil Jackson rossz szót használt LeBron sleppjére, James csak eddig tisztelte Jacksont - komoly támadások érik a Knicks elnökét. Melo azt sem tudja, minek beszélt Jackson egyáltalán LeBronról novemberben. A Knicks kinézte magának Conley-t is a nyárra, de tudták, hogy őrült pénzt fog kapni, ezért próbálkoztak Derrick Rose-zal. Harden élvezi a játékot idén, szerinte Westbrook all-time szinten játszik ebben a szezonban. Draymond Green szerint a liga egyik legjobb játékosa - feláldozta a dobásait, de ha valakinek van esze, akkor ezt teszi Curry, Durant és Thompson mellett. Dwight Howard, az anyaszomorító. 20 éves a Space Jam. 10 órás dokumentumfilm készül Michael Jordanről. Jrue Holiday pénteken visszatér. Gary Harris 4 hetet is kihagyhat akár. Casspi beszélni akar Dicavval.

A Cleveland Cavaliers ikonja LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy tisztelte Phil Jacksont edzőként, majd mikor rákérdeztek nála a múlt időre, akkor mondta, hogy igen, mostanáig. Jackson Jackie McMullannek (ESPN) adott interjújából már több részletet olvashattatok ma délelőtt és tegnap este, de mesélt Jackson a Miami Heatről is. A New York Knicks elnöke arról beszélt, hogy a Heatnek nagy veszteség lehetett James elvesztése, hatalmas pofon volt ez, de több minden napvilágot látott utána. Mikor a Miaminél játszott LeBron, és Clevelandben volt meccsük, utána maradni akart éjszakára is a városban, de ezt a csapatok sosem teszik meg.

Erik Spoelstra vezetőedzőnek fel kellett hívnia Pat Riley elnököt, hogy mit tegyen, mire mondta neki Riley, hogy üljenek fel a gépre. Jackson hozzátette, hogy nem tarthat fel senki egy csapatot azért, mert az anyukája vagy a sleppje ott akar maradni valahol éjszakára. Jackson azt is elmondta, hogy mindig azt hitte, hogy Riley-nak nagyon jó a kapcsolata Jamesszel, de valahol valami megtört közöttük - szerinte LeBron azt szereti, ha különleges bánásmódban részesítik, ha minden az elgondolásai szerint történik. Jackson egyébként a "posse" szót használta a LeBront körülvevő emberekre, ami Maverick Carternél is kiverte a biztosítékot - ő üzleti kapcsolatban van Jamesszel már több mint egy évtizede, annak a bizonyos "sleppnek" jó ideje része, és szerinte csak azért a "posse"-t használta Jackson, mert fiatalok és afro-amerikaiak, ez pedig az ő szakmájukban nem megszokott.

James kifejtette a riportereknek, hogy most már semmit nem érez Jackson iránt, nemhogy tiszteletet. A posse-t Carter ki is tette twitterre, hogy olyan emberekre használják, akiket régebben felfegyverzett a seriff, hogy tegyenek rendet. James szerint igen, az elmúlt 14 évben sokat tett azért, hogy másokat helyzetbe hozzon, olyanoknak lehetőséget teremtsen a kitörésre és a sikeres karrierre, akiknél úgy gondolta, hogy elég tehetségesek ehhez, és az ő baráti, ismerettségi körébe tartoztak. Szerinte nagyon sajnálatos, hogy azok után, amire Carter vagy éppen Rich Paul vitte, ezt a szót használják rájuk, hogy "posse". Azt is elmondta LeBron, hogy ha ezt egy interjúban elmondta Jackson, akkor el lehet képzelni, hogy milyen szavakat használhat rájuk négyszemközt.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony Mike Vorkunovnak azt nyilatkozta, hogy Jacksonnál sosem lehet tudni, mit miért mond, de ő már azt sem igazán érti, hogy novemberben minek beszélt az elnök LeBronról. Melo szerint a különböző szavakat az emberek másképp használják és értik - van, akinek egy szó semmilyen negatív jelentéssel nem bír, míg más számára sértő, mindig azon múlik, kinek és kiről mondja azt az adott illető. Nem tudja, hogy akart-e valami mögöttes jelentéstartalmat vinni a dologba Jackson azzal, hogy ezt a szót használta (mivel afro-amerikai fiatalemberekről volt szó), reméli, hogy nem, de nem tudja. Anthony szerint előfordul, hogy az elnök mond valamit, aztán az irodájában megbánja már, de Jacksonnál sosem lehet tudni, mi következik

Jackson másról is beszélt MacMullennek, méghozzá arról, hogy Mike Conley volt a lehető legjobb opció az irányítók közül a nyáron, de évi 30 millió dollárt keres, ami őrült összeg. Tudták, hogy ez fog történni a megemelkedő sapka miatt, így megragadták a lehetőséget, hogy kipróbálják Derrick Rose-t, hogy mi maradt még benne így 27 évesen, mielőtt újra a szabadügynökök között nézelődnének. Megpróbálnak Rose, Anthony és Kristaps Porzingis köré építkezni, aztán meglátják, hogyan alakul a dolog.

A Houston Rockets irányítóját, James Hardent kérdezte az nba.com egyik munkatársa új szerepköréről. Harden azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezi, hogy lehetőségeket, üres dobóhelyzeteket teremt a többieknek, és jobbá teszi a társait. Megkérdezték a szintén egészen kiváló szezont futó Russell Westbrookról is, mivel a két gárda ezen a héten találkozik majd egymással. Harden szerint volt csapattársa nem normális, mintha valaki kreálta volna - sosem fárad el, mindenhol ott van, és borzasztóan atletikus is. Nagyon régóta ismeri már Westbrookot, és mindig olyan dolgokat tett, amikre azt mondták az emberek, hogy ez lehetetlen. Harden szerint az Oklahoma City Thunder sztárja all-time magasságokban játszik ebben az idényben.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Chris Haynesszel (ESPN) beszélgetett - idén a pontszerzése visszaesett Kevin Durant érkezésével, de ő vezeti csapatát gólpasszokban (7.1), pattanókban (10.6), szerzett labdákban (2.3) és blokkokban is (1.6). Green elmondása szerint lemondott pár dobásról, de ez a játékintelligencia - szerinte ha ő és Durant is üresen vannak, akkor a kiscsatárnak kell passzolni a labdát, hogy ő dobjon, és ugyanez a helyzet Steph Curry, valamint Klay Thompson és az ő összevetésében is.

Green úgy gondolja, hogy a liga legjobb játékosai közé tartozik - nem fog minden este 30 pontokat dobálni, de nem is azt mondja, hogy a legjobb scorerek között van. Azt is hozzátette ezzel kapcsolatban, hogy nem várja az elismeréseket mondjuk egy szép elzárásért, amiből sima kosár lesz, de ő így is jól érzi magát, hogy tudja, a kis dolgokban is sokat tesz hozzá. Nem gondolt például arra, hogy valószínűleg csak akkor lesz All-Star, ha az edzők elviszik - nem nagyon foglalkozik ezzel, csak játszik, aztán az ilyen elismerések szerinte jönnek a sikerrel együtt. Jó dolog persze All-Starnak lenni, de a győzelem érdekli leginkább - sokkal inkább fog emlékezni a bajnoki címekre, mint arra, hogy melyik városban volt All-Star, mert feleannyira sem jó érzés All-Starnak lenni, mint bajnoknak.

A New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday csütörtökön visszatér a csapathoz edzeni - Justin Verrier (ESPN) forrásai szerint teljesen egészséges a kosaras és formában is van, Dell Demps GM pedig bejelentette, hogy pénteken, a Portland TrailBlazers ellen bevethető lesz már Holiday, aki a felesége agytumora miatt ment haza a családjához néhány hónapja. A Denver Nuggetsnél viszont Gary Harris akár 4 hetet is kihagyhat lábfejsérülése miatt, ezt maga a csapat vezetőedzője, Michael Malone árulta el Chris Dempsey-nek (Denver Post).

A Sacramento Kings kiscsatára, Omri Casspi nem elégedett a csapaton belüli szerepkörével, ezért találkozni fog Vlade Divac elnökkel - úgy érzi, több percet kellene kapnia, mert a csapat segítségére lehet.

Az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard az igazi anyaszomorító - nyáron saját édesanyját viccelte meg a játékos. Howard azt mondta az anyukájának, hogy kapott egy nagy szerződést, 150 millió dolláros kontraktust, aztán megkérdezte az anyja, hogy kitől, mire mondta, hogy a Utah Jazztől - látni akarta a reakcióját. Az édesanyja elsírta magát, aztán mondta neki, hogy nyugodjon meg, hazamegy Atlantába, csak vicc volt - ekkor mindenki nagyon megnyugodott és boldog volt a családban.

10 órás, Michael Jordanről szóló dokumentumfilmet árul a liga és a CAA. Az elkészítés még nem kezdődött el, de annyit tudni már, hogy a 90-es évek második felére fog koncentrálni az anyag, amikor Jordan a baseball után visszatért és nyert még három bajnoki címet - benne lesz az édesapja halála is, illetve a kiruccanás a másik sportágba. Az ESPN-nek, a Showtime-nak, az HBO-nak és a FOX Sportsnak is felajánlották a készülő projektet, és 20 millió dollárt várnak érte. Az ESPN-nek volt egy 8 órás, OJ Simpsonról szóló, hasonló dokumentumfilmje az év korábbi részében, és az nagy sikert aratott, állítólag az győzte meg Jordant, hogy érdemes ebben a témakörben továbblépni - a készítőket Mike Tollin vezeti majd, aki a 30 for 30 sorozatban is vezető szerepet játszott, és akinek Peter Guber lesz a partnere a Mandalay Sports Mediától.

20 éves egyébként a Space Jam, pontosan két évtizede mutatták be a mozikban, a Monstars pedig a mai napon visszatért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus