Hírmorzsák 2016-11-16 (11:00)

DeAndre Jordan soha nem fogja alulról dobni a büntetőket. Rubio mérges, mert szerinte pocsékolják a saját idejüket, Thibodeau szerint jobban kellene akarniuk fejlődni. Semmi nem változott Motiejunas és a Rockets viszonylatában. Harden szerint Durant távozásával a Thunder one-man show lett. Dwight Howard combja megsérült ma hajnalban. Ezeli térde lassabban gyógyul a vártnál, Horford pedig az agyrázkódásból nem tud úgy felépülni, ahogy szerették volna. Rondo bal bokájával vannak gondok. Winslow határozatlan ideig nem játszik a bal csuklója miatt. Az új kollektív szerződésben rövidebb lehet az előszezon, pontosabb a BRI leírása, illetve szigorúbb a büntetés a családon belüli erőszak eseteknél. Megválasztották Jerry Colangelo utódját a Team USA-nél. Rose 70.000 dollár ügyvédi költségre perli az őt megvádoló nőt. A Nuggets kitette Stokest, Alonzo Gee-t igazolják le.

A Los Angeles Clippers centerét, DeAndre Jordant kérdezte a TMZ Sports, hogy hajlandó-e alulról dobni a büntetőket, amire azt válaszolta a játékos, hogy soha - Jordan idén eddig 42.2%-kal dobja az egypontosokat.

A Minnesota Timberwolves megint eladott egy 12 pontos félidei előnyt, így újfent kikapott a csapat. A találkozó után Ricky Rubio azt nyilatkozta Jon Krawczynskinek (Associated Press), hogy ez a legjobb keret, amiben valaha játszott, és nagyon mérges, hogy nem tanulnak, pocsékolják a saját idejüket - itt az ideje szerinte változtatni. Tom Thibodeau vezetőedző is azt mondta, hogy ki kell javítaniuk a hibáikat, méghozzá gyorsan - tanulniuk és fejlődniük kell, az ehhez való hozzáállásnak kell változnia. A tréner tudta, hogy lesznek hullámvölgyek a felfelé vezető úton, de előrelépést akar látni, és azt, hogy fejlődni akarnak a játékosok.

A Houston Rocketsnél Donatas Motiejunas esetében semmilyen előrelépés nincs, Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint továbbra is egy évi 7 millió dollárról induló kontraktust ajánl neki a texasi együttes. Mike D'Antonit kérdezték, hogy Patrick Beverley hamarosan visszatér, így készen van-e a keretük. A tréner azt mondta, hogy majdnem, még Motiejunasszal dűlőre kell jutniuk - a litván magasember egyébként Vancouverben edz, ott készül folyamatosan arra, hátha újra játszik.

A Houston ma az Oklahoma City Thunderrel játszik, és James Hardent kérdezték volt csapatáról és Russell Westbrookról - ennek egyik részét olvashattátok már tegnap este. Harden Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) azt is elmondta egy Thundert firtató kérdésre (arra voltak kíváncsiak, hogy miben másabb most a csapat, mint volt Kevin Duranttel), hogy most már Westbrookról szól ott minden, egy one-man show az Oklahoma City.

A Denver Nuggets lép Gary Harris sérülése miatt - kitették keretükből Jarnell Stokest, és Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az utolsó simításokat végzik Alonzo Gee szerződésén.

És ha már sérülés, akkor folytassuk ezekkel. Az Atlanta Hawks centerének, Dwight Howardnak ma hajnalban, a Miami Heat ellen voltak gondjai a bal combjával, állítólag nagyon fájt neki a mérkőzés után is a testész. A Heatnél Justise Winslow határozatlan ideig nem játszik a bal csuklója miatt - mikor arra kérdezett rá nála Barry Jackson (Miami Herald), hogy 1 vagy 2 hét kihagyásra számíthat, akkor mondta, hogy fogalma sincs, de csak akkor tér vissza, ha 100%-os állapotban lesz. A Portland TrailBlazers centerénél, Festus Ezelinél sem tudni, mikor játszhat, és Jason Quick (CSNNW) értesülései szerint további szakvéleményeket kér, hogy miért gyógyul a vártnál lassabban nyáron műtött bal térde. A Boston Celticsnél Al Horford felépülése sem a tervezetteknek megfelelően halad - agyrázkódás miatt nem játszik már hetek óta, és továbbra sem tudni, mikor térhet vissza. A Chicago Bullsnál Rajon Rondo a bal bokája miatt hagyta ki a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni mérkőzést.

Az új kollektív szerződéshez tartozik, hogy Kevin O'Connor (The Ringer) hosszabb cikket írt arról, milyen további változások várhatóak a mostani CBA-hoz képest. O'Connor úgy tudja, hogy a hálaadás után vagy december elején pontot tesznek az ügy végére. A hírek szerint a játékosok és a tulajdonosok részesedése ugyanannyi lesz a BRI-ből (kosárlabdából származó bevételések), viszont ezt a BRI-t pontosabban definiálják a most következő kollektív szerződésben, így a tulajdonosok nem tudnak kiskapukat találni, olyan dolgokat, amiket kihagyhattak a BRI-ből - ilyenek voltak a luxuscikkek vagy például a nem az NBA-hez, de kosárlabdához köthető események. A játékosok ezzel a pontosabban definiált BRI-vel és a megnövekedett bevételekkel 1.7 milliárd dolláros pluszhoz jutnak a hírek szerint.

O'Connor forrásai szerint a játékosok nagyon szeretnék, hogy minél több meccsen legyenek egészségesek, és vannak annak módjai, hogy növeljék az esélyét, hogy a legjobbak több mérkőzésen legyenek a 100%-hoz közeli állapotban, ezért valószínűleg le lesz rövidítve az előszezon. Az is változás lesz, hogy sokkal részletesebb lesz a büntetés családon belüli erőszak esetében, amennyiben bebizonyosodik, hogy az illető bűnös - pénzbüntetés és eltiltás mellett lehet számítani, hogy különböző közösségi munkákban kell részt vennie az illetőnek, gyűléseken, a megelőzést elősegítő tanácsadásokon. A forrás azt is hozzátette, hogy a kérdéses pontok 70-80%-ában a Játékosok Szakszervezete megkapta, amit szeretett volna.

Hétfőn megválasztották Martin E. Dempsey leszerelt tábornokot a Team USA következő elnökének - 2017-től 2020-ig látja el Dempsey a posztot, miután Jerry Colangelo befejezi a válogatottnál ebben a minőségben.

A végére pedig egy kosárlabdához nem szorosan kapcsolódó hír: a New York Knicks irányítója, Derrick Rose 70.000 dollárt követel az őt megvádoló nőtől ügyvédi költségek címen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus