Hírmorzsák 2016-11-16 (21:15)

Duncan 21-es mezszámát december 18-án vonultatja vissza a Spurs. Westbrook nem néz meccsfelvételeket, inkább lazítani szokott videózásokon. Durant szerint Thabeet fog még lehetőséget kapni az NBA-ben - nagyon dicsérte a centert. Harrison Barnes elsírta magát a döntő 7. meccse után. Lue szerint LeBron soha nem kért tőlük különleges bánásmódot. Beverley csütörtök este megkezdi a szezont, rögtön kezdő lesz. Brandan Wright bal bokáját meg kellett műteni, 2 hónapot hagy ki. Drummond és Deron Williams is visszatérnek ma este. A Nuggets leigazolta Gee-t. Jordan és KAJ Elnöki Szabadság-érdemrendet kapnak jövő héten. Melo és Ivring a Foot Locker új reklámjaiban (videó).

A San Antonio Spurs bejelentette, hogy Tim Duncan 21-es mezszámát december 18-án, a New Orleans Pelicans elleni találkozó után vonultatják vissza. Duncan lesz a nyolcadik a franchise történetében Bruce Bowen (12), Sean Elliott (32), George Gervin (44), Avery Johnson (6), Johnny Moore (00), David Robinson (50) és James Silas (13) után, aki ilyen elismerésben részesül.

Az Oklahoma City Thunder irányítójától, Russell Westbrooktól kérdezték, hogy miért nem néz vissza felvételeket a meccsekről, amire azt mondta a játékos, hogy azért nem, mert nem aggódik mások miatt, nem is foglalkozik velük. A Thunder sztárja csak saját magával és saját játékával törődik - ő a videózásokon megpróbál lazítani, pókerezik, játszik a telefonján, zenét hallgat inkább, ennyi. Nem igazán foglalkozik a játékkal, mert elég gyorsan tanul, hamar rá szokott jönni a meccsek közben, hogy mit kell csinálni.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant Greg Oden után most Hasheem Thabeetről mondott néhány jó szót Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN). Durant szerint az egykori 1/2-es center tudja, hogy senki nem fogja megsajálni, de ő se sajnálja magát - Thabeetet tartja az egyik legkeményebben dolgozó játékosnak, az egyik legjobb embernek és az egyik legjobb csapattársának. Durant úgy érzi, hogy lesz még lehetősége a középjátékosnak az NBA-ben, mert a hozzá hasonló rim protectoroknak nyílik út mindig. Maga az érintett azt nyilatkozta Speasnek, hogy még mindig fiatal, van ideje, de azt sajnálja leginkább, hogy soha senki nem mondta meg neki, mit csinált rosszul.

Durant "elődje" a Warriorsnél, Harrison Barnes Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy a döntő hetedik meccse után elsírta magát, tudta, hogy ez a csapat már nem lesz többé együtt, főleg miután 3-1-ről bukták el a finálét. Ott volt ráadásul a kezében a lehetőség, hogy győzelemmel fejezzék be a bajnokságot, de hibázott, nem tudta kihasználni ezeket - ez borzasztóan fájt neki, de le kell zárnia ezt az időszakot is.

Volt arról szó tegnap este, hogy LeBron James "kissé" összekapott Phil Jacksonnal egy kijelentése miatt. Akkor azt is elmondta Jackson, hogy LeBron szereti, ha különleges elbánásban részesül, de a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy náluk ez sose fordult elő. Ők mindig mindenkit ugyanúgy kezelnek, mindenki felnőtt ember, és LeBron soha nem kérte tőlük, hogy másképp bánjanak vele. Tristan Thompson elmondta, hogy soha nem találkozott még olyan emberrel, aki ilyen magas szinten űzte volna, amit csinált, és mégis ennyire törődött volna másokkal, mint ahogy LeBron teszi. Az erőcsatár szerint Jacksonnak meglehet a saját véleménye, de ő James oldalán van.

A Houston Rockets hátvédje, Patrick Beverley csütörtök este, a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson kezdi meg az idényt, és Mike D'Antoni vezetőedző elmondása szerint rögtön kezdeni is fog. A Memphis Grizzliesnél Brandan Wrightnak kés alá kellett feküdnie - megpróbálták műtét nélkül meggyógyítani, de ki kellett takarítani a bal bokáját. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint két hónapot kell kihagynia Wrightnak a beavatkozás után, tehát valamikor január közepén várható vissza. Van két visszatérő is - Andre Drummond bokasérülése után ma este már játszik a New York Knicks ellen, Deron Williams pedig vádlihúzódása után vállalja ma este a játékot a Boston Celtics ellen.

A Denver Nuggets közben hivatalosan is leigazolta Alonzo Gee-t - erről délelőtt már volt szó.

Egy kisebb érdekesség: többek között Michael Jordan és Kareem Abdul-Jabbar is Elnöki Szabadság-Érdemrendet kapnak Barack Obamától november 22-én, egy, a Fehér Házban tartott ünnepségen.

A végére pedig két Foot Locker reklám maradt Carmelo Anthonyval és Kyrie Irvinggel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus