Hírmorzsák 2016-11-17 (21:15)

A Thunder még mindig szeretne cserélni Gay-ért. Nem sok jel mutatkozik arra, hogy Blake Griffin nyáron az Oklahoma City játékosa lesz. Westbrook előre bejelentette Oladipónak a Rockets elleni meccs előtt, hogy érez magában egy balkezes zsákolást. Jimmy Butler azt mondja a csapattársainak, hogy ő a világ legjobb játékosa. Pat Riley szeretne még egy idei első körös picket szerezni. A Suns Brandon Knightot, a Warriors pedig Klay Thompsont nem akarja elcserélni, a két GM nyilatkozott erről. Draymond Green szerint még csak a felszínét karcolgatják annak, amire támadásban képesek. Noel a héten visszatér Philadelphiába, hogy ott folytassa rehabját. Rondo ma este valószínűleg nem lesz, McDermott pedig a Nuggets elleni meccsig. Hatékonyság-kor halmazábra. LeBron 2.5 millió dollárt adományozott egy Muhammad Ali kiállításra.

Zach Lowe (ESPN) jelentett több dolgot is az Oklahoma City Thunderrel kapcsolatban. Egyrészt azt, hogy még mindig szeretnének Rudy Gay-ért cserélni - kellene nekik egy nagyobb wing, hogy Andre Roberson mehessen vissza kettesbe, Victor Oladipo pedig hatodik ember legyen. Gay egyébként idén 42.4%-kal dobja a triplákat, miután karrierje során csak 34.5%-kal célzott kintről. Másrészt Lowe több forrásra hivatkozta azt állítja, hogy jelenleg semmi jel nem utal arra, hogy Blake Griffin szeretne hazatérni Oklahoma Citybe - az erőcsatár jövő nyáron kiléphet szerződéséből.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy Russell Westbrook saját elmondása szerint előre bejelentette Victor Oladipónak, hogy ma hajnalban érez magában egy balkezes zsákolást - ezt egyéblént a dobóhátvéd megerősítette. Westbrook azt is hozzátette, hogy nem tudta, mikor fog jönni, de ezek szerint a végére tartogatta a legjobbat - Clint Capelát húzta át.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley az nba.com munkatársának adott nyilatkozatában elmondta, hogy van ugyan egy első körös pickjük erre az idényre, de ha lehetséges, akkor szeretne még egyet szerezni. Emellett lesz sapka alatti helyük, úgyhogy próbálják összetenni a képet, hogy hogyan is nézhetnek ki, mit is csinálhatnak a nyáron, de hozzátette, hogy szükségük van a fejlődésre Hassan Whiteside-tól, Justise Winslow-tól, Josh Richardsontól és Tyler Johnsontól emellett is.

Két cáfolat is volt. Egyrészt a Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough a Burns and Gambo show vendége volt, ahol rákérdeztek Brandon Knight esetleges mozdítására, de a szakvezető elmondta, hogy esze ágában nincs elcserélni Knightot, meg se fordult a fejében. Persze kezdeni akar a hátvéd, ezt meg is értik, de szépen elfogadta a jelenlegi szerepét. McDonough szerint egyre jobb formába kerül Knight, és a korábbi években is bizonyította, hogy gyorsan tud sok pontot szerezni, könnyedén át tudja venni a meccsek bizonyos szakaszainak az irányítását. Erre egyelőre náluk nem volt példa, de szerinte hamarosan bekövetkezik ez is.

A másik cáfoló pedig a Golden State Warriors GM-je volt, Bob Myers, aki kategorikusan kijelentette Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), hogy nem cserélik el Klay Thompsont. Ismeri Brian Scalabrine-t (akitől a pletyka indult), nem is érti, hogy miért nem kereste meg őt az egykori kosaras, hogy olvasta ezt valahol, a rádióban be fogja mondani, mert akkor elejét vehette volna ennek, már akkor megmondta volna, hogy semmi nem igaz a híresztelésből. Myers jobban örült volna, ha több fegyelme van Scalabrine-nek, mert ez plusz munkát okozott neki. Beszélnie kellett Thompsonnal és az ügynökével is, ami persze része a munkájának, de ennél kicsit nagyobb körültekintés kellene az ilyen esetekben annál, mint hogy csak belemondunk valamit a vakvilágba. Myers azt is elmondta, hogy Thompson tőle hallott először a pletykáról, de ez nem is lepte meg, mert a dobóhátvéd sokszor azt sem tudja, ki a következő ellenfelük, nem sokat olvas a neten, az ügynökével pedig megbeszélték a dolgokat.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green is nyilatkozott, ő Bruce Arthurnek (The Star) elmondta, hogy támadásban eddig rendben vannak, de még csak meg sem közelítik azt a szintet, ahol majd nem sokára lesznek. Úgy átlagolnak 30 gólpasszt meccsenként, hogy sem ő, sem Thompson nem dobnak jól. Még csak a felszínét sem karcolgatják annak, amilyen lehetőségek vannak bennük, védekezésben pedig egyértelműen fejlődniük kell.

A Philadelphia Magazine értesülései szerint a Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel a héten visszatér Philadelphiába, hogy ott folytassa rehabját - eddig az alabamai Birmighamben kezelték a magasembert, akinek október 25-én műtötték meg a térdét. A Chicago Bullsnál Rajon Rondo valószínűleg nem játszik ma éjszaka, Doug McDermott pedig szinte biztosan nem léphet pályára egészen a Denver Nuggets elleni mérkőzésig.

Ha már a Bulls, akkor itt lehet megemlíteni Jimmy Butlert, aki folyamatosan tudatja a csapattársaival, hogy ő a legjobb játékos a ligában. A kiscsatár azt mondta, hogy nem fogja elárulni, pontosan hogyan szokott fogalmazni, nem beszél erről nyilvánosan sem, de a társai tudják, mit gondol erről a kérdéskörről, tudják, hogyan áll a kosárlabdázáshoz, hogy mennyire imádja ezt a sportágat és mennyire szeret fejlődni. Butler azt is hozzátette, hogy reményei szerint a játéka továbbra is önmagáért fog beszélni, illetve azt is elmondta, hogy Dwyane Wade mondta azt neki, hogy minden egyes alkalommal úgy kell pályára lépni, hogy az ember elhiszi, ő a legjobb, de ezt be is kell bizonyítani a meccseken és az edzéseken is, méghozzá az összesen, ezen dolgozik most.

Egy kosárlabdához kevésbé köthető hír: LeBron James és üzleti partnere, Maverick Carter 2.5 millió dollárt adományoztak a Smithsonian múzeum "Muhammad Ali: A Force for Change" kiállítására - a múzeumot egyébként korábban Michael Jordan 5 millió dollárral támogatta, Magic Johnson és felesége pedig legalább 1 millió dollárral. James ezzel kapcsolatban annyit mondott Jeff Zillgittnek (USA Today), hogy számára borzasztóan fontos Ali, és nemcsak azért, amit a ringben tett, hanem főleg azért, amit azon kívül - amiért kiállt, amiért felemelte a szavát. Minden nap gondol rá LeBron, mert Ali szenvedélye, céljai és morális értékrendje nélkül nem hiszi, hogy most ott tartana, ahol.

A végére egy kis hatékonysági táblázat: a fiatal, az öreg, a Top10 támadójátékkal és a Top10 védekezéssel rendelkező csapatok halmazábrája:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus