Hírmorzsák 2016-11-18 (12:00)

Draymond Green szeretné megnyerni az Év Védője díjat. Durant szerint semmi köze nincs Bostonhoz, nem tudja, miért haragudnának rá, ahogy Parsons sem, hogy Dallasban miért fütyülnék ki. Lillard szerint elég gyengén muzsikálnak jelenleg, Evan Turner szerint ennél rosszabbul nem játszhat. Lawson szerint az a baj a Kingsnél, hogy az edzéseket sem veszik komolyan. Chris Paul évek óta betanulta a szemészeten használt teszt táblákat, hogy ne kelljen megműteni a szemét. Barea 6 hetet kihagy. A Mavs kirakta Acyt, leigazolták Jonathan Gibsont. Jrue Holiday szeretné segíteni a Pelicanst, ahogyan ők is tették ezt vele az elmúlt hónapokban. Westbrookot beiktatta Jordan az Oklahoma Hall of Fame-be, dicsérte a hűsége miatt. Adam Silver beszélt arról, miért nem lesz európai franchise, a pihentetésről, illetve az új kollektív szerződésről is.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szeretné megnyerni az Év Védője díjat, és ha valamiben önző akar lenni, akkor ez az, mert ezt az egyéni trófeát tényleg meg akarja szerezni - ő leginkább védőnek érzi magát. Ha scorerként tekintene önmagára, akkor pontkirály akarna lenni, mert ez megmutatná, hogy abban az idényben ő volt a legjobb ebben a szegmensben az egész ligában. Rákérdeztek nála, hogy úgy érzi-e, valamelyik évben meglopták-e az előző kettőből, de erre azt válaszolta, hogy ezt nem az ő dolga eldönteni, nem is fog erről véleményt formálni. Ha valaki olyan kapta volna az elismerést, aki nem érdemelte volna meg, akkor megmondaná, de Kawhi Leonard más tészta, egészen kiváló védő, úgyhogy nála soha nem használná ezt a kifejezést, hogy meglopták, mert neki adták a díjat.

A Warriors kiscsatárát, Kevin Durantet arról kérdezték a Boston Celtics elleni mérkőzés előtt (ma éjszaka játszik egymással a két gárda), hogy milyen fogadtatásra számít - Jae Crowder eléggé kiborult azon, hogy nem hozzájuk igazolt. Durant azt mondta, hogy nem tudja, mitől lennének mérgesek, soha nem játszott Bostonban, soha nem is mondta, hogy oda fog szerződni, de persze a Celtics-drukkerek a saját csapatukat fogják támogatni, ezt tudja. Az egyik, ha nem a legjobb szurkolótábornak tartja a bostonit, ami biztosan a Top5-ben van, úgyhogy bárki is látogat hozzájuk ellenfélként, azt kifütyülik, ezt nem veszi személyes dolognak. Crowder mondandójára is rákérdeztek, amire annyit mondott, hogy nem zavarja, és nem is mérges - mitől lenne az, attól, hogy valakinek van egy véleménye? Ő tiszteletben tart minden játékost, ha ők nem tisztelik azt, amit tett, azzal nem tud mit kezdeni, de neki nincs semmi kötődése Bostonhoz.

Ugyanilyen témakörben nyilatkozott Chandler Parsons is, aki ma este visszatér Dallasba. Ő Tim MacMahonnak (ESPN) mondta el, hogy nem tudja, miért fütyülnék ki, azért, mert megsérült? Szerinte semmi értelme nincs ennek. A Houstont megérti, mondott butaságokat, mikor távozott az együttestől, de szerinte nem túl okos dolog valakire azért haragudni, mert megsérült - mintha ő akarná a fájdalmat, illetve végigcsinálni a rehabot, hogy hosszú ideig ne játszhasson. Ha valaki azért akar rá megorrolni, mert Dirk Nowitzki pénzről mondott le, hogy egy jó játékost leigazolhasson a csapat, de aztán az a játékos megsérült, akkor nyugodtan fütyülhet.

Rövid, de velős nyilatkozatot adott a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard a ma hajnali, Houston Rockets elleni vereség után - az irányító annyit mondott, hogy "elég sz*rok vagyunk jelenleg". Azt is hozzátette Lillard, hogy volt már idegesebb is, rendben lesznek idővel. Evan Turner eddig eléggé nehezen illeszkedik be új csapatába, és akkor még finoman fogalmaztunk - ő annyit mondott csak, hogy ennél rosszabb már nem lehet, mint ahogy most játszik.

A Sacramento Kingsnek is gyengén megy (sokkal rosszabbul, mint a Portlandnek), Ty Lawson pedig a CSN Bay Area munkatársának elmondta, hogy szerinte az a gond, hogy az edzéseket sem veszik komolyan, senkinek nem fontos ez - lötyögnek 5-a-0-ra is, ugyanolyan lassan játszanak, mint a meccseken. Az irányító szerint ha változtatni akarnak az eredményeiken, akkor először az edzéseken mutatott hozzáálláson kellene változtatniuk, mert senki más nem fogja ezt megtenni helyettük.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul bevallotta, hogy évek óta meg kellett volna műteni már a szemét, de nagyon félt a beavatkozástól, hiszen a szemeiről volt szó, szabályosan pánikrohamai voltak a gondolattól, hogy hozzányúljanak. Paul éppen ezért fogta és betanulta a szemészeteken szokásos táblázatokat, hogy azt higgyék az orvosok, minden rendben van vele - mint ismert, idén nyáron aztán átesett a műtéten, ebben az idényben pedig még jobban megy neki, mint korábban.

A Dallas Mavericks irányítója, JJ Barea nagyjából 6 hetes kihagyásra kényszerül - tegnap hajnalban egy szakadás keletkezett a vádliját és az Achillesét összekötő izomban. Barea azt nyilatkozta, hogy nagy szerencséje, hogy az Achillesének semmi baja, és nem kell műteni. Két hétig járógipszben lesz, egy hónapig pedig semmilyen fizikai dologban nem vehet részt. Azt is hozzátette a Puerto Rico-i hátvéd, hogy lehetett volna rosszabb is, úgyhogy kicsit megnyugodott. A Mavs lépett is, mivel egyes poszton jelenleg csak Seth Curry bevethető náluk - kitették keretükből Quincy Acyt és leigazolták Jonathan Gibsont. Acy egyébként is sérüléséből lábadozik - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint ha felépült, visszatérhet az együtteshez.

A New Orleans Pelicansnél Jrue Holiday ma este fog visszatérni, miután a teljes szezont kihagyta eddig - a feleségénél agytumort diagnosztizáltak a nyáron, eddig a családdal volt. Holidaynél rákérdeztek a visszatérés időpontjára, amire azt válaszolta, hogy azért most jön, mert a felesége elengedte. Látni akarta, hogy jól van, a kislányuk is egyre nagyobb, mindkettejük családjától rengeteg segítséget kapnak, így pedig úgy érzi, készen áll arra, hogy ott hagyja őket akár egy-egy idegenbeli túrára is. Az irányító Justin Verriernek (ESPN) azt is elmondta, hogy a Pelicans engedélyt adott neki arra, hogy ha 1-1 napot ki akar hagyni, akkor nyugodtan tegye meg. Holiday szerint sokat segítettek neki a csapattársai és a klub is, most pedig szeretné viszonozni ezt. Azt is elmondta a játékmester, hogy a meccsek végén az irányításban tud szerinte a csapat segítségére lenni, és a jelenlegi mérlegük (2-10) nem a valós erejüket mutatja - több mérkőzést is a végjátékban buktak el.

A liga komisszárja, Adam Silver a Sirius XM NBA Radio vendége volt, ahol azt nyilatkozta, hogy a pihenés és a logisztikai szempontok miatt nagyon valószínűtlen, hogy a közeljövőben lesz európai NBA csapat. Silver több témát is érintett, köztük azt is, hogy jobban örülne annak, ha a hazai meccseken pihentetnék az edzők a játékosaikat, de tudja, hogy ez legtöbbször ellenfél- és matchup-függő, azt pedig kijelentette, hogy egyáltalán nem akarja megmondani a trénereknek, hogyan menedzseljék a játékosaik játékperceit. A commish arra is kitért, hogy próbálják még jobb helyzetbe hozni a csapatokat, hogy megtarthassák sztárjaikat. Most annyi előnye van mindenkinek, hogy hosszabb szerződést és nagyobb pénzt adhatnak a saját játékosuknak, de az új kollektív szerződés része lesz az is, hogy hamarabb lehet majd hosszabbítani - Silver szerint ha ez nem sikerül, akkor legalább tudják a csapatok, hogy lépniük kell, és több mindent kaphatnak a játékosaikért, ha úgy érzik, cserélniük kell.

A végére pedig Russell Westbrook maradt, akit Michael Jordan iktatott be az Oklahoma Hall of Fame-be ma hajnalban. A Charlotte Hornets tulajdonosa viccelődött, hogy az oklahomaiaknak nagyon meg kell becsülniük Westbrook hűségét, mert mehetett volna Charlotte-ba is... Hozzátette minden idők legnagyobbja, hogy nem azért van jelen, hogy bárkinek beszóljon, mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy válasszon, de nagyon büszke volt Westbrookra, mikor bejelentette, hogy marad a Thundernél, írt is neki azonnal, hogy mennyire tiszteli.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus