Hírmorzsák 2016-11-18 (20:30)

Thibodeau állítólag türelmetlen, a Deng, Butler, Gibson trióból valaki kellene neki, az egyik fiatal sztárjától akár meg is válna. D'Angelo Russell kedvenc játékosa Ginobili volt gyerekkorában. A Lakers padja eddig egészen elképesztő. George Hill hosszabbítása fontosabb a Jazznek, mint Favorsé. A Heat szólt a ligának, hogy kevés faultot fújnak a javukra a betöréseiknél. Fariednak nem tetszett, hogy nem volt kezdő, nem nagyon akarja elengedni még egyszer a posztot. Dwight Howard, Anthony Davis és Tony Allen is játszanak ma. Jennings szerint 10-szer keményebben kellene játszaniuk idegenben, és jobban kellene figyelniük Jeff Hornacek utasításaira. Lillard szerint egységesnek kell maradniuk, Harkless szerint több kommunikációra lenne szükségük védekezésben. Parsons azt gondolta, hogy a Maverickstől fog visszavonulni, kevesebbért is maradt volna Dallasban, mint a 4 éves maximum.

Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Tom Thibodeau egy kicsit türelmetlen a gárda szereplése és fejlődésének lassúsága miatt, ezért megválhat valamelyik fiatal sztárjától egy olyan játékosért, akit már ismer és bízik benne - itt szóba került a Chicago Bullstól Jimmy Butler és Taj Gibson, valamint a Los Angeles Lakerstől Luol Deng. Egyelőre nincs semmi komolyabb tárgyalás, de a források úgy tudják, hamarosan elkezd majd érdeklődni az érintett csapatoknál a megemlített játékosok áráról (azt nem tudni, hogy melyik fiatal sztárok esetleges mozdításáról van szó, valószínűleg nem Andrew Wiggins és Karl-Anthony Towns az érintettek).

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Utah Jazznél George Hill hosszabbítása fontosabb szempont lett, mint Derrick Favorsé - 13 millió dollárral a sapka alatt vannak, így idő előtt köthetnék le mindkét kosarast hosszabb távra, mint a jelenlegi szerződésük. Hill azért is fontosabb, mert ő korlátozásuk nélkül igazolhat bárhova a nyáron (Favors 2018-ban lesz szabadügynök), viszont a Utah a capscpace miatt egy esetleges "újrakötéssel" felviheti az idei bérét, plusz így magasabb, 22.5 millió dolláros induló összeget adhat neki a következő szezontól kezdve.

A Los Angeles Lakers irányítójának, D'Angelo Russellnek Manu Ginobili volt a kedvenc játékosa annak ellenére is, hogy édesapja mindig is Jalen Rose és Lamar Odom keverékét látta benne - egyébként az apja is észrevette, hogy az évek során egyre inkább Ginobili után mintázza a játékát D'Angelo. A játékmester egyik gyerekkori barátja azt nyilatkozta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy folyamatosan figyelte Russell, hogyan játszik az argentin, főleg azt, hogyan mozog a labda nélkül, illetve a játékintelligenciáját próbálta átvenni. Ginobili sem a leggyorsabb játékos, és Russell is hamar rájött, hogy ő sem az, ezért próbált olyanoktól tanulni, akik szintén nem ebből éltek.

Ha már a Lakers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a cseresoruk (Jordan Clarkson, Lou Williams, Brandon Ingram, Larry Nance Jr., Tarik Black) eddig egészen pazar játékot hoz. 50.6 pontot átlagolnak, 100 támadásra vetítve 107.8 pontot dobnak és csak 88.9-et kapnak - ez jobb, mint a Golden State Warriors Death Lineupja.

A Palm Beach Post információi szerint a Miami Heat megkereste a ligát, és szóltak, hogy szerintük sokszor elmarad a jogos fújás a betöréseiknél - a floridaiak átlagolják a legtöbb betörést meccsenként 38.7-del, és arányaiban a legkevesebbszer, mindössze 9.1%-ban ítélnek meg nekik faultot. A Heat egyébként 19.8 büntetőt dob meccsenként, ez csak a 27. helyre elég a 30 csapat közül.

A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried november 12-én került vissza a kezdőcsapatba, és nem nagyon szeretné még egyszer kiengedni a kezéből ezt a pozíciót. Faried a Denver Postnak azt mondta, hogy ez az ő helye, az ő szerepköre, itt érzi jól magát - nem szereti, ha elveszik tőle ezt, de ezt az edzője és a csapattársai is tudják. Tudatta ezt mindenkivel, mérges volt emiatt, de megdolgozott azért, hogy visszaszerezze. Amikor elvesztette a kezdő pozíciót, az jelzésértékű volt számára, hogy vissza kell térnie a saját játékához.

Ma este többen is visszatérnek sérüléseik után. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis pályára fog lépni a Portland TrailBlazers ellen, miután kihagyott egy meccset combsérülése miatt - a Pelicansnél most mutatkozik be ebben az idényben Jrue Holiday is, mint ismert. Az Atlanta Hawksnál Dwight Howard szintén egy meccset hagyott ki, szintén a combja miatt, de ő is bevethető lesz ma éjszaka, a Charlotte Hornets elleni összecsapáson. A Memphis Grizzliesnél pedig Tony Allen 4 meccses kihagyás után ott lesz a csapatával a Dallas Mavericks ellen - neki ágyékhúzódása volt.

A New York Knicks irányítója, Brandon Jennings csapata újabb idegenbeli veresége után kicsit kifakadt a New York Post munkatársának. Szerinte 10-szer keményebben kellene játszaniuk, ha nem otthon lépnek pályára, mert hazai pályán minden csapat sokkal jobb, magabiztosabban érzi magát. Ők a Knicks mezét viselik, ezért Jennings szerint mindig célkeresztben vannak, mindenki meg akarja őket verni. Ezeket a meccseket, amilyen például a ma hajnali volt, meg kell nyerniük, és bizony bosszankodniuk kell azért, mert nem tették meg - egyszerűen nem elég két jó negyed, vagy az, ha a negyedikben megpróbálnak visszajönni a meccsbe. A Washington épp kikapott a Phillytől, ezért tudták, hogy nagyon kell nekik a győzelem, ezért nekik is jobban kellett volna kaparniuk, illetve azt is hozzátette, hogy jobban oda kellett volna figyelniük arra, mit kér tőlük Jeff Hornacek vezetőedző.

Arról volt már szó délben, hogy a Portland irányítója, Damian Lillard a ma hajnali vereségük után elmondta kicsit egyszerűbben, hogy gyengén játszanak. A játékmester szerint az a fontos, hogy továbbra is harcoljanak, hogy egységesek maradjanak, és szerinte ez az egyik legnagyobb előnyük, hogy most is azok. Ha pozitívan állnak a dolgokhoz, tovább dolgoznak és összetartóak maradnak, akkor rendben lesznek idővel - ettől függetlenül most mindenki ideges egy kicsit. Mo Harkless annyit tett ehhez hozzá, hogy kicsit jobban oda kell figyelniük a részletekre, többet kell kommunikálniuk, ez a lényeg. Védekezésben kell összeszedniük magukat, mert a támadójátékkal semmi gondjuk nincs, most is elég pontot dobnak.

Szintén volt szó délben a Memphis Grizzlies kiscsatáráról, Chandler Parsonsról, aki dallasi visszatérése előtt adott hosszabb interjút Tim MacMahonnak (ESPN). Elmondása szerint folyamatosan jártak együtt különböző helyekre Mark Cuban tulajdonossal, miután aláírt a csapathoz, és az egész szabadügynök piac alatt azt gondolta, hogy maradni is fog az együttesnél, mert Cuban azt mondta neki, meg fognak tudni egyezni. Úgy érezte, hogy mindkét fél úgy gondolkodik, hogy a Mavericks színeiben fog visszavonulni, ottmarad a csapatnál karrierje végéig, aztán a második műtétje után Cuban elkezdett kételkedni, és Parsons szerint többen telebeszélték a fejét - erre egyébként MacMahon rákérdezett Cubannél, aki csóválta a fejét válaszul. A kiscsatár végül a Grizzlieshez szerződött, pedig a tulaj kérte, hogy maradjon Dallasban szerződése utolsó évére is - Parsons elmondása szerint sokkal kevesebbért is maradt volna a Mavsnél, mint a maximum, ha 4 éves szerződést ajánlanak neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus