Hírmorzsák 2016-11-20 (11:30)

David Fizdale szerint Andrew Wiggins egyértelműen Kobe Bryant-típusú játékossá fejlődik. Draymond Green tudta, mi lesz a Bucks figurája a bedobásnál a végjátékban, furcsállta, hogy rajta próbálták megnyerni a meccset. Steve Kerr szívesen látott volna 10-3-as feliratú pólókat a csarnokban. Durant megérti, hogy LeBron miért kapta fel a vizet Phil Jackson kommentjei, szerinte a Knicks elnökének nem is kellene más csapatok játékosaival foglalkoznia. Embiid a karriercsúcsáról: sok üres helyzetet hagyott neki a Suns, ő csak kihasználta. Drummond a második legfiatalabb játékos 4000 lepattanónál. Jimmy Butler és DeAndre Jordan trash talkja a meccs előtt. Mahinmi még a hónap vége előtt vissza akar térni. Sérültlista: Markieff Morris (boka), Cody Zeller (váll), Christon (agyrázkódás, arccsonttörés).

Ma hajnalban találkozott egymással a Memphis Grizzlies és a Minnesota Timberwolves, a Memphis vezetőedző, David Fizdale pedig dicsérte a nagy formában lévő Andrew Wigginst - a kiscsatár idén már többször karriercsúcsot döntött, 27.4 pontos átlaggal állt a meccs előtt a liga szűken vett elitjében, és a vezetésével a Timberwolvesé a második legjobb támadójáték a 100 támadásra vetített dobott pontokat nézve. Fizdale azt mondta, hogy Wiggins egyértelműen egy Kobe Bryant-típusú játékossá fejlődik - más kérdés, hogy ebből ma hajnalban semmit nem láttunk, Wiggins és a Minny is csődöt mondott támadásban.

Hajnalban a Golden State Warriors a Milwaukee Bucks vendége volt - a végjátékban, 122-120-as oaklandi vezetésnél, 8 másodperccel a vége előtt Draymond Green kulcspillanatban lopta el Tony Snell Giannis Antetokounmpónak szánt bedobását. A találkozó után az erőcsatár azt mondta, tudta, mi következik, mert a Bucksnak összesen két figurája van az ilyen helyzetekre, és abból tudta, melyik jön a kettő közül, hogy Antetokounmpo hol helyezkedett. Greent felpörgette az is, hogy a végjátékban többször rajta próbáltak meg post upot bemutatni és pontot szerezni - szerinte nem ellene kell megpróbálni megnyerni a meccset.

A meccs előtt a Warriors vezetőedzőjét, Steve Kerrt kérdezték, hogy milyen lenne, ha néhány Bucks-drukker megjelenne 10-3-as pólókban, amire azt mondta a tréner, hogy óriási - tavaly 24-0-lal utazott a Golden State Milwaukee-ba, a hazai szurkolók közül pedig többen is 24-1-es feliratot viselő pólókban voltak a meccsen, most pedig 10-2-vel érkeztek a Buckshoz. Kerr hozzátette, hogy jegyet ad annak egy Oracle Arenában rendezett meccsre, aki ilyen pólót visel ma hajnalban, de hozzátette, hogy az utazást és a szállást nem fizeti, illetve a Bucksnak nyernie kell, akkor áll az alku.

Az oaklandiek kiscsatára, Kevin Durant Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy megérti, miért vette sértésnek LeBron James Phil Jackson "posse"-kommentjeit - mint ismert, a Cavs sztárja és üzleti partnere, Maverick Carter is nagyon felkapták a vizet, hogy a James által patronált embereket ezzel a jelzővel illette a New York Knicks elnöke. Durant szerint LeBron nemcsak a pályán, hanem azon kívül is rengeteget dolgozik. Nem hiszi, hogy Jackson rasszista, de rossz volt a szóhasználata, és szerinte egyébként sem kellene más csapatok játékosairól beszélnie. Nem gondolja úgy, hogy rosszat akart volna Jackson, de kicsit lekicsinylőnek tűnt ez a szó ahhoz képest, amit Jamesék képviselnek és amik valójában. KD szerint a vezérek a kosárpályán, de az élet más területein is segítenek másoknak, hogy sikeresek lehessenek - sok ember életére lehetnek pozitív hatással, és ez a legfontosabb.

A Philadelphia Sixers ma hajnalban könnyedén verte a Phoenix Sunst - egyébként a 2015/16-os idény kezdete óta 3-0-ra állnak az arizonaiakkal szemben, mindenki más ellen 10-82 a mutatójuk. Joel Embiid 26 pontos karriercsúccsal zárt, és a meccs után elmondta, hogy sok üres helyzetet hagyott neki az ellenfél, ő szerencsére megtalálta ezeket, és be is dobálta, amit be lehetett (9/14 volt mezőnyből, 3/5 a triplavonal mögül). Brett Brown vezetőedző annyit mondott, hogy a szezon előtt számított arra, hogy a center többféleképpen tud pontot szerezni, de arra nem gondolt, hogy olyan könnyedén fogja megtenni mindezt, mint ezen a találkozón.

Ha már statisztika, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Andre Drummond elérte a 4000. leszedett lepattanóját karrierje során, méghozzá 23 évesen és 101 naposan - ezzel a második legfiatalabb ennél a határnál Dwight Howard után, akinek ez 22 évesen és 129 naposan sikerült.

A sérültlistát rögtön egy visszatéréssel kezdjük, a Washington Wizards centere, Ian Mahinmi ugyanis több mint egy hónap után újra elkezdett edzeni. Egyelőre 5-5-re és 1-1-re sem tréningezett még, ő is elmondta, hogy nem teljes erőbedobással gyakorolt, de azt is elmondta Candace Bucknernek (Washington Post), hogy még a hónap vége előtt játszani akar meccsen is. A Wizardsnál ma hajnalban Markieff Morris jobb bokája megsérült, mikor összeütközött a Miami Heat hátvédjével, Rodney McGruderrel. A Charlotte Hornets Cody Zeller nélkül lépett pályára, mert a center jobb vállát vizsgálták, ami az Atlanta Hawks elleni találkozó második negyedében sérült meg. Az Oklahoma City Thundernél Semaj Christon arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett a Brooklyn Nets elleni meccsen, amikor ütközött a feje Enes Kanter térdével a harmadik negyedben - egyelőre annyit tudni, hogy határozatlan időre esett ki az irányító.

A végére pedig egy kis trash talk maradt két Team USA csapattárs között. Ma hajnalban találkozott egymással a Chicago Bulls és a Los Angeles Clippers, és Jimmy Butler instagramon üzent DeAndre Jordannek az egyik gyerekkori képével, hogy "Így fogok mosolyogni, mikor rám váltasz védekezésben". Jordannek sem kellett több, kikereste Butler egyik egyetemi fotóját, majd odaírta, hogy "Olyan stresszes lesz ma este Jimbo, hogy ki fog hullani a haja. Megint". Butler haja nem hullott ki, de a dobás és a játék most nem ment neki annyira, a Bulls pedig kikapott, a végén tehát DAJ örülhetett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus