Hírmorzsák 2016-11-20 (21:30)

Noah szerint sokszor nem találja még a helyét a Knicksnél, Hornacek elégedett vele. Noah betegség miatt nem játszott ma este, Sefolosha visszatért, hajnalban viszont Paul George (boka) és CJ Miles (térd) sem lesz a Pacersnél. A Pelicans kitette Archie Goodwint, Anthony Brownt  akarják leigazolni. Steve Kerrt 25.000 dollárra büntette a liga. Nem fogy úgy a Curry 3, ahogy tervezték, 4%-ot estek is az Under Armour részvényei. Cuban szerint nem állhat le attól a liga, hogy megvan az új TV-szerződés, további módokat kell találni az előrelépésre.

A New York Knicks centere, Joakim Noah Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy egyértelműen keresi még a helyét sokszor a pályán a rendszerükben, nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott eddig. Szerinte a szerepe miatt is van ez, néha az ő estéje lesz majd, néha nem, de neki csak azzal kell törődnie, hogy a lehető legtöbbet kiadja magából, és pozitív energiákat hozzon a csapathoz. Vannak még dolgok, amiben úgy érzi, hogy sokkal jobban kellene teljesítenie, egyáltalán nem elégedett azzal, ahogyan eddig játszott. Tudna jobban is kosarazni, de nem ideges, mert tudja, hogy ez egy folyamat - csak arra koncentrál, hogy mindig a maximumot nyújtsa, aztán idővel úgyis egyre jobb lesz. Jeff Hornacek vezetőedző annyit mondott, hogy nem nagyon figyelik a center játékperceit, csak azt nézik, van-e elég szufla benne, hogy tudjon nekik segíteni, hogy hogyan teljesít az épp pályán lévő ötös, vagy hogy váltsanak-e alacsony szerkezetre - ő eddig elégedett Noah-val.

Ha már Noah, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a francia center ma este nem játszott az Atlanta Hawks elleni találkozón betegsége miatt. A Hawksnál Thabo Sefolosha visszatért - két mérkőzést hagyott ki térdsérülése miatt. Az Indiana Pacersnél éjszaka sem Paul George, sem CJ Miles nem lesz bevethető az Oklahoma City Thunder ellen - előbbi boka, utóbbi térdsérülés miatt.

A New Orleans Pelicans kitette keretéből Archie Goodwint - nemrég igazolták a dobóhátvédet, miután Lance Stephenson is lesérült, de egyrészt Jrue Holiday visszatért az együtteshez, másrészt lassan Tyreke Evansnél is eljön az idő, nem nagyon van játékpercük Goodwin számára, hiába tetszett nekik állítólag az, amit láttak. Szintén ide tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Pelicans közel áll a megegyezéshez Anthony Brownnal, aki leginkább kettes és hármas poszton bevethető - nagy valószínűséggel azért neki sem lesz olyan rengeteg lehetősége, ha Goodwinnak nem volt.

A Golden State Warriors vezetőedzőjét, Steve Kerrt 25.000 dollárra büntette a liga, miután nyilvánosan kritizálta a játékvezetést egy rádióinterjúban - Kerr még a Toronto Raptors elleni mérkőzést követően lamentált azon, hogy ha a nézők közül mindenki látja az ordas nagy lépéshibákat, akkor a három bíró hogy-hogy nem.

Szintén a Warriorshöz tartozik, de nem feltétlenül a kosárlabdával kapcsolatos, hogy az Under Armour részvényei 4%-ot estek pénteken, miután Steph Curry új cipője, a Curry 3 nem fogy úgy, ahogyan eredetileg tervezték. A Foot Locker vezérigazgatója, Dick Johnson Darren Rovellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ez az új Curry kevésbé fogy, mint a korábbi példányok, de azt is elmondta, hogy összességében nézve is gyengébb a kereslet a kosaras cipők iránt, mint a korábbiakban. A Curry cipőkből származó eladások az UA összbevételének az 5%-át teszik ki, és Johnson szerint korai még megítélni a Curry 3-at - kedden lesz egy hónapja, hogy piacra dobták.

Ha már pénzügyek, akkor ide kapcsolható a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban is, aki a ligáról beszélt általánosságban Gary Washburnnek (Boston Globe). Cuban azt mondta, hogy állnak még előttük kihívások, hiszen nem annyira nézettek, mint az NFL, de sok lehetőségük van még fejlődni. Az fontos, hogy a szurkolók imádják a játékot, ráadásul rendszeresen követik a meccseket is, és játszanak a fantasy ligákban - felnéznek az NBA játékosokra, ez pedig jó dolog. Cuban azt emelte ki, hogy most, hogy megvan az új TV-szerződés, nem dőlhetnek hátra, hanem továbbra is keményen kell dolgozniuk, meg kell próbálniuk előrelépni, mert van még hova fejlődni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus