Hírmorzsák 2016-11-21 (21:30)

Draymond Green szerint sokat segített a fejlődésében az eltiltása és a nyári letartóztatása. Jimmy Butler és Anthony Davis lettek a hét játékosai. Casspi és Joerger az előszezon óta nem beszélnek, Joerger kijelentette, hogy Gay kárára nem játszatja az izraelit. Casey jobb magyarázatot vár a ligától a ma hajnali meccsük végjátékára annál, hogy elromlott az óra. Bayless ma este megkezdheti a szezont, Bogut nem játszik a Spurs ellen (vádli). Stauskas idén újra élvezi a játékot. A Clippers az első a hatékonyságban, Westbrook vezeti a PER-listát. A 91/92-es Run TMC óta nem volt olyan támadójáték, mint amit eddig a Warriors nyújt. A Cavs nem keres cserehátvédet. A december 5-i héten jelentik be az új kollektív szerződést. Dwight Howard most Willy Hernangomezt könyökölte le (videó), a spanyol meg se érezte.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Adrian Wojanrowskival (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett. Green elmondása szerint a nyári botrányai (az eltiltása a döntő 5. meccséről, a letartóztatása és snapchat-botránya) sokat segítettek abban, hogy játékosként és emberként is fejlődjön. Főleg a letartóztatása volt kijózanító pofon számára - még ha jó oka is volt rá, abszolút helytelenül cselekedett, nem üthet meg senkit, és nem számít, hogy miért tette mindezt. Ezek az esetek azért nem küldték padlóra, de jelzésértékűek voltak számára, hogy össze kell szednie magát minden téren. Green azt is elmondta, hogy nagyon csalódott volt a finálé után, hogy 3-1-ről veszítettek, de Kevin Durant érkezése azért tompította a fájdalmat - szerinte a lehető legjobb "vígaszdíjat kapták" a kiscsatár megszerzésével.

A Chicago Bulls kiscsatára, Jimmy Butler és a New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Butler 3-1-et hozott a Bullsszal, ami alatt 27.3 pontot, 9.3 pattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt. A Pelicans is 3-1-es hetet zárt, de Davis csak három mérkőzésen szerepelt, ezeken 3-0-t produkált a csapata - ő maga 33.7 pontot, 13.7 pattanót, 3.0 blokkot és 2.0 szerzett labdát átlagolt. 

A Sacramento Kingsnél Omri Casspi továbbra sincs a rotációban, de nem is tűnik úgy, hogy része lesz annak - az izraeli kiscsatár Matt George-nak (Cowbell Kingdom) azt nyilatkozta, hogy nem is beszéltek Dave Joerger vezetőedzővel az előszezon óta. Casspi saját elmondása szerint bármit megtesz, amivel a csapat segítségére lehet, és várja a lehetőséget, hogy bizonyíthasson. Joergert megkérdezték nemrég, hogy Rudy Gay posztján nem akarja-e használni Casspit, amire kerek-perec megmondta a tréner, hogy ha arra kíváncsiak, hogy Gay perceiből kapni fog-e Casspi, akkor a válasza az, hogy ez nem fog megtörténni.

Ha már Kings: a Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey a ma hajnali, Sacramentóban, furcsa körülmények között elszenvedett vereséget követően megmondta, hogy vár valamiféle magyarázatot a ligától, mert az eredeti indoklás az volt, hogy az óra elromlott. Casey szerint visszanézték vagy 10-szer az esetet az öltözőben, de ennél az "elromlott az időmérő szerkezet" szövegnél valami jobbat szeretne hallani - szerinte ha nem lehetett eldönteni az esetet, hagyni kellett volna a hosszabbítást.

A Philadelphia Sixersnél Jerryd Bayless akár be is mutatkozhat ma este új csapatában - a hátvéd jobb csuklósérülése miatt nem volt bevethető eddig, de Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelentette, hogy közel áll ahhoz Bayless, hogy a pályán láthassuk. Megnézik, hogyan reagál a meccs előtti bemelegítésre a keze, és akkor dönti el Brett Brown, hogy játszatja-e játékosát a Miami Heat ellen vagy sem. A Dallas Mavericksnél Andrew Bogut ma biztosan nem lesz - kapott egy rúgást a vádlijára az Orlando Magic ellen, ezért üli ki a ma éjszakai texasi "derbit".

Maradjunk a Sixersnél: Nik Stauskas eddig kifejezetten jó idényt fut, 10.2 pontot átlagol 45%-os triplamutatóval. A játékos Bob Cooney-nak (Philly.com) azt nyilatkozta, hogy néha csak annyi kell, hogy az ember lássa beesni pár dobását, rögtön elkezd egyre nagyobb lenni a gyűrű, és magabiztosabb is lesz az illető. Sikerült összeraknia néhány jobb mérkőzést támadásban, onnantól kezdve abból próbált építkezni. Most az a helyzet Stauskas szerint, hogy újra élvezi a játékot, márpedig szerinte ilyenkor a legjobb - néha kicsit már túl szemtelen is, de még a határon belül mozog, és ilyenkor tudja magából a legtöbbet kihozni.

A hatékonyság-különbség táblázaton továbbra is a Los Angeles Clippers áll az élen - 100 támadásra vetítve 14.2 ponttal dobnak többet, mint amennyit kapnak. A második helyen már a Golden State Warriors (+8.2), a harmadikon pedig a Cleveland Cavaliers áll (+7.2) - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek. A PER-listán Russell Westbrook vezet már (31.6), de a Top3 között négy tized a különbség - James Harden (31.2) és Anthony Davis (31.2) a második és a harmadik, a Top20-at pedig ezen a linken találjátok.

A Warriors támadójátékának beindulását az is jelzi egyébként, hogy 116.8 pontot átlagolnak meccsenként. Ilyen magasságokban az 1991/92-es Run TMC óta nem járt senki - akkor a Golden State a Tim Hardaway, Mitch Richmond, Chris Mullin trió vezetésével mérkőzésenként 118.7 pontot szórt.

Szóba került a Cavs is, térjünk ki egy kicsit rájuk is: Steve Kyler (Basketball Insider) információi szerint a bajnok nem keres csereirányítót a piacon, egyelőre tehát megelégedtek a jelenlegi állománnyal, és Kyrie Irving mögött Kay Felderrel.

David Aldridge (nba.com) forrásai szerint a december 5-ei, tehát a két hét múlva kezdődő héten jelentik be valószínűleg az új kollektív szerződést - Hálaadáskor még nem lesz megegyezés, az ünnepeket tárgyalásra használja a két fél, és az ezt követő héten fognak pontot tenni az ügy végére.

A végére pedig az Atlanta Hawks és a New York Knicks centerei, Dwight Howard és Willy Hernangomez maradtak. Előbbinek zsinórban második meccsen szállt el a könyöke elég érdekes szituációban - az első miatt kiállították a Charlotte Hornets ellen, most nem. A spanyol magasembert kérdezték a mérkőzés után az esetről, de Hernangomez elmondása szerint semmit nem érzett - talán Howardnak fáj a könyöke, de ő nem érezte meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus