Hírmorzsák 2016-11-22 (10:45)

Shaq 32-es mezszámát december 22-én visszavonultatja a Heat. A Pistons beköltözik a Detroit belvárosában épülő új stadionba. Gregg Popovich lehordta csapatát a ma hajnali győzelem után. A Mavs először története során 4 nem draftolt játékossal állt fel a kezdőben. A liga szerint a játékvezetők nem hibáztak a Kings-Raptors meccs végjátékában. Anthony Davis továbbra is lojális a Pelicanshez, nem érdekli, ki mit mond róluk. Steve Clifford szerint Marvin Williams a mai ligában a prototípus négyes. Kemba Walker ideges volt a nyáron, hogy nem tudják megtartani Williamst és Nic Batumot - szerinte összeszokott a kezdőjük. A Hornetsnél fontosnak tartják a játékosok fejlesztését.

A Miami Heat bejelentette, hogy december 22-én, egy félidei ünnepség keretében visszavonultatják Shaquille O'Neal 32-es mezszámát - a floridaiak aznap a Los Angeles Lakersszel csapnak majd össze.

Lesz egy másik bejelentés is a héten, Vince Ellis (Detroit Free Press) információi szerint ugyanis a Detroit Pistons beköltözik a Little Caesars Arenába, Detroit belvárosába, ezt jelentik be a héten - a csarnok egyébként még épül, és az NHL-es Detroit Red Wingsnek is ez lesz az otthona. A Pistons 1988 óta játszott a Palace of Auburn Hillsben, legnagyobb sikereiket tehát kivétel nélkül ott érték el, de az utóbbi években borzasztóan kevesen jártak meccsre.

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni 96-91-es győzelem után rendesen kiakadt csapatára. Szerinte szánalmas teljesítményt nyújtottak, semmiféle alázatot és ellenfél iránti tiszteletet nem mutattak. Mindkét csapatból hiányoztak páran, de a Mavstől sokkal többen, és megérdemelte volna a győzelmet a Dallas. A Mavs egyébként először a franchise történetében 4 nem draftolt játékossal állt fel a kezdőben - Harrison Barnes mellett Wesley Matthews, Seth Curry, Dorian Finney-Smith és Salah Mejri kezdtek a Spurs ellen.

A liga kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben leírták, hogy szerintük minden rendben történt a Sacramento Kings - Toronto Raptors mérkőzés végjátékában. Egyrészt 26.4 másodperccel a vége előtt kezdődött a Kings támadóideje, mert ekkor szerezte meg a labdát DeMarcus Cousins egy elhibázott büntetőt követően, ezért maradt 2.4 másodperce a Raptorsnak támadni. Másrészt az óra nem indult el, pedig Cousins beleért a bedobásba. Ezt követően a játékvezetők a Replay Centerrel beszéltek, akik egy, a kijelzőn lévő digitális óra segítségével megállapították, hogy 2.5 másodperc telt el Cousins labdába érése és Terrence Ross elvileg egyenlítő hármasa között, tehát helyesen ítéltek a játékvezetők. Michael Grange (Sportsnet) információi szerint szó volt arról a Torontónál, hogy hivatalos panaszt nyújtanak be - ezek után nem biztos, hogy van értelme meglépni ezt.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis Shams Charaniával (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett, és elmondása szerint továbbra is lojális a klubhoz, a Pelicansnél szeretne sikereket elérni. Nem érdekli, mi a mérlegük, ő megy és játszik - vezérként az a feladata, hogy mindenki boldog legyen és nagy energiákkal kosarazzon. Nem érdekli, mit mondanak az emberek, mert nincsenek ott az öltözőben velük, így lényegtelen a véleményük, ő pedig csak arra figyel oda egyébként is, amit befolyásolni tud - a saját és a csapata játékára. Davis elmondása szerint sosem ingott meg a bizalma vagy a csapat iránti szeretete a gyenge eredmények vagy a sérülések miatt. Utóbbiak a játék részei, nem tud velük mit kezdeni, csak próbálja minél jobban felkészíteni magát, hogy végigbírja az idényt, mert tudja, mennyire fontos ez a végeredmény szempontjából.

A Charlotte Hornets több tagja is interjút adott David Aldridge-nak (nba.com). Steve Clifford vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szerinte a jelenlegi ligában Marvin Williams a négyes poszt prototípusa, mert elöl a külső dobásaival nagy helyet csinál másoknak, szinte hiba nélkül játszik, hátul pedig nagyon sokoldalú - meg tudja fogni a nagyobb négyeseket is a palánk alatt, de a stretch négyesekkel is tudja tartani a lépést a periméteren, plusz hármas poszton is használható. Clifford szerint mindenki azt gondolja, hogy manapság mindenki négy játékossal játszik a triplavonalon és 1-gyel belül, rengeteg a stretch négyes, de szerinte közülük nem sokan képesek arra, amire Williams.

A gárda irányítója, Kemba Walker nagyon ideges volt a nyáron, hogy elveszítik Williamst és Nicolas Batumot. Tudta, hogy nem tarthatnak meg mindenkit, mert bár nagyon szerette volna, ha még több játékost tudnak visszaigazolni az előző csapatból, jelenleg nem így működik az NBA üzleti része, és az említett két társ szerződtetése volt a legfontosabb számukra. Ő, Batum, Williams, Michael Kidd-Gilchrist és Cody Zeller szépen összeszoktak egyébként - nagyjából hasonló ideig vannak a pályán, általában egyszerre, megtanulták, hogyan tudnak hatékonyak lenni, hogyan játszik a másik, hol vannak a kedvenc pozíciói, és szeretnek is együtt kosarazni. Nagyon keményen dolgoznak, és szerinte a csapat többi része ezt látja is - reményei szerint bárki kerül hozzájuk a következő években, az ebből motivációt merít, hogy ő is keményen dolgozzon.

Batum és Williams újraszerződtetése mellett Cody Zellerrel idő előtt hosszabbított a klub, amiről Rich Cho annyit mondott, hogy a legjobb franchise-oknál, legyen szó a San Antonio Spursről, a Golden State Warriorsről vagy az Oklahoma City Thunderről, fontos volt a folytonosság, ez borzasztóan nagy szerepet játszik akkor, ha valaki építkezni próbál. Nagy hangsúlyt fektettek a játékosok fejlesztésébe az utóbbi években, a szakmai stáb pedig kitűnő munkát végez ebben - ennek a filozófiának a része, hogy megtartják saját játékosaikat. Clifford azt mondta erről, hogy nagyon könnyű megmondani, ki miben nem jó, mik a hibái, de nagyon könnyen előfordulhat, hogy ha elengedi valaki az ilyen emberét, akkor egy hasonló vagy gyengébb játékossal kell beérnie. Szerinte ha olyan embereket talál valaki, akik illenek a rendszerbe, akkor őrültség őket elengedni. A tréner szerint ez az egyik előnye annak, hogy Michael Jordan a tulajdonos - másképp is tudja nézni a játékosokat, és sokszor beszél arról, hogy mi lehet bennük, nem arról, hogy most éppen mit tudnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus