Hírmorzsák 2016-11-22 (20:45)

Chris Paul szerint jobb a kapcsolat közte és Blake Griffin között, mint valaha, ennek miértjéről beszélt ő és az erőcsatár is. Drummond újra gyakorolja a büntetőket, az utóbbi időben hiába. Reggie Jackson már ütközésekkel együtt edzhet. Nerlens Noel pár héten belül vissza akar térni, Brett Brown szerint nehéz lesz elosztani a játékperceket. A Sixers újabb negatív NBA-rekordjának vége. Jason Kidd a smallball felé hajlik, Greg Monroe teljesen kiesett a rotációból. A Lakers azt akarja, hogy vagy legyen agresszívebb Russell, vagy gyógyuljon meg előbb teljesen és üljön ki inkább meccseket. Idén a periméter-játékosok blokkolnak többet a Warriorsnél, Kerr Durantet dicsérte. Dellavedováról filmet készítenek.

A Los Angeles Clippers pazarul kezdte az idényt, Chris Paul pedig Sam Amicknek (USA Today) elárulta, hogy jobb az összhang közte és Blake Griffin között, mint valaha. Sokat értek mindketten emberileg is, jelentősen fejlődött köztük a kommunikáció, ehhez pedig időre volt szükség - most élvezik legjobban a játékot együtt. Paul azt is elmondta, hogy szerinte Griffinen látszik az a változás, amit az okozott nála, hogy már két gyereke van - ő is máshogy tekintett dolgokra, miután megszülettek a gyerekei, és Griffinen is látja ugyanezt. Mindketten tudják már, hogy mindenük megvan, amiről csak álmodhattak - gyönyörű családjuk, azt a játékot játszhatják, amit imádnak, a pénz miatt sem kell aggódniuk, úgyhogy már csak egy dolgot kell megszerezniük, a bajnoki címet. A játékmester azt is elmondta, hogy a Portland TrailBlazers ellen elszenvedett sérüléseik is közrejátszhatnak az idei szezonjukban - semmit nem vesznek már biztosra, sokkal jobban értékelik azt, amijük jelenleg van.

Griffin azt mondta, hogy az is fontos, hogy ő, Paul és JJ Redick is szabadügynökök lesznek a nyáron, plusz a rájátszásban megélt csalódások, hogy azt hitték, közel járnak a céljukhoz, aztán mégsem. 22 éves volt, mikor Paul a csapathoz került, DeAndre Jordan is nagyjából annyi, úgyhogy rengeteget változtak emberileg is az elmúlt 5 esztendő során. Az erőcsatár úgy érzi, évről évre rengeteg dolgon mentek keresztül, néhány balszerencsés volt, mint a sérülések, néhány pedig a saját hibájuk. Főleg az előző PO után, ahol ő és Paul is sérülés miatt estek ki idő előtt, elkezdték nagyon értékelni, amilyen helyzetben most vannak - még ha nincsenek is 100%-os állapotban, akkor is örülnek, mert egy jó csapatban lehetnek.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond még fél óráig gyakorolta a büntetőket a Houston Rockets elleni vereség után - Drummond a texasiak ellen 1/6 volt a vonalról, 4.6 másodperccel a vége előtt pedig mindkét lehetőségét kihagyta, pedig egyenlíthetett volna. A center a nyáron nagyon fogadkozott, hogy most változtat az eddigi tendencián, 51%-os mutatója hozzá képest nem is rossz, de legutóbbi két meccsén 3/12, a legutóbbi haton pedig 4/16 volt a vonalról - tavaly 35.5%-kal övé volt a legrosszabb mutató.

Két sérült játékosról is jöttek ki információk. Ha már a Pistonsnál tartottunk, akkor maradjunk is náluk: Reggie Jackson most már zöld utat kapott arra is, hogy ütközésekkel együtt edzzen. Stan Van Gundy elmondása szerint nem tudja, mennyit bír Jackson, de ugyanaz lesz, mint tavaly Brandon Jennings felépülésénél - az edzéseket az irányító köré fogják felépíteni. A Philadelphia Sixersnél Nerlens Noel Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer) elmondta, pár héten belül szerinte pályára léphet - egyelőre formán kívül van, de ennyi idő alatt rendbe tudja szedni magát. Brett Brown vezetőedző azt mondta, hogy szerinte azért több hét is kellenei fog ehhez, és arra a kérdésre, hogy mit csinál, ha mindenki bevethető lesz magas posztokon, annyit mondott csak, hogy nem lesz egyszerű mindenkinek játéklehetőséget biztosítani - lesz olyan, hogy a centerek közül egyszerre ketten is a pályán lesznek.

Ha már a Philadelphia Sixers, akkor itt térjünk ki egy kicsit egy NBA-rekordra: 108 mérkőzés telt úgy el, hogy nem nyertek egymás után két meccset, ami új csúcs, ez szakadt meg ma hajnalban. Az előző rekordot a Milwaukee Bucks tartotta 2013-14-ből egy 105 meccses sorozattal.

Folytassuk a Bucksszal: Greg Monroe kezd teljesen kiesni a rotációból, az előző három meccsen kevesebb mint 10 percet játszott átlagban, ma hajnalban pedig csak azért lépett parkettre, mert Miles Plumlee és John Henson faultgondokba keveredtek. A Bucks úgy nyert az Orlando Magic ellen, hogy a második félidőben alig használt klasszikus ötöst, és Jason Kidd vezetőedző már arról is beszélt, hogy lehet, hogy csak Plumlee-t és Hensont használják a jövőben, mert smallballt akar játszatni. Kidd Matt Velazqueznek (Milwaukee Journal Sentinel) azt mondta, hogy ez az alacsony szerkezet megtévesztő, nem 190 centis embereket fognak használni, hanem 7 láb magas játékosokat. Giannis Antetokounmpo vagy éppen Mirza Teletovic sem kicsik - a legjobb ötöst kell pályára küldeni, ez a lényeg. Kidd beszélt arról is, hogy más már a small-ball, nem három 180 centis irányítót raknak pályára a csapatok.

A Los Angeles Lakersnél D'Angelo Russell a Chicago Bulls ellen leginkább tempókat vállalt, ami fel is tűnt a szakmai stábnak is - azt akarják az irányítótól, hogy vagy legyen agresszívebb támadásban, vagy üljön ki meccseket, pihentesse bal térdét, és gyógyuljon meg teljesen. Luke Walton Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy ezen a szinten nem lehet úgy játszani, hogy valamelyik testrészt megpróbálja az ember nem annyira használni. Ha fáj Russell térde, akkor pár meccsre pihentetni fogják, mert túl jó ez a liga ahhoz, hogy valaki a játékának csak bizonyos részét használja azért, mert tart attól, hogy ha mást is csinál, akkor komolyabban megsérülhet. Russell azt mondta a trénernek a meccs után, hogy nagyjából ugyanolyan állapotban van, mint előtte. Walton annyit mondott, hogy nem tudja, hogy csak fejben volt-e probléma játékosánál vagy tényleg fájt a térde, de sokkal inkább a periméterre koncentrálódott a játéka, mint egyébként szokott.

A Golden State Warriorsnél elvesztették Andrew Bogutot és Festus Ezelit, így a festék és gyűrű védését máshogy kell idén megoldaniuk. Steve Kerr vezetőedző Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) elmondta, hogy a tavalyi két center helyett most a periméterüktől jönnek a blokkok, Kevin Duranttől, Andre Iguodalától, Draymond Greentől, akik magasak és nagyon aktívak védekezésben. Idén egyébként eddig 6.1 prakkert átlagolnak, ez az egész NBA negyedik helyére jó, és ugyanannyi, mint amennyit az előző szezonban hoztak. Kerr elmondása szerint nem lepte meg, hogy Durant például 25 blokknál jár már, mert az előző idény rájátszásában hét meccsig nézhették ezt tőle testközelből - a tréner szerint ha a kiscsatár odateszi magát hátul, akkor kitűnő védő, aki rengeteg gondot okoz az ellenfeleinek. Green szerint nem ugyanolyan most a védekezésük, mint tavaly, de idén is kiváló védőik vannak, és megvan elégedve a hátul mutatott teljesítményükkel. Sokat mozognak, és próbálnak annyit besegíteni a másiknak, amennyit csak tudnak.

A végére pedig egy közérdekű hír: a Matthew Dellavedova-rajongók örülhetnek, 2017-ben elkezdenek forgatni egy filmet az életéről, egészen a gyerekkorától a 2016-os bajnoki címéig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus