Hírmorzsák 2016-11-23 (11:15)

Embiid szerint vissza kellene hozni a center posztot az All-Star gálára, Whiteside szerint sincs nyugta egyetlen mérkőzésre sem ötös poszton. Jordan és Abdul-Jabbar megkapták Obamától a Szabadság-érdemrendet (videó). Dwight Howard szerint tökéletes helyzetben van most, nem bán semmit a múltjából. Porzingis szerint Anthony nélkül sokkal nehezebb dolga lenne, Melo szerint néha úgy nézi a lett játékát, mintha szurkoló lenne. Conley-t zavarja egy kicsit, hogy még sosem volt All-Star. Nem Nick Youngra volt felrajzolva a Lakers utolsó figurája, de ez nem zavarta Swaggy-t - Donovan szerint lépéshiba történt a dobás előtt. A Lakers Russ Smith-t akarta eredetileg Jordan Clarkson helyzett. Jimmy Butler nem engedte, hogy Fred Hoiberg magára vállalja a ma hajnali vereséget. Okafor már nincs perclimiten, Embiid még 3-5 hétig igen. James Ennis 2 hetet kihagy (vádli), D'Angelo Russell 2 meccset (térd).

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a Miami Heat elleni győzelem után azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha hamarosan visszahozná a liga a center pozíciót az All-Star szavazásra. Szerinte rengeteg a jó és domináns fiatal magasember, ott van Karl-Anthony Towns, Myles Turner, Kristaps Porzingis vagy éppen Andre Drummond - úgy érzi Embiid, hogy kezd a helyzet újra javulni ötös poszton.

Ugyanezzel kapcsolatban szólalt meg a Heat centere, Hassan Whiteside is a találkozó után, aki azt mondta Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel), hogy nincs egyetlen nyugodt meccse sem a poszton - hallotta ő is, hogy mit nyilatkozott Embiid, de rengeteg játékos mondja, hogy egyre jobbak megint a centerek. Azt nem tudja, hogy ki terjeszti, hogy többször is könnyebb meccse van, ezért átlagol olyan számokat, amilyeneket, de az biztos, hogy ezek az emberek nem sok kosárlabdát néznek, mert ott van Drummond, Dwight Howard vagy DeMarcus Cousins is a posztján. Talán két csapatnak nincs igazán jó ötöse, talán, de összes többinek igen Whiteside szerint.

Ha már szóba került, akkor folytassuk vele: az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard Michael Lee-vel (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett több dologról is. Howard elmondása szerint akik nem ismerik, nem tudják, mennyire keményen dolgozik, azok azt hiszik, hogy csak az a lényeg számára a pályán, hogy hülyéskedjen, pedig ez nem igaz - komolyan veszi, amit komolyan kell venni, de szeretné magát jól érezni közben. Nem bán semmit az előző évekből, mert amik történtek vele, azok segítették hozzá, hogy az az ember legyen most, aki. Nem úgy tekint a múltjára, mint valami rosszra - most tudja legalább, hogy mit nem akar, hogy megismétlődjön a múltból.

Elmondása szerint még mindig gondol arra, hogy mi lett volna, ha 2012-ben a Brooklyn Netset választja, de minden okkal történik. Annak a döntésének köszönhetően van most a Hawksnál - a megfelelő időben a megfelelő csapatnál, számára ez a tökéletes helyzet. Amikor először a ligába érkezett, azt hitte, hogy 60 éves koráig, örökre játszani fog - most is szeretne 40 évesen is játszani még, de fiatalon nem tudta elképzelni, hogy ennek valaha vége lesz. Tudja, hogy kicsoda, de sokszor akarták az emberek olyanná formálni, amit ők szerettek volna - szerinte rengeteg játékosnak nagyon fiatalon kell a világ nyilvánossága előtt felnőni, méghozzá minél gyorsabban, mert mindenki látja a szép dolgok mellett a rosszakat is. Néha csak gyerek akar lenni az ember, de nem lehet - ő is rengeteget tanult idő közben, sok leckét kapott az élettől, de annak örül, hogy érzi magán a fejlődést.

A Szintén megemlített Kristaps Porzingis még a ma hajnali győzelmük előtt nyilatkozott arról Ian Begley-nek (ESPN), hogy Carmelo Anthony nélkül sokkal nehezebb dolga lenne 30 meg 28 pontokat dobálni, és ezt észre sem veszik az emberek. Melo a Knicks első számú fegyvere, ezért rengeteg figyelmet elvon a védőktől, így neki sokkal tisztább dobóhelyzetei vannak - Anthony mellett egyébként Derrick Rose-t is kiemelte, mint azokat a társait, akik folyamatosan támadják a gyűrűt, így jelentős területet szabadítanak fel számára. Anthony is dicsérte a lett magasembert, akinek vannak olyan mozdulatai, amitől teljesen el van ájulva, néha úgy nézi Porzingist, mint egy szurkoló. Azt gondolta, hosszabb idő lesz akklimatizálódnia, de nagyon szépen csak napról napra foglalkozik a dolgaival a lett, egyre jobban érzi a játékot.

Térjünk még vissza kicsit az All-Starra, erről nyilatkozott ugyanis Mike Conley - a Memphis Grizzlies irányítóját egy kicsit zavarja, hogy nem vitték még el soha a gálára, de a csapata és ő is úgy érzi, hogy ilyen szinten játszik. Conley szerint az a fontos, hogy folyamatosan fejlődjön minden évben, akkor nem lehet gond. Először egyébként még nem nagyon figyelt arra oda, hogy nem All-Star, aztán minden évben előrelépett kicsit, és úgy érezte, több figyelmet érdemelne, amit nem kapott meg. Azt is hozzátette, hogy valamilyen szinten jogosan, mert rengeteg a jó irányító a nyugati konferenciában.

Ma hajnalban a Los Angeles Lakers dobóhátvédje, Nick Young győztes triplát dobott az Oklahoma City Thunder ellen. A találkozó után Swaggy P elárulta, hogy igazából Lou Williamsre volt felrajzolva a támadás, ő csak futott körbe, aztán gyakorlatilag ellopta Williams elöl a labdát és elvállta a mindent eldöntő dobást - ő akart dobni, és nagyon jól érzi magát így, hogy bement, mert keményen dolgoztak azért, hogy ilyen helyzetben lehessenek. A Thunder vezetőedzőjének, Billy Donovannek is volt egy-két szava ehhez - ő azt mondta, hogy vissza fogja nézni az esetet, de úgy tűnt, hogy Young egy kicsit sokat lépett a dobás előtt.

A Lakershez tartozik az is, hogy Jordan Clarksont a 2014-es draft 46. helyén húzták ki - azt a picket eredetileg a Washington Wizardstól vették, és Russ Smith-t akarták kiválasztani, Ryan West és Jesse Buss azonban nagyon kampányoltak Clarkson mellett. Mint ismert, Clarkson jelenleg is az aranysárga-lilák rotációjának és jövőjének fontos része, Smith pedig már Törökországban játszik, ott is éppen "eltiltotta" a Galatasaray, mert pocsékul kosarazik.

A Lakersszel ellentétben a Chicago Bulls kikapott ma hajnalban, a Denver Nuggets otthonában. A végén egy tiszta triplája volt Isaiah Canaannek 2 pontos hátránynál, de ő homályt dobott, ami után azt mondta Fred Hoiberg vezetőedző, hogy ez az ő hibája volt, jobb helyzetet kellett volna kialakítaniuk, és ezt neki kellett volna felrajzolnia. A gárda sztárja, Jimmy Butler annyit reagált erre, hogy nem hiszi, hogy Hoibergen múlott ez a meccs, jó helyzetbe hozta őket a tréner a végén, hogy behúzzák a találkozót, de voltak olyan időszakok, mikor nem azt csinálták, amit kellett volna. Butler szerint nem edzőjük adta el az előnyüket és sorozatban a labdákat sem.

A sérülések rovathoz tartozik közvetve, hogy a Sixersnél Jahlil Okafor már nincs perclimiten, Embiid viszont még 3-5 hétig azon lesz várhatóan. A Memphis kiscsatára, James Ennis legalább két hetet kihagy vádlisérülése miatt - ez azért gond, mert pont ennyi ideig Chandler Parsons sem bevethető David Fizdale-éknél. A Lakersnél pedig D'Angelo Russell legalább két meccsig nincs a térdsérülése miatt - egyet ma hajnalban már kihagyott.

A Detroit Pistons hivatalosan is bejelentette, hogy a következő idénytől kezdve az új, Little Caesars Palace nevű csarnokban játsszák majd meccseiket, elhagyják tehát a Palace of Auburn Hillst.

A végére pedig Barack Obama maradt, aki tegnap átadta a Szabadság-érdemrendeket, többek között Michael Jordannek és Kareem Abdul-Jabbarnak is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus