Hírmorzsák 2016-11-23 (21:30)

Rose megbékélt azzal, hogy sosem lesz már olyan játékos, mint MVP-évében - Melo szerint más típusú kosaras lesz az irányító, de úgy is segíteni tudja majd a Knickst. DeRozan szeretne minden idők legjobb Raptors-játékosa lenni. A Toronto hivatalos panaszt nyújtott be a ligának a Kings elleni meccs végjátéka miatt. A Sacramentónak kezd elege lenni Cousinsból? Lillard szerint nem fognak a pár évvel ezelőtti Suns sorsára jutni. A Houston visszavonta ajánlatát Motiejunastól. Anthony Davis a térde fölött sérült meg ma hajnalban, de azt mondja, neki ilyen a játékstílusa. Nowitzki és George Hill is talán játszik ma éjszaka. Hayward szerint itt az ideje, hogy újra összeszedjenek pár győzelmet. Wade szerint manapság a szabadügynök piac sokkal inkább a játékosok közötti viszonyról szól.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy teljesen elégedett azzal, ahol jelenleg tart a karrierje, és egyáltalán nem próbálja visszahozni az MVP dormáját. Rose úgy érzi, hogy annak a korszaknak vége, de nem ez a kérdés, hanem az, hogy tud-e jelenleg kosárlabdázni - teljesen mindegy, hogy úgy, ahogy fiatal korában, vagy máshogy képes-e jó játékra, csak az a lényeg, hogy tud-e. Az irányító szerint egy sérüléstől is teljesen megváltozik egy játékos számára a játék ritmusa, nemhogy háromtól. Sokkal inkább átgondolja az ember azt is például, hogy mekkorát ugrik dobásnál - az előző 3-4 évben gyakorlatilag folyamatosan próbálta megtalálni ezt a ritmust.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony azt mondta, hogy szerinte sose lesz ugyanolyan már Rose, mint egykor, viszont más típusú játékos lesz, máshogy fogja segíteni a csapatot, és ezt el is kezdte már megmutatni. A ma hajnali meccs után azt mondta Melo, hogy Rose agresszív volt, és ezt a Rose-t szereti, erre is van szüksége.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan Marc J. Spearsnek (ESPN, The Undefeated) elmondta, hogy egyértelműen szeretne minden idők legjobb Raptors-játékosa lenni. Szerinte nem sokan mondhatják el, hogy rekordot tartanak egy franchise-nál, vagy hogy minden idők legjobb keretében játszottak egy adott klubnál - ezek a dolgok sokkal tovább fennmaradnak, mint valakinek a pályafutása. Időbe telt, míg továbbjutottak a második körből, de az előző szezonban sikerült ezt is megcsinálniuk, márpedig ez sokáig emlékezetes lesz. Ha nem sikerül bajnoki címet nyerniük, de a későbbi Torontónak majd valamikor igen, akkor is mindig vissza fognak emlékezni a 2015/16-os csapatra, akik a legjobbak voltak egészen a végső győzelmet elérő csapatig. 10, 15, 20 év múlva is téma lesz ez, és ezért érdemes az egész életüket erre áldozni.

Szintén a Raptorshoz tartozik, hogy hivatalos panaszt nyújtottak be a ligának a Sacramento Kings elleni meccs végjátéka miatt.

Ha már a Sacramento: Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Kingsnek egyre inkább kezd elege lenni DeMarcus Cousinsból. Lowe azt is hozzátette, hogy a Kingsnek kismillió kisebbségi tulajdonosa van, és senki nem tudja, hogy ki hozza a döntéseket - a tulajdonosi kör mellett ott van Vlade Divac és Ken Catanella is a vezetőségben, nekik is elég nagy befolyásuk van, de azt nem tudni, hogy kire hallgatnak, szóval óriási a káosz a csapatnál.

Szintén Zach Lowe-val beszélgetett Damian Lillard, és a Portland TrailBlazers irányítója azt mondta az újságírónak, hogy nem fognak a Phoenix Suns sorsára jutni, akik az egyik szezonban túlszárnyalták a várakozásokat, aztán visszasüllyedtek a középszerűségbe. Lillard szerint a csapategység továbbra is kiváló, senki nem nézi azt sem, ki mennyit keres, mindannyian örülnek a másik boldogságának.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Houston Rockets visszavonta legutóbbi ajánlatát Donatas Motiejunastól - az a hírek szerint egy többéves, évi 7 millió dollárról induló szerződés volt. Azért fontos ez, mert ma van az utolsó napja annak, hogy egy csapat még aláirathat valakit, és azt még ebben az idényben elcserélheti a deadline előtt (november 23. van ma, február 23. a cserehatáridő ebben a szezonban), így ezt a mai napot a Rockets egy fontos határnak gondolta. Sapka alatti csapatok még mindig ajánlhatnak pénzt a litvánnak, illetve a Rocketsnél marad az NBA-s játékjoga, ha Motiejunas úgy dönt, hogy Európában kosarazik ebben az idényben.

A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis ma hajnalban is megsérült, miután kivetődött egy szabad labdáért a nézők közé, és beverte a térde fölött a lábát az egyik székbe. Davis elmondása szerint a játékstílusa ilyen, ő olyan keményen játszik, amennyire csak tud, és nem fogja vissza magát, így viszont benne vannak az ilyen esetek - ha holnap is ugyanezt kell tennie, megteszi, aztán lesz, ami lesz. Davisnél egyébként a röntgen nem mutatott ki nagyobb problémát, vissza is tért a meccsbe, és 10 perc alatt 7 pontot szerzett a negyedik negyedben.

Szintén sérülés, illetve visszatérés: a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki valószínűleg ma este megpróbálkozik a játékkal. A német erőcsatár Rick Carlisle vezetőedző elmondása szerint jobban érzi magát.

A Utah Jazz a 7-4-es kezdés után zsinórban négy mérkőzést bukott el, a gárda kiscsatára, Gordon Hayward pedig azt nyilatkozta a Deseret News munkatársának, hogy itt az ideje megfordítani ezt a sorozatot - a következő 12 meccsükből egyébként 10-t otthon játszanak majd. Hayward örül is, hogy most végre otthon lehetnek, mert több kezelést kaphatnak a sérültek, talán egészségesebbek tudnak így lenni, illetve többet is edzhetnek a mérkőzések között. Azt is hozzátette, hogy minden kifogás mellett az is igaz, hogy egyszerűen jobban kell játszaniuk. A Jazznél egyébként elképzelhető, hogy George Hill játékra jelentkezik ma éjszaka, a Denver Nuggets ellen - a találkozó előtt dől el, hogy pályára lép-e vagy sem ujjsérülése után.

A végére pedig ezúttal Dwyane Wade maradt - a Chicago Bulls sztárja Nick Friedell-lel (ESPN) arról beszélgetett, hogy szerinte a liga manapság leginkább a játékosok közötti viszonyokról szól. Persze az elnökök és a GM-ek feladata, hogy összerakják a csapatokat, de a legfontosabb tényező az a szabadügynök piacon, hogy kinek milyenek a kapcsolatai a többi játékossal. Egy ember döntése, hova akar menni, az pedig természetes, hogy jól akarja magát érezni a játékos a csapatban és azokkal, akikkel együtt kell játszania. Wade szerint ha egy csapat sztárja nem keresi meg a szabadügynököt, hogy milyen szívesen játszana együtt vele, akkor az sokat jelent - ha nem beszélt volna vele Jimmy Butler a nyáron, akkor nem szerződött volna Chicagóba, Butler azonban megkereste, és nagyon egyszerűen jelezte neki, hogy szeretné, ha odaigazolna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus