Hírmorzsák 2016-11-24 (12:00)

Harrison Barnes Paul Pierce játéka alapján akarja mintázni a sajátját, legalábbis az 1-1-eit. D'Angelo Russell legalább 2 hetet kihagy (térd), sérült Julius Randle is (csípő). TJ Warren határozatlan ideig nem játszik, fejsérülése van. Oladipo szerint három emberen kellett védekeznie Nick Young győztes kosaránál. Durant szerint Swaggy P nem lopta el Lou Williams elöl a labdát, különben nem ment volna be a dobása. Draymond Green szerint a legjobb dolog, ami történhetett velük, az volt, hogy majdnem 30 ponttal zakóztak a Spurs ellen a nyitónapon. A Warriors franchise-rekordot döntött. A liga elutasította a Nuggets kérelmét a Grizzlies elleni meccs végeredményének megváltoztatására. Embiidnek nem tetszett, hogy nem játszhatott a Memphis elleni második hosszabbításban (videó). Ilyasova az év (legrosszabb) flopjával (videó).

A Dallas Mavericks kiscsatára, Harrison Barnes Tim MacMahonnak (ESPN) arról beszélt, hogy Paul Pierce egy-egyeit próbálja minél jobban tanulmányozni. Barnes szerint a Boston Celtics sztárjáról senki nem mondta, hogy micsoda fantasztikus labdakezelése van, mégis mindig meg tudta magának csinálni a helyet, márpedig ebben rengeteget kell fejlődnie. Nem volt lényeg Pierce számára, hogy palánknak háttal, szemben vagy gyorsindításból kellett megoldania a dolgot, de mindig a saját sebességében játszott, és mindig eljutott a pálya azon pontjára, ahova akart. Barnes szerint Pierce abban volt igazán jó, ahogyan a testét használta arra, hogy helye legyen, nem átugrotta az embereket - sok mozdulatával csak becsapni akarta a védőit, és hihetetlen dolgokat művelt, ebből akar átvenni ő is.

A Mavs ma hajnalban a Los Angeles Clippersszel játszott, akiknél Raymond Felton parádésan kosarazik eddig - a Dallas trénere, Rick Carlisle az előbb említett Tim MacMahonnak elmondta, hogy náluk is jó volt az irányító, és bárcsak megtarthatták volna a nyáron. A tréner úgy érzi, hogy abban is nagy szerepe volt Feltonnak, hogy az előző szezonban bejutottak a rájátszásba. Carlisle a találkozó előtt remélte, hogy a szurkolók is elismerik majd Felton teljesítményét, mert ő ezt teszi, igazi győztes típusnak tartja a játékmestert.

A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell legalább kéthetes kihagyásra kényszerül, miután kapott egy PRP injekciót a bal térdébe. Az aranysárga-liláknál ma hiányzott Julius Randle is, akinek csípősérülése van - azt nem tudni, hogy esetében milyen komoly a baj. A Phoenix Sunsnál TJ Warren határozatlan ideig nem játszik, mert egy kisebb fejsérülése van - semmi pontosabbat nem tudni, csak hogy emiatt hagyta ki az előző három találkozót.

A Lakers tegnap hajnali áldozatánál, az Oklahoma City Thundernél Victor Oladipo egy kicsit idegesen nyilatkozott a meccs után - Russell Westbrook fogta egyébként a győztes triplát szóró Nick Youngot, akit viszont egy idő után egyszerűen otthagyott. Oladipo el is mondta, hogy úgy érezte, mintha három emberen kellene egyszerre védekeznie, de ez van - Young a semmiből jött, nagy dobást értékesített.

Közben a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant azt mondta az esetről Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy szerinte Swaggy P nem lopta el Lou Williams elöl a labdát, nem is látta, hogy ott van a csapattársa, csak ment az üres területre - Young egyébként maga mondta el, hogy még egy stealt is be kellett volna neki írni. Durant azt is hozzátette, hogy azért se lophatta el a labdát Young, mert ha ezt tette volna, nem lett volna jó a dobása, a kosár Istenek látják az ilyet. Nagy dobás volt ez, ami sokat dobhatott Young és a csapat önbizalmán is, úgyhogy Durant meg volt arról győződve, hogy ma hajnali ellenfelük magabiztos lesz.

Luke Waltonék aztán hatalmas zakót kaptak a 149 pontot szóró Golden State Warriorstől - az oaklandiek 47 gólpasszt osztottak ki, ami franchise-rekord, és a legtöbb az NBA-ben 1991. november 29-e óta, amikor a Phoenix Sunshoz írtak fel ugyanennyi asszisztot.

Az is a Golden State-hez tartozik, hogy Draymond Green Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy a legjobb dolog, ami történhetett velük az volt, hogy a nyitónapon kikaptak 129-100-ra a San Antonio Spurstől. Green szerint könnyű abba a hibába esni, hogy azt mondják, ott van Durant, ő, Steph Curry, Klay Thompson, Andre Iguodala, úgyhogy minden szép és jó lesz. Aztán kap az ember egy ilyen 30 pontos zakót, és azonnal ki kell találni, hogyan is fog pontosan működni ez az egész, kinek mi a feladata, hogyan tudja segíteni a csapatot. Ez egy olyan pofon volt, amitől felébredtek, de azt is hozzátette, hogy az nem igaz, amit hallott már másoktól, hogy ez a várakozásokat csökkentette volna velük szemben. A Spurs elleni vereség arra volt jó, hogy arra koncentráljanak, amire kell, már ha jó csapatot akarnak alkotni. Ha azt nézi, mit nyújtottak a San Antonio ellen, és mire képesek most, akkor ég és föld a különbség, és szerinte ijesztő, ha arra gondol, milyen lehetőségek vannak még bennük.

A liga elismerte, hogy hibázott a november 8-i Memphis Grizzlies - Denver Nuggets összecsapás végjátékában, amelyet 108-107-re nyert a Memphis Marc Gasol buzzer-duplájával, de elutasították a Nuggets keresetét, hogy változtassák meg a végeredményt - utólag kiderült, hogy Emmanuel Mudiay nem ért labdába a végén, így nem a Memphisnek kellett volna jönnie bedobással, hanem a Denvernek. A liga hivatalos indoklása szerint hiba történt, de a Replay Center bakizott, és nem egy szabályt alkalmaztak rosszul - csak ebben az esetben lehet megváltoztatni utólag a pályán elért végeredményt.

A Philadelphia Sixers centerének Joel Embiidnek megmondták a csapatorvosok, hogy nem játszhat a Memphis Grizzlies elleni ma hajnali találkozó második hosszabbításában, ezt pedig láthatóan nem fogadta túl nyugodtan. Brett Brown vezetőedző szerint érthető emberi reakció volt ez Embiidtől, hiszen ott volt előtte a lehetőség, hogy segíthesse csapatát, de nem lett volna okos dolog, ha pályára küldik az eredmény miatt, miközben perclimiten van. A center azt mondta, hogy persze ideges volt, de az orvosi stáb tagjai vigyáznak rá, hogy ne legyen semmi baja, érti, hogy miért nem mehetett a pályára - azt is hozzátette egy kérdésre, hogy alig várja már, hogy perclimit nélkül játszhasson.

A végére pedig Embiid csapattársa, Ersan Ilyasova maradt az év (legrosszabb) flopjával:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus