Hírmorzsák 2016-11-26 (10:30)

DeAndre Jordan szerette volna, ha másképp alakulnak a dolgok a Mavsszel. Michael Malone szerint olyan Russell Westbrook, mintha valaki mindig belepisilne a reggelijébe. Rick Carlisle nem szeretné, ha Nowitzki nem tudna pályára lépni a potenciális utolsó meccsén. Ryan Anderson azt hitte a nyáron, hogy a Wizards játékosa lesz. Stanley Johnson 1 meccses eltiltást kapott a Pistonstól, Ilyasovát figyelmeztette a liga floppolás miatt. Carter-Williams még 4-6 hetet kihagy a csuklója miatt, Paul George még két meccset a bal bokájával. Draymond Green (boka) és Ian Clark (fej) is jól vannak. Crowder nehezen viseli a perclimitet. Pau Gasol NBA-karrierje során másodjára maradt pont nélkül. A Cavs újabb csúcsot állított fel. Popovich szerint az utolsó pillanatig hezitáltak a George Hill - Kawhi Leonard cserén. Whiteside szerint Marc Gasol floppol. Brandon Jenningsnek más a szerepe a Knicksnél, mint korábban. Kevin Martin visszavonult.

A Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan azután nyilatkozott Tim MacMahonnak (ESPN), hogy csütörtök hajnalban ligaelső csapata azt a ligautolsó Dallas Maverickst verte, amelyhez két éve szóban elkötelezte magát. Jordan azt mondta, hogy ha most a texasiak játékosa lenne, akkor is megtenne persze mindent csapatáért, amit csak kell, de persze nagyon örül annak, hogy most ott van, ahol. A center elmondása szerint a legjobbakat kívánja a Mavsnek, és még mindig sokkal tartozik nekik azért, mert őt akarták leigazolni, és meg is tettek ezért mindent - hozzátette, hogy bárcsak másképp alakultak volna a dolgok. Boldog a Clippersnél, szerinte a csapat is az, hogy ott van náluk, úgyhogy az a bizonyos két évvel ezelőtti nyár már a múlté, lezártnak tekintik.

A Dallashoz tartozik az is, hogy nagyon ügyelnek Dirk Nowitzki egészségi állapotára. Rick Carlisle vezetőedző Marc Steinnek (ESPN) elmondta, hogy a német ikon mindenét ennek a franchise-nak adta, úgyhogy amilyen nehéz idényük van jelenleg, hosszútávra is tervezniük kell. Carlisle szerint biztosítaniuk kell, hogy akármennyi is van hátra Nowitzki karrierjéből, egy, kettő vagy három év, az megfelelően teljen le. Bármikor is jön el Nowitzki utolsó meccse, azt szeretné, ha azon pályára tudna lépni az erőcsatár - nem szeretné senki, ha egy ekkora harcos, aki közel van a 30.000 ponthoz és az örökranglista legjobb 5 játékosa között végezhet, nem tudná vállalni a játékot az utolsó pár mérkőzésén.

J. Michael (CSN Mid-Atlantic) forrásai szerint Ryan Anderson úgy gondolta a nyáron, hogy a Washington Wizards játékosa lesz, miután szerinte elég produktív beszélgetést folytattak a fővárosiak GM-jével, Ernie Grunfelddel. Az erőcsatár állítólag John Wallnak meg is írta, hogy szerint csapattársak lesznek, viszont Grunfeld az első beszélgetés után nem hívta vissza többet, és nem akarta túlfizetni Andersont csak azért, hogy hozzájuk igazoljon.

A Detroit Pistons másodéves kiscsatára, Stanley Johnson egymeccses eltiltást kapott a csapattól, mert megszegte az együttes belső szabályzatát - azt nem részletezik, mit tett Johnson. Büntetést kapott a Philadelphia Sixers erőcsatára, Ersan Ilyasova is a két napja már bemutatott flopjáért - a török magasember egyelőre jelképes feddésben részesült a liga részéről, hiszen csak figyelmeztették, a következő ilyen esetnél azonban már pénze bánja, hogy be akarta csapni a játékvezetőket.

A Chicago Bulls irányítója, Michael Carter-Williams nem azért utazott vissza Chicagóba, mert közel van a visszatérése - megvizsgálták a csuklóját, amiben csontkinövés van, és emiatt újabb 4-6 hetet kényszerül kihagyni a játékmester. A Golden State Warriorsnél Draymond Green bal bokája és Ian Clark feje is rendben van állítólag - az erőcsatár egy palánk alatti esetnél lépett rá véletlenül a föld fekvő csapattársára, akinek a hírek szerint nincs agyrázkódása és komolyabb baja, ahogy Greennek sem, de mindkettejük esetében meg kell várni a mai napot. A Charlotte Hornetsnél Marvin Williams bal térde megsérült a New York Knicks ellen, de még nem tudni, mennyire súlyosan. Az Indiana Pacersnél pedig Paul George a kövekező két mérkőzést biztosan kihagyja még bal bokája miatt.

A Boston Celticsnél Jae Crowder a múlt héten tért vissza bokasérülésből, és egyelőre 20-25 perces limiten van saját elmondása szerint. A kiscsatár a San Antonio Spurs elleni találkozó után azt nyilatkozta Mark Murphynek (Boston Herald), hogy azért is biciklizik, amikor nincs a pályán, hogy folyamatosan áramoljon a vér a bokájában - a Minnesota elleni mérkőzésen nem tudott visszaállni, annyira beállt a bokája, ezért csak a kispadon tudott ülni. Megpróbálta a Spurs ellen rábeszélni az orvosi stáb fejét, hogy tekintsen el a perclimittől, főleg hogy voltak olyan szakaszok, amikor jól ment neki a játék, de Ed Lacerte természetesen nem ment bele ebbe. Az előző meccseken nem volt ezzel gondja, de most nagyon szeretett volna nyerni, és úgy érezte, ebben segíthet ő is a Celticsnek, aztán végül kevéssel, de lecsúsztak a győzelemről.

Ehhez a Celtics-Spurs meccshez tartozik, hogy Pau Gasol pályafutása során másodjára maradt pont nélkül egy NBA találkozón - először 2008. március 14-én, a New Orleans Hornets ellen dobott 0 pontot a spanyol klasszis, de akkor mindössze 3 percet játszott, most pedig 17-et.

Ha már a napi statisztikák, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Cleveland Cavaliers új NBA-rekordot állított fel - az alapszakasz során először fordult elő, hogy egy csapat egymás után két mérkőzésen legalább 20-20 hármast behintsen, és a Cavs a csütörtök hajnali, Portland TrailBlazers elleni 21/36 után ma 20/43 volt a triplavonalon túlról. A gárda erőcsatára, Kevin Love ma is kiválóan játszott, 7/9 volt hármasból, és elmondása szerint egyre inkább érzi, hogy bár sokan próbálnak rá kiérni, olyan magassággal rendelkezik, hogy simán fel tudja emelni időben a labdát, mielőtt odaérne a védője - ez több helyet fog egyébként generálni a többieknek is, és úgy is érzi, hogy jó formában van.

A San Antonio vezetőedzője, Gregg Popovich az összecsapás előtt nyilatkozott még a George Hill - Kawhi Leonard cseréről a riportereknek. A trénerlegenda elmondása szerint az utolsó pillanatban döntötték el, hogy odaadják Hillt az Indiana Pacersnek a 2011-es drafton - Leonardöt a 15. helyen választották ki -, elég komoly hezitálás volt az együttesnél, hogy meglépjék-e ezt a tranzakciót.

Ha már szóba került az egyik Gasol, akkor folytassuk a másikkal: a Miami Heat ma hajnalban megverte a Memphis Grizzliest, de Hassan Whiteside folyamatosan faultproblémákkal küszködött, és 27 perc játék után ki is pontozódott. A találkozót követően a floridaiak centere twitteren azt írta, hogy ha Marc Gasol vagy, akkor hátra dobálhatod a fejed, és megkapod a fújásokat - láthatóan nem tetszett neki a spanyol játékos stílusa.

Összecsapott egymással a Denver Nuggets és az Oklahoma City Thunder is, a találkozó előtt pedig Michael Malone, a coloradóiak vezetőedzője azt mondta, hogy Russell Westbrook olyan, mintha valaki belepisilt volna a reggelijébe, de mindegy egyes nap. A tréner elmondása szerint 16 éve van a ligában, de nem nagyon tudja, hogy látott-e már valaha olyan játékost, mint Westbrook.

A New York Knicks irányítója, Brandon Jennings Marc Bermannel (New York Post) beszélgetett arról, hogy új csapatában megváltozott a szerepe, nem kell annyira a pontszerzésre koncentrálnia, sokkal inkább a társak kiszolgálását helyezheti előtérbe. Jennings szerint ez nem azt jelenti, hogy nem képes már kosarakat dobni, de fel kell áldoznia magát a klub eredményessége érdekében, mert több kiváló scorerrel játszik együtt. Meg kellett változtatnia a játékát, és más dolgokat kellett találnia, amivel a Knicks hasznára válhat. Jennings úgy érzi, hogy először nagy kihívás volt ez számára, de elfogadta a szerepkörét - neki az a feladata, hogy védekezzen, hogy a padról új energiát hozzon, hogy másoknak megteremtse a helyzeteket, és hogy mindig keményen játsszon.

Kevin Martin a Zanesville Times Recorder című lapban bejelentette, hogy visszavonult - állítása szerint a családja és a közeli barátai már június óta tudják, hogy milyen irányba akar haladni. Élete legnehezebb beszélgetéseit kellett lefolytatnia, de sokan támogatják, és tudja, hogy a megfelelő döntést hozta meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus