Hírmorzsák 2016-11-27 (21:30)

Popovich Kawhi Leonard stílusát és vezéri képességeit dicsérte - a csere pillanatában nem sejtették, milyen kincset kapnak. Pau Gasol nehezen szokja, hogy kevesebb pontot szerez. Thibodeau-t Paul Pierce-re emlékezteti Wiggins scorerként. Phil Jackson jövő nyáron mégis visszamegy a Lakershez? Noah szerint jobban kell játszania és fog is, Derrick Rose dicsérte csapattársa hozzáállását. Courtney Lee szerint beszélt a Charlotte-tal a hosszabbításról, de a csapatnak Nic Batum megtartása volt a legfontosabb. Alex Len tegnap nem nézett TV-t, miután Zach LaVine átzsákolta - szerinte bárki mást leblokkolt volna.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich Paul Flannery-vel (SB Nation) beszélgetett Kawhi Leonardről - a tréner elmondása szerint a kiscsatár folyamatosan megbeszéli vele, ha lát valamit a pályán, amiről úgy gondolja, meg kell vitatni, időkéréseknél is elmondja, ha valami nem tetszik neki, és ez nagyon rendben is van. Popovich szerint inkább ilyen legyen, minthogy a mellét verje meg belebámuljon a kamerába, annak nincs is értelme. A mester azt is elmondta, hogy túlzás lenne azt állítani, hogy tudták, mi lesz Leonardből, mikor cseréltek érte anno, nem hitték, hogy eléri Manu Ginobili és Tony Parker szintjét - igazából csak egy nagyobb darab játékos kellett nekik, és úgy érezték, hogy Leonard elég gyors lábon ahhoz, hogy magasemberből periméterjátékos legyen. Szerencsét próbáltak, aztán kiderült, hogy Leonardnek ugyanolyan hozzáállása van, mint Tim Duncannek - korán ment edzésre, későn távozott, mindent megtett azért, hogy a legnagyobbak közé emelkedjen, és olyan volt, mint egy szivacs, folyamatosan szívta fel a tudást.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Pau Gasol Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elmondta, hogy a természete és a korábbi karrierje miatt nehezen szokja meg, hogy kevesebb pontot szerez. Popovich annyit mondott erre, hogy őt nem érdekli, ki szerzi a kosarakat és ki nem, csak az a lényeg, hogy több pontjuk legyen, mint az ellenfélnek.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Andrew Wiggins Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy magabiztosabb, többet dob és jobb helyzetekből vállal, mint korábban, és mindez annak köszönhető, hogy felkészültebb. Tom Thibodeau vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy rengeteget dolgozik Wiggins, és az is fontos, hogy a csapattársai önzetlenek - sokat jár a labda, megcsinálják az extra passzokat is, így a legtöbb triplájukat például jó helyzetből vállalják el. Jár a labda, jók a betöréseik is, és amíg jó ritmusban dobják ezeket a hármasokat, addig Thibodeau szerint magas százalékkal is fognak beesni. A tréner elmondása szerint Wiggins egyik legnagyobb erőssége a sokoldalúsága - többféleképpen tud pontot szerezni, jó a palánknak háttal, hátsó befutások után, szépen ki tudja harcolni a faultokat is. Thibodeau elmondása szerint a kiscsatár Paul Pierce-re emlékezteti ebből a szempontból.

A New York Knicksnél egyelőre Joakim Noah nem játszik jól, és akkor még finoman fogalmaztunk - legutóbb 12 percet töltött mindössze a parketten, a harmadik negyed közepe után egyet sem. A francia center Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy természetesen szeretne a mérkőzések végén is a pályán lenni, mint mindenki, de erre nincs befolyása - csak arra figyelhet, hogy fejlődjön, mert jobban kell játszania és fog is, csak dolgoznia kell tovább. Derrick Rose annyit mondott csapattársáról, hogy egy győztes típus - persze, hogy szeretne játszani, és rosszul esik neki, hogy nem teheti, de ezt a vezetőedző dolga eldönteni. Noah ettől függetlenül szurkol nekik, segíti őket, mondja mindig, ha lát valamit, és egy csapattárstól erre is van szükségük.

Az is a Knickshez tartozik, hogy az előző két napon Courtney Lee volt csapata, a Charlotte Hornets ellen játszott, a dobóhátvéd pedig az előbb említett Marc Bermannek elmondta, hogy beszélt a Hornets vezetőivel többször is arról, hogy hosszabbítson az együttessel, de nem ő volt a prioritás a gárda számára, hanem Nicolas Batum. Lee szerint amíg a Hornets a franciával próbált dűlőre jutni, addig hozzá becsengettek többen is, több klub is jelezte érdeklődését, így váltott.

És még mindig New York: Mark Heisler (Orange County Register) szerint bár mindkét fél tagadja, de Phil Jacksonhoz és menyasszonyához, Jeanie Busshoz közeli források szerint is van arra esély, hogy jövő nyáron a trénerlegenda visszatér a Los Angeles Lakershez - 2017. július 1-jétől kiléphet szerződéséből Jackson. A hírek szerint sok múlik azon, hogyan szerepel ebben az idényben a Knicks, és meddig bírja a gyengébb eredményeket a New York tulajdonosa, James Dolan.

A végére pedig a Phoenix Suns centere, Alex Len maradt - tegnap reggel volt arról szó, hogy Zach Lavine elég rendesen áttömte. Len azt mondta Paul Corónak (Arizona Republic), hogy nem is nézte aznap a SportsCentert, mert instagramon így is kapta az ívet, hogy "RIP", "nyugodj békében", "vonulj vissza" meg ilyeneket. Vicces volt, és szerinte nem is szabad az ilyet komolyan venni, mert mindenkit átzsákolnak egyszer legalább. Len szerint szép nagy blokk lett volna, elég magasra felment, és ha másról lett volna szó, akkor sikerül is a prakker, de pont a zsákolóbajnokot sikerült kifognia. Szerinte LaVine-t nem lehet blokkolni, de egy kicsit még a labdába is beleért - még egyszer elmondta, ha más lett volna vele szemben, akkor nem sikerül a zsákolás, ebben biztos. Len saját elmondása szerint minden dobást megpróbál blokkolni, akárki is jön szembe - neki ez a feladata, hogy védje a gyűrűt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus