Hírmorzsák 2016-11-28 (21:45)

Kevin Love és Kevin Durant lettek a hét játékosai. Rondo szerint Hoiberg nem szól bele mindenbe, ez pedig fontos neki. Kidd szerint azért nem foglalkozik annyit a média Antetokounmpóval, mert nehéz kiejteni a nevét. Frank Vogel felforgatta a Magic kezdőcsapatát, Vucevic nem örült neki, hogy a padra került. A Warriors vezeti már a hatékonyság táblázatot, a PER-lista élén pedig Anthony Davis áll. Middleton már elkezdett dobálni, szerinte még ebben az idényben visszatérhet. Draymond Green ma este játszik, Al Horford viszont a felesége szülése miatt nem. Nowitzki valamikor decemberben épülhet fel teljesen Achilles-húzódásából.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love, valamint a Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Love 3-0-s hetet ment a Cavsszel, miközben 30.7 pontot és 9.7 pattanót átlagolt, és a Portland TrailBlazers ellen ligarekordot állított fel 34 pontos első negyedével - az összes negyedre nézve ez a második helyre jó neki az örökranglistán. Durant 4-0-t teljesített a Golden State-tel, ami alatt 24.8 pontot, 8.3 pattanót, 6.3 gólpasszt és 2.75 blokkot átlagolt.

Az Orlando Magicnél Nik Vucevic csak csereként szerepelt ma hajnalban, a Milwaukee ellen. Frank Vogel vezetőedző azt nyilatkozta Zach Olivernek (Orlando Pinstriped Post), hogy 30. helyen állnak a támadóhatékonyság alapján, úgyhogy ki akart próbálni más dolgokat, felállásokat azzal a 9 emberrel, akit eddig is használtak. Az első negyedben többet akarta Evan Fournier kezébe adni a labdát egy spot up tripladobó irányítóval mellette, ez szerinte működött is. Többet akarta Bismack Biyombót és Serge Ibakát is egymás mellett használni - előbbit elzárás-leválásra, Ibakát pedig dobójátékosként -, emellett pedig Elfrid Paytonnak és Nik Vucevicnek más helyzeteket akart adni azzal, hogy a második sorban játszatta őket a cseresor ellen. A montenegrói center annyit mondott, hogy beszélt Vogellel, természetesen nem örült a döntésnek, mert szerinte nem volt annak oka, hogy a padra kerüljön, de ez a tréner választása. Elmondta az ilyenkor szokásos szöveget, hogy profi marad, mindent megtesz így is a gárdáért, mert csak erre van befolyása.

Hétfő van, úgyhogy természetesen kijöttek az új statisztikák is. A hatékonyság-táblázatot már a Golden State Warriors vezeti (+13.1), megelőzték a Los Angeles Clipperst (+10.9), a bajnok Cleveland Cavaliers pedig +9.5-lel a harmadik - a teljes lista ezen a linken található. A PER-listán a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis áll az élen 32.1-del, Kevin Durant a második (31.2), Russell Westbrook pedig a harmadik (30.9) - a Top20-at ezen a linken megtaláljátok.

A Milwaukee Bucksnál Khris Middleton szeptemberben szenvedett sérülést, és elég súlyosat - Gery Woelfel (Woelfel's Press Box) értesülései szerint a dobóhátvéd combhajlítója teljesen leszakadt a csontról, ez pedig borzasztóan ritka sérülés. Middleton két hónappal a műtétje után már pályán van - futni nem tud még, de dobálni már nekiállt, és maga a játékos azt nyilatkozta, hogy szerinte még ebben az idényben visszatérhet.

Ha már a Bucks, akkor itt térjünk ki egy kicsit a Milwaukee vezetőedzőjére, Jason Kiddre, akitől azt kérdezték, hogy szerinte miért foglalkoznak viszonylag keveset Giannis Antetokounmpóval a teljesítménye ellenére. A tréner annyit mondott, hogy azért, mert nehéz kiejteni a nevét.

Visszatéréshez kapcsolható, hogy a hírek szerint a Warriors erőcsatára, Draymond Green ma este megpróbálkozik a játékkal az Atlanta Hawks ellen - mint ismert, bokasérülést szenvedett még a Los Angeles Lakers elleni találkozón. A Boston Celticsnél Al Horford megint hiányozni fog ma éjszaka, a Miami Heat ellen - lánya született, a feleségéhez ment a center, így hivatalosan személyes okok miatt marad távol az összecsapástól. A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a New Orleans Pelicans elleni ma hajnali mérkőzést megint Achilles-húzódása miatt hagyta ki - Rick Carlisle annyit mondott, hogy számítottak arra, hogy pihentetni kell néha a németet, és valamikor decemberben lehet teljes értékű Nowitzki.

Ha már Carlisle, akkor hozzá kapcsolható, hogy a Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, Fred Hoiberg az elején közölte vele, hogy azt szereti, ha a játékmester szab fazont a csapatnak. Rondo szerint mostani trénere nyugodt, nem szól bele minden kis döntésbe, amit a pályán kell hoznia, ez pedig borzasztóan fontos és pozitív dolog számára. Szóba került Carlisle, Rondo egykori edzője, de az irányító azt mondta, hogy attól még, hogy nem működött a munkakapcsolatuk, nem utálja és nem lesz igaz az, amit a média próbál róluk lefesteni, nagyon tiszteli a Dallas trénerét. Az elején nagyon kedvelték egymást, sokat dolgoztak együtt, de nem minden házasságnak lesz jó vége. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus