Hírmorzsák 2016-11-29 (21:30)

Mike Conley gerincsérülést szenvedett, legalább 6 hetet kihagy. Nowitzki a következő két találkozót is kihagyja (Achilles), Waiters és Winslow 3-3 meccsig még biztosan nem játszanak, Tyler Johnson holnap este talán. A Knicks még nem ajánlott hosszabbítást Derrick Rose-nak, de ha kibírja a szezont, készek a zsebükbe nyúlni. Melo megvédte Noah-t, szerinte időbe telik, mire újra régi önmaga lesz a francia center. Westbrook szerint a győzelem a fontos, nem a tripla-dupla átlag - Billy Donovan szerint meglehet játékosának a TD szezon végén is. LeBron szerint Irving hozzáállása változott, mióta apa lett. Pau Gasol nem az egyéni elismerések és a statisztikák miatt igazolt a Spurshöz, hanem a végső győzelemért. Draymond Greent felidegesítette, hogy a nyáron mindenki szerint elcserélték a védekezésüket Durantért.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley ma hajnalban gerincsérülést szenvedett - úgy tűnik, valami eltört Conley hátában, ezért határozatlan időre kiesett a játékból, de állítólag nagyjából 6 hetes kihagyással számol nála a csapat, rosszabbul hangzik tehát a dolog, mint amilyen valójában. Ha már sérüléssel kezdtük, akkor folytassuk ezzel. A Dallas Mavericksnél Dirk Nowitzki a következő két mérkőzést is kihagyja Achilles-húzódása miatt. A Miami Heatnél Justise Winslow és Dion Waiters el sem utaznak a csapattal az idegenbeli túrára, ők legalább 3-3 mérkőzést kénytelenek lesznek kihagyni - Tyler Johnson játéka holnap este kérdéses.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks ugyan nem ajánlott még hosszabbítást Derrick Rose-nak, de nem zárták ki, hogy a szezon során megteszik még ezt - mivel több mint három éve kötötte szerződését, így lehetőség van vele még a nyár előtt megegyezni, de ha most ír alá, akkor maximum 3 éves, 23 millió dollárról induló, maximum 75 millió dolláros kontraktust köthet, ha viszont kivár Rose a nyárig, akkor kaphat 29 millió dollárról kezdődő szerződést is, ráadásul 5 évre. Berman úgy tudja, hogy a Knicks előbb látni akarja, hogy kibírja-e az irányító a teljes idényt, de ha ez megtörténik, akkor hajlandóak a zsebükbe nyúlni. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem beszélt erről a csapattal, most csak a győzelmek begyűjtésére fókuszálnak.

A New York sztárja, Carmelo Anthony csapattársát, Joakim Noah-t védte az előbb említett Marc Bermannek. Melo szerint nem is akarja igazán azt a szót használni, hogy szenved, küszködik a center - próbálja felvenni a ritmust a hosszú kihagyás után, próbál beilleszkedni az új csapatába, ezek pedig nem egyszerű dolgok, időbe telik, mire újra régi önmaga lesz. Noah egyébként az Oklahoma City Thunder elleni vereség azt mondta, hogy sok támadópattanót engedélyeztek az ellenfélnek, ez volt a különbség a két fél között.

Mint arról volt szó délelőtt, a Thunder irányítója, Russell Westbrook tripla-duplát átlagol eddig a teljes szezon során. Arról kérdezte a sztárt Royce Young (ESPN), hogy tartható-e ez az idényben végig, amire azt mondta Westbrook, hogy a győzelem tartható - neki az a feladata, hogy megtalálja a módját, hogy nyerjenek, most három meccsen győztek zsinórban, és neki ez a legfontosabb. Vezetőedzője, Billy Donovan azt nyilatkozta, hogy hihetetlen, amit Westbrook csinál, és nagyon különleges játékosról beszélünk - vannak, akik jók pontszerzésben vagy gólpasszokban vagy pattanókban, sok nagyszerű kosaras van a ligában, de ő a játék minden területén kiemelkedik. Donovan azt is hozzátette, hogy neki edzőként sokkal többet jelent Westbrook, mint maguk a statisztikák, amiket hoz, Fred Katznak (Norman Transcript) pedig azt mondta a tréner, hogy képes a tripla-dupla átlagra a szezon végén is az irányító.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James csapattársáról, Kyrie Irvingről beszélt Chris Fedornak (Cleveland.com). James szerint folyamatosan javult az irányító, mióta együtt dolgoznak, most pedig mentálisan már egy komplett kosaras. LeBron úgy érzi, hogy ebben nagy szerepe volt annak, hogy apa lett Irving, mert így kénytelen volt felnőni - megértette, hogy nem csak róla szól minden, gondoskodnia kell már valaki másról is. Minden nap úgy áll hozzá, hogy valami nagy dolgot vihetnek véghez a szezon végén, ennek megfelelően dolgozik - változnia kellett a hozzáállásának, és ez meg is történt.

A San Antonio Spurs spanyol magasembere, Pau Gasol Jeff Zillgitt-tel (USA Today) beszélgetett az új szerepéről új klubjában. Egyértelmű volt, hogy egy olyan csapatba igazolt, ami eddig is jó volt, úgyhogy meg kellett találnia a módját annak, hogyan tud a leginkább beilleszkedni a már itt lévők mellé, és hozzá kellett szoknia ahhoz, ahogyan itt szeretnék használni. A spanyol sztár szerint fontos, hogy tudja, hogy karrierje milyen szakaszában jár már, és miért igazolt a Spurshöz - a célja az volt, hogy a segítségével javuljon Gregg Popovich együttese, év végén pedig bajnoki címet nyerjenek. Nem a statisztikák érdeklik és az egyéni elismerések, csak a végeredmény - ha a segítségével előrébb tud lépni a klub, és a végén övék lesz a siker, akkor boldog ember lesz. Popovich azt mondta róla, hogy pontosan azt kapták, amire számítottak.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy az egész világ úgy vélekedett, hogy a védekezésüket "elcserélték" azért, hogy le tudják igazolni Kevin Durantet, de ő egyáltalán nem ért ezzel egyet - szerinte pont hogy nagyobb lehetőség van most bennük a gyorsaságukkal, az atletikus képességeikkel. Green szerint rendesen felidegesítette magát, mert mindenki azt gondolta, hogy most majd védekezésben gyengék lesznek. Személyes ügyének kezdte érezni, hogy bebizonyítsa ennek az ellenkezőjét, és ez jobban motiválta, mint bármi más.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus