Hírmorzsák 2016-11-29 (21:30)

Curry szerint ha ilyen egy gyenge éve, akkor legyen - Kerr szerint az irányítónak kellett a legtöbbet alakítani a játékán Durant érkezése miatt. Kerr beszélt arról is, miért ült Curry a Cavs-meccs végén. A liga visszavonta Jefferson "kacsintós" technikaiját. SVG szerint Drummond nem kap elég elismerést a javuló büntetőzése miatt. Terry Stotts helyre rakta George Karlt. Karl meglepődött, hogy ilyen negatív volt a könyve fogadtatása, elnézést kért Kenyon Martintól. RJ Huntert kitette a Bulls. Yao 11-es mezszámát február 3-án vonultatja vissza a Rockets. Pekovic közel a visszavonuláshoz. Embiid két legyet üthet egy csapásra az All-Star főmeccsével. Gerald Henderon két meccset kihagy (csípő). Bird biztos volt benne, hogy DeAndre Jordan nem lesz NBA játékos.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry tegnap azt nyilatkozta a riportereknek idei játékáról, hogy ha 16 pontot szór, ha 40-et, elég magabiztos, tudja, hogy hogyan és mennyire tudja segíteni csapatát, illetve miben tud fejlődni napi szinten. Curry szerint ha ez egy gyenge éve, akkor legyen így, elfogadja. Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta, hogy 32 mérkőzés telt még el a szezonból, és Curry már az edzőtáborban elég világosan kinyilvánította, hogy a háttérbe vonul egy kicsit, hogy Kevin Durant beilleszkedése minél zökkenőmentesebb legyen. A szakmai stábbal folyamatosan dolgoznak azon, hogy rájöjjenek, mi működik és mi nem. Currynek kellett a leginkább alakítani a játékán Durant érkezésével - a tréner szerint most is fantasztikus számai vannak az irányítónak, csak éppen minden idők legjobb shooting szezonját produkálta tavaly, sokaknál az a viszonyítási alap. Jobb helyzetekbe tudják hozni, hogy kicsit jobban belelendüljön, de még nagyon sok van hátra az idényből, egy kicsit sem aggódik. Curry egyébként azt mondta, hogy szerinte több elzárás-leválás játékban kellene részt vennie.

Kerr arról is beszélt Monte Poole-nak (CSN Bay Area), hogy a Cleveland Cavaliers elleni karácsonyi meccsen azért nem játszott a legvégén Curry, mert magasabb szerkezetet akart, ezt pedig Shaun Livingstonnal tudták elérni - kihagyott dobás után jobb esélyük lett volna a pattanóra, plusz jobban tudtak embert váltani, hiszen Livingston nagyobb darab, mint Curry. Szerinte a kétszeres MVP megérti ezt a döntést, nagyfiú már, nagyon érett ember. Persze a találkozó után biztos dühös volt, ahogy ő is a sok eladott labda miatt, de együtt vannak ebben az egészben akár győznek, akár veszítenek, úgyhogy együtt fogják megoldani ezt a dolgot.

A karácsonyi meccshez tartozik az is, hogy a liga visszavonta a Richard Jeffersonnak kiosztott technikait, amit azért kapott, mert rákacsintott Durantre a zsákolása után.

A Detroit Pistonsnál Stan Van Gundy úgy érzi, hogy Andre Drummond nem kap elég elismerést azért, mert javult a büntetőzése - a center idén 44.7%-kal céloz a vonalról a tavalyi 35% után. SVG Vince Ellisnek (Detroit Free Press) azt mondta, hogy 10% óriási fejlődés, még ha nincs is annak a közelében sem, amit majd szeretnének látni, hiszen még mindig 50% alatt van. Van Gundy úgy érzi, hogy azt senki nem várhatta el reálisan, hogy 35%-ról 60%-ra fog ugrani egy nyár alatt Drummond mutatója a vonalról.

Délelőtt volt arról szó, hogy George Karl legújabb kiszemeltje Damian Lillard volt a New York Magazine-nak adott interjújában, a Portland TrailBlazers vezetőedzője, Terry Stotts azonban megvédte játékosát. Stotts azt nyilatkozta a USA Today-nek, hogy mindenki tudja, hogy sokat köszönhet Karlnak, az ő szakmai stábjában kezdett edzősködni, nem lenne most ott, ahol, ha nincs Karl. Az Karl dolga, ha csökkenteni akarja az esélyét a Hall of Fame-be választásra, ha minden reális esélyét el akarja bukni annak, hogy újra edző legyen valaha a ligában, vagy ha ki akarja egyenlíteni a számlát bizonyos GM-ekkel és játékosokkal. Ha viszont az ő csapatát hozza szóba, akkor jobb lenne, ha a saját dolgával foglalkozna, mert nem ismeri Lillardot, nem tudja, mennyire könnyen kezelhető edzőként, mennyire jó csapattárs, hogy mennyire csak a győzelem érdekli, és hogy milyen fontos a klubnak. Bármennyire is jó hiszeműek voltak Karl kommentjei, amit nem igazán ért, hogyan jöttek, nem tudja azokat tolerálni.

Karl egyébként az ESPN Mike & Mike című rádióműsorában azt nyilatkozta, hogy meglepte, hogy ennyire negatív lett a könyve fogadtatása - talán jobban kellett volna tanulmányoznia, mi is került leírásra, mint azt megtette. Kenyon Martinékkal kapcsolatban elég sok minden elhangzott, főleg az, hogy apa nélkül nőttek fel (ő és Carmelo Anthony is), nem volt, aki megmutassa nekik, hogyan kell viselkedniük. Karl azt mondta erről, hogy rosszul fogalmazott és elnézést is kért Martintól, mert ha egy valamit tud volt játékosáról, akkor az az, hogy jó apa.

A Chicago Bulls kitette keretéből RJ Huntert - 3 meccsen összesen 9 perc alatt 1 lepattanót szerzett a Bullsnál a Boston Celticstől a szezon előtt kirakott dobóhátvéd.

Két visszavonulással kapcsolatban is jöttek hírek. Egyrészt a Houston Rockets bejelentette, hogy február 3-án, a Chicago elleni mérkőzés félidejében vonultatják vissza Yao Ming 11-es mezszámát. Másrészt a Minnesota Timberwolvesnál felszabadulhat 11.6 millió dollár a jövő évi sapka alól, miután Nikola Pekovic egy belgrádi sajtótájékoztatón elmondta, hogy két éve nem tud játszani, mentálisan teljesen kimerült emiatt. Ebben az idényben is Minnesotában volt, megtett mindent azért, hogy újra játszhasson, de van, amikor ez is kevés - nem tud úgy futni, hogy ne fájjon a lába. Nagyon úgy tűnik, hogy a montenegrói középjátékos közel áll a visszavonuláshoz.

A Philadelphia Sixers centerétől, Joel Embiidtől megszokhattuk a nem mindennapi dolgokat, most egy több mint kétéves tweetjét szedte elő. Azt írta le 2014 augusztusában, hogy megpróbált megismerkedni egy híres nővel, aki azt mondta neki, hogy akkor próbálkozzon újra, ha már All-Star lesz - Embiid most ezzel próbál kampányolni azért, hogy egyrészt ott lehessen a gála főmeccsén, másrészt beteljesüljön a másik vágya is.

A sérültlistán is egy Sixers-játékos van: Gerald Henderson a következő két találkozót kihagyja, ma éjszaka a Utah Jazz, holnap este pedig a Denver Nuggets ellen nem lép pályára csípősérülése miatt.

A végére pedig Larry Bird maradt. Az Indiana Pacers elnöke David Aldridge-nek (nba.com) elmondta, hogy amikor először látta DeAndre Jordant egy draft előtt privát edzésen, akkor nem hitt a szemének, hogy ez a srác egyáltalán elment erre a workoutra, mert magas volt, tudott futni és ugrani, de abszolút semmi köze nem volt a kosárlabdához. Akkor azt gondolta, hogy teljesen esélytelen, hogy Jordan valaha az NBA-ben játsszon, és nem tudja, hogy kivel dolgozott együtt az elmúlt években, de lélegzetelállító számára azt látni, amit most csinál a Clippers centere minden egyes mérkőzésen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus