Hírmorzsák 2016-11-30 (11:15)

Steph Curry nehezen tudja magát elképzelni más csapatnál, mint a Golden State-nél. Shaq szerint fiának nem kell Kobe-val edzenie. Westbrook szerint már az idény előtt eldöntik az All-Defensive csapatokat, pedig Robersonnak ott lenne a helye. Porzingis szerint motiváció volt számára, hogy visszanézték a Thunder elleni vereséget. Jimmy Butler szerint olyan a Bullsnál a csapategység, mintha egy egyetemi együttesnél lenne. A Grizzlies Norris Cole iránt érdeklődik. Nick Young Achilles-sérülést szenvedett. JR Smith az év védekezésével (videó). Horfordot betámadták, hogy nem játszott a Heat ellen - neki a családja a legfontosabb. Elkezdődhet a Warriors új csarnokának építése. Dellavedova nem tudta visszautasítani azt a lehetőséget, amit a Bucks kínált számára. Doc Rivers szerint az egyik legnevetségesebb technikait kapta ma hajnalban.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Jason Gay-jel (Wall Street Journal) beszélgetett, és elmondása szerint a Bay Areát érzi az otthonának. Curry úgy fogalmazott, hogy nehezen tudja elképzelni magát bárhol máshol - mint ismert, a szezon végén szabadügynök lesz -, szerinte meg is fog tudni egyezni a csapattal, de azt is hozzátette, hogy bármi megtörténhet.

Szintén a Golden State-hez tartozik, hogy benyújtottak az új, San Franciscóban építendő stadionjuk felhúzás ellen egy fellebbezést, de a bíróság elutasította ezt, így a következő pár hónapban megkezdhetik a tényleges munkálatokat.

A Milwaukee Bucks hátvédje, Matthew Dellavedova még a ma hajnali, Cleveland Cavaliers elleni találkozó előtt nyilatkozott Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer). Az ausztrál játékos szerint nehéz döntést kellett hoznia, hiszen a legnagyobb magasságokban járt a Cavsszel, és szeretett is Clevelandben játszani - élvezet volt a csapatban kosarazni, nagyszerű csapattársai voltak, és dicsérte a klubot és a szurkolókat is. Ettől függetlenül olyan lehetőséget kapott a Buckstól, amire nem tudott nemet mondani - Milwaukee-ban megnézheti, mire viszi kezdőként, új kihívásoknak próbálhat megfelelni, és nem tudni, mikor lett volna erre megint esélye, ha egyáltalán lett volna. Új csapatot, új rendszert, új szakmai stábot és új várost kell megismernie, amihez természetesen idő kell, de jól érzi magát eddig. Úgy érzi Dellavedova, hogy már eddig is sokat tanult, és természetesen még többet kell.

Ma hajnalban duplahosszabbítás után kikapott a Los Angeles Clippers a Brooklyn Nets otthonában, Doc Riverst pedig kiállították az első hosszabbítás vége felé - egy faultnál nem értett egyet Rivers a döntéssel, odasétált Lauren Holtkamphoz, megbeszélte vele a dolgot, de Ken Mauer technikait adott ezért neki, majd a heves ellenkezésbe kezdő tréner megkapta a második technikaiját is, így küldték ki. Rivers szerint ez volt a legbutább tekó, amit valaha látott - nem is vitatkozott igazán Holtkamppal, de tudja, hogy a liga arra fogja fogni az egészet, hogy átlépte a felezővonalat, és Mauer ezt később meg is erősítette, hogy ezért kapott büntetést Rivers. A Clippers vezetője azt is elmondta, hogy szerinte egy játékvezetőnek, akinek semmi köze nincs egy adott esethez, nem szabadna technikait adnia, ő ezen volt kiakadva, hiszen Mauer azt sem tudta, miről beszélnek Holtkamppal.

Az Oklahoma City Thunder irányítóját, Russell Westbrookot kérdezték csapattársa, Andre Roberson esélyeiről az All-Defensive csapatba kerülésre. Westbrook Erik Horne-nak (NewsOK) azt nyilatkozta, hogy ezeket az ötösöket már a szezon kezdete előtt eldöntik, és olyanok is bekerülnek, akik egyáltalán nem védekeznek, pedig Roberson egy az egyben úgy megfog embereket, hogy azok képtelenek pontokat szerezni. Őt nem érdeklik a statisztikák, a győzelmek és egyebek, de ha valaki látja, hogy mit csinál a pályán Roberson, és tudja, mit jelent a védekezés, annak világos, hogy a swingmannek az All-Defensive csapatban lenne a helye.

Az OKC tegnap hajnalban a New York Knickset győzte le, méghozzá nem kis mértékben a pattanózásnak köszönhetően, amelyet 13-mal nyert meg a Thunder. A Knicksnél persze visszanézték a felvételeket, Kristaps Porzingis pedig Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, hogy ilyenkor mindig önmagát nézi az ember, és pocsék teljesítményt nyújtott személy szerint. Nehéz volt végignéznie ezt a meccset, de úgy érzi, kellenek az ilyenek is ahhoz, hogy magukra találjanak, őt például nagyon motiválta a dolog, már alig várja a következő találkozót.

A Chicago Bullsnál egyelőre nagyon jók az eredmények, a csapategység pedig egészen kiváló Jimmy Butler elmondása szerint. A gárda kiscsatára azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy olyan, mintha egy kollégiumban élnének. Folyamatosan együtt hagyják el a csarnokot, együtt mennek el enni is, aztán mindig összegyűlnek valakinek a lakásán, videójátékot játszanak, sokat beszélgetnek, egyfolytában egymással van az egész keret. Azt nem tudja, hogy mennyire jó vagy rossz dolog ez, de olyan érzése van, mintha egy egyetemi csapat lennének

Michael Scotto (Basketball Insiders) információi szerint a Memphis Grizzlies érdeklődik Norris Cole iránt - mint ismert, Mike Conley legalább 6 hétre kiesett gerincsérülése miatt. Cole jelenleg Kínában játszik, de van a szerződésében egy NBA kilépési lehetőség, azzal visszatérhetne azonnal.

Ha már sérülés: a Los Angeles Lakersnél újabb kezdőjátékos dőlt ki ma hajnalban, miután Nick Young jobb Achillese meghúzódott a New Orleans Pelicans elleni találkozón - egyelőre természetesen nem tudni, mennyire súlyos a dolog.

Maradjunk még a Lakersnél, egykori sztárjuk, Shaquille O'Neal ugyanis azt nyilatkozta Ananth Pandiannak (CBS Sports), hogy szerinte fiának, Shareefnek nem kell Kobe Bryanttel együtt edzeni, kiváló játékos, és sokkal jobb, mint ő volt ebben a korban. Shaq azt is elmondta, hogy Shareef iránt több egyetem is komolyan érdeklődik, és nagyon büszke rá.

Szintén nem feltétlenül a pályán köthető dolgokhoz kapcsolható, hogy a Boston Celtics sztárját, Al Horfordot betámadták, amiért a feleségével volt szülése után, és nem játszott csapata Miami Heat elleni meccsén tegnap hajnalban. Michael Felger (CSNNE) kritizálta a magasembert, mert szerinte ha évi 30 millió dollárt keres az ember, akkor nem annyira nehéz egy magángépet rendelni, vagy Wyc Grousbeck tulajdonos is biztos szívesen szállította volna át a játékost, miután megszületett a gyereke. Horford annyit válaszolt erre A. Sherrod Blakely-nek (CSNNE), hogy számára nagyon fontos volt, hogy a felesége mellett legyen, támogassa őt, főleg mivel a terhessége közepén kellett költözniük Bostonba. Van egy fiúk is, rengeteg mindent kellett elvégeznie a feleségének az utóbbi időben, úgyhogy tudja, hogy sokat jelentett neki, hogy ott volt mellette.

A végére pedig JR Smith maradt az év védekezésével - inkább Jason Terryvel beszélgetett a dobóhátvéd... Smith a meccs után azt mondta, nem is tudta, hogy akkor a pályán kell lennie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus