Hírmorzsák 2016-11-30 (21:00)

Porzingis szerint ő és Towns olyan magasemberek, akik megváltoztathatják a ligát - nagyon dicsérte a Minnesota centerét. Porzingisnek nem számít, hogy őt vagy Melót tekintik a Knicks vezérének. DeAndre Jordan szerint becsapják magukat, még semmit nem értek el. Drummond szerint ő nem dirty játékos - nyertek, úgyhogy a kiállítása ellenére is elégedett. Lue szerint nagyon kínos volt a JR Smith-Jason Terry ölelgetés a meccs közben. Shumpertnek tetszik Draymond Green trash talkja, és ő is megígérte, hogy kiporolják a Warriors fenekét. Nick Young 2-4 hetet kihagy (vádli). Wade játéka ma este kérdéses (fog). Vince Carter nem játszik a Raptors ellen (csípő). Nowtizki nem 2, hanem 3 meccset hagy ki (Achilles). Tyreke Evans akár két héten belül visszatérhet. Scott Brooks dicsérte a Thundert, Westbrook pedig volt edzőjét.

A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis a Minnesota Timberwolves centeréről, Karl-Anthony Townsról nyilatkozott Marc Bermannek (New York Post) - a két gárda ma éjszaka fog összecsapni. Porzingis elmondása szerint sokat beszélgettek, ő arról kérdezett Townsról, milyen volt az egyetemről az NBA-be kerülni, a Timberwolves játékosa pedig az Európából való átállásról érdeklődött nála - most is sokszor vannak kapcsolatban, és mindig nagyon várják az egymás elleni mérkőzéseket. A lett játékos azt is hozzátette, hogy nagyon magas szinten kosarazik Towns, nagy sztár lesz a ligában, és szerinte nagy rivalizálás lesz kettejük között. Bármit meg tud csinálni a Minny feltörekvő sztárja a pályán, tud dobni, a betörésekben is jó, a palánknak háttal a centermunkában, és nagydarab, jó lepattanózó emellett. Porzingis az ESPN-nek azt is elmondta, hogy szerinte ő és Towns is olyan magasemberek, akik megváltoztathatják a játékot.

Porzingis Ian Begley-nek (ESPN) arról is beszélt, hogy követi twitteren és a közösségi médián keresztül a dolgokat, látta már ő is, hogy sokak szerint a Knicks már az ő csapata, nem Carmelo Anthonyé, de túl szokott siklani ezeken a dolgokon, nem reagál rájuk, mert nem foglalkozik ezzel. Számára tökéletesen lényegtelen, hogy ki a vezér, csak az számít, hogy meccseket nyerjenek, és amíg sikerül is szállítaniuk a győzelmeket, nem számít, hogy kinek a csapata a Knicks.

A Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan Ohm Youngmisuknak (ESPN) a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni vereség után nyilatkozott. Jordan szerint becsapják magukat, mert a saját szavaival élve még sz*rt se értek el. Első helyen álltak a nyugati főcsoportban pár hétig, de ez összességében semmit nem számít - készpénznek vették, hogy majd ott is maradnak elöl, sokkal jobbnak hitték magukat, mint amennyire jók úgy igazából. Tisztelniük kell az ellenfeleiket és a játékot is, rengeteget kell még fejlődniük.

Egy másik center, a Detroit Pistons sztárja, Andre Drummond Vince Ellisnek (Detroit Free Press) a ma hajnali kiállításáról nyilatkozott - Flagrant 2-vel küldték ki, mert a visszajátszás alapján úgy ítélték meg a játékvezetők, hogy nem találta el ugyan Roy Hibbert fejét, de szándékosan könyökölt. Drummond azt mondta, hogy bárki, aki ismeri, tudja, hogy nem él ilyen eszközökkel - szerinte ez a játék része volt, Hibbertet eltalálta, a Hornets játékosa meg mindent megtett, hogy megkapja a faultot, a bírók lefújták, aztán kivezettették, de egyébként nyertek, így elégedett. Nem ő hozza a szabályokat, csak játszik - a bírók úgy ítélték meg, hogy csinált valami nagyon durvát, ő meg elfogadta a következményeket és leballagott.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Dave McMenaminnek (ESPN) azt mondta, hogy elég kínos volt az a bizonyos játék, amikor JR Smith megölelte Jason Terryt ahelyett, hogy védekezett volna, és beszélt is játékosával erről.

A Cavs dobóhátvédje, Iman Shumpert is elkezdte a trash talkot a potenciális Cleveland - Golden State nagydöntő előtt - mint ismert, Draymond Green korábban lenyilatkozta, hogy ő személy szerint ki akarja végezni a bajnokot, ha esetleg újra találkoznak majd a fináléban. Shumpert Karizza Sancheznek (Complex) azt mondta, hogy nincs ezzel gond, nekik utálniuk kell a Warriorst és fordítva, ennek így is kell lennie. Shumpert szerint erről szól a sport és imádja minden egyes mozzanatát. Örült Green nyilatkozatának, mert "szét fogják rúgni a s*ggüket".

A Chicago Bulls hátvédje, Dwyane Wade játéka kérdéses ma este - el volt törve az egyik fogának a gyökere, ezt távolították el tegnap. Ha már sérülés, akkor ide tartozik, hogy Jennifer Hale (Fox Sports) információi szerint a New Orleans Pelicans hátvédje, Tyreke Evans akár két héten belül is visszatérhet, mert nincsenek fájdalmai, a testzsírszázaléka is lement 7%-ra, és valószínűleg 16-20 perces limiten lesz eleinte. A Los Angeles Lakersnél Nick Youngnak nem az Achillese, hanem a jobb vádlija húzódott meg, az első hírek szerint 2-4 hetes kihagyásra kényszerül. A Memphis Grizzliesnél Vince Carter nem játszik a Toronto Raptors ellen csípősérülése miatt. A Dallas Mavericksnél pedig Dirk Nowitzki nem kettő, hanem három meccset fog kihagyni az Achillese miatt.

A Washington Wizards ma éjszaka az Oklahoma City Thunder vendége lesz, Scott Brooks tehát visszatér korábbi csapatához. A tréner azt nyilatkozta Brett Dawsonnak (The Oklahoman), hogy kicsit túl optimista lenne, ha azt gondolná, hogy majd hatalmas ovációt fog kapni. Brooks azt is elmondta, hogy nagyszerű éveket töltött a gárdánál, és bár számára véget ért az oklahomai kaland, de ilyen ez a sport. Nagyon tiszteli a klubot és azokat a játékosokat is, akiket itt edzett. Russell Westbrook le is nyilatkozta, hogy Brooksnak sokat köszönhet, mert hagyta, hogy kiteljesedhessen, elkövethesse azokat a hibákat, amiket el kell követni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus