Hírmorzsák 2016-12-01 (12:30)

Scott Brooks nem örül, hogy Durant és Westbrook nem beszélnek egymással. Westbrook 55 éve az első, aki tripla-dupla átlaggal kezdi decembert - Kanter poénkodott, hogy elkezdi kizárni a pattanóknál csapattársát. Thibodeau szerint ha Noah egészséges, még mindig elit játékos. Carmelo Anthony szerint Porzingis és Towns lesznek a liga arcai pár éven belül. Cuban kirohanása Bogdanovic lépéshibája és kétszerindulása miatt. Prohorov eladná a Nets egy részét. Dwight Howard túl sokat akart, Shaqtin' lett belőle (videó). 28 percre nőtt Embiid perclimite. Noel már a D-Ligában végzi rehabját. Reggie Bullock meniscusát műteni kell (2-4 hónap). Dion Waitersnek 2 hetet kell kihagynia combja miatt. Winslow-t jövő hét elejére visszavárja a Heat. Danuel House 6 hétre out csuklótörése miatt. Paul Millsapnek a csípőjével, Courtney Lee-nek a bokájával vannak gondok.

A Washington Wizards ma hajnalban az Oklahoma City Thunder otthonába látogatott, Scott Brookst pedig természetesen több dologról is kérdezték, így Kevin Durantről is. A Wizards trénere azt mondta, hogy több nagyon jó évük volt, amikor úgy érezte, hogy elég jó esélyük volt bajnoki címet nyerni, ebben pedig nagy szerepe volt Durantnek. Brooks szerint közel jártak a végső sikerhez, de történtek dolgok, amik miatt nem sikerült - a sérülésekre nincs befolyásuk, de elég jól reagáltak többször is erre. Durant megdolgozott azért, hogy úgy dönthessen, ahogy neki és a családjának a legjobb.

A szakvezető kitért arra is, hogy a kiscsatár és Russell Westbrook egyelőre nem beszéltek, mióta KD csapatot váltott. Brooks nem örül ennek - ha valaki egy olyan csapatot írányít, ami teli van atletikus, a versenyhelyzetet kedvelő játékossal, akkor egyértelmű, hogy lesznek viták, veszekedések, de a szakmai stáb feladata összetartani őket, márpedig szerinte ők jól végezték a munkájukat ilyen szempontból is, pedig sokan szerették volna őket szétválasztani. Szerinte fognak is beszélni majd egymással, ha eddig még nem tették, de annyi szép dolgot értek el együtt, hogy szomorú, hogy most idáig jutott a helyzet, és büszkének kellene lenniük arra, amit véghez vittek, nem arra koncentrálni, hogy nem nyertek bajnoki címet. Nagyon sok mindent tettek azért, hogy ilyen minőségű csapatuk legyen, és Brooks szerencsésnek érzi magát, hogy egyáltalán volt esélyük a végső sikerre. 

Ha már Westbrook, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Wizards ellen sorozatban negyedik tripla-dupláját hozta, így megcsinálta, amiről volt már szó nemrég - 55 éve ő az első játékos, aki tripla-dupla átlaggal kezdi meg decembert. Az irányító a meccs után azt nyilatkozta, hogy sosem áll le, neki az a feladata, hogy folyamatosan támadó üzemmódban legyen. Westbrook 10 pattanó fölött átlagol, ami brutális, de kérdéseket vet fel a magasemberek teljesítményével kapcsolatban - Enes Kanter a találkozót követően viccelődött is az újságíróknak, hogy elkezdi majd kizárni csapattársát a pattanóknál.

Ma hajnalban összecsapott egymással a Minnesota Timberwolves és a New York Knicks is. A Minnesota vezetőedzője, Tom Thibodeau még a mérkőzés előtt beszélt Stefan Bondynak (New York Daily News) volt játékosáról, az eddig új csapatában gyengélkedő Joakim Noah-ról. Thibodeau szerint különlegesen képzett a francia center, mert nagyszerűen lát a pályán, és nagyon érzi a játékot - olyan passzokat tud meghúzni, amit csak az irányítók. A tréner szerint félre kell tudni tenni Noah dobását, mert támadásban is bőven használható - kiváló támadópattanózó, kitűnő elzárásokat ad, mindig odateszi magát, és érti a védekezéseket, tudja, hogy mit enged az ellenfél és mit nem. Védekezésben nincs túl sok minden, amit ne tudna - jól mozog lábon, az elzárás-leválás elleni is nagyszerűen használható, a palánk alatt megnehezíti az aktuális embere dolgát, emellett olyan labdákat is megszerez, amikkel fel tudja tüzelni csapatát. Azt is hozzátette Thibodeau, hogy természetesen ahogyan mindenkinél, Noah-nál is nagyon fontos, mennyire egészséges - amikor 100%-os állapotban van, akkor szerinte a francia kosaras még mindig elit szinten játszik, és hisz abban, hogy vissza is tér ide Noah.

A meccs után a győztes dobást jegyző Carmelo Anthony a két feltörekvő sztármagasembert, Kristaps Porzingist és Karl-Anthony Townst dicsérte. Melo szerint a két játékosnak a csillagos ég a határ, mert Porzingis is napról napra fejlődik, Towns pedig egészen kiválóan játszik - még hoszzú ideig lesznek az NBA-ben, és szerinte ők ketten lesznek a liga arcai pár éven belül.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Detroit Pistons hátvédjének, Reggie Bullocknak meg kell műteni a meniscusát, ami miatt 2-4 hónap kihagyásra kényszerül a játékos. A Philadelphia Sixersnél Nerlens Noel lekerült a D-Ligába, a Delaware 87ershöz - ez azt jelenti, hogy rehabja a következő, gyakorlatilag az utolsó fázisába lépett. A Phillynél Joel Embiid perclimitje 28 percre nőtt - már ma hajnalban ennyit játszhatott volna a Kings ellen, ha megrendezték volna a meccset, de a back-to-backek egyik felét továbbra is ki fogja hagyni. A Washington Wizardsnál Danuel House jobb csuklójában van egy törés, emiatt 6 hetet ki kell hagynia. Az Atlanta Hawksnál Paul Millsap csípősérülése miatt nem lépett pályára a Phoenix Suns ellen, de Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) forrásai szerint pénteken, a Detroit Pistons ellen már ott lehet a parketten társaival. A New Yorknál pedig Courtney Lee ma hajnalban, a Minnesota ellen sérült meg, a bal bokájával vannak gondok.

A Miami Heatnél Dion Waitersnek egy szakadás van a jobb combjában, emiatt legalább 2 hétig harcképtelen lesz a dobóhátvéd. A Heatnél Justise Winslow sem tartott a csapattal a mostani idegenbeli túrájukra, de a dobóedzővel dolgozik addig is, az együttes pedig azt szeretné, ha a hétfői edzésen már teljes értékű harcos lenne, az ő visszatérése tehát közeledik. Erik Spoelstra vezetőedző azt nyilatkozta Ira Windermannek (South Florida Sun Sentinel), hogy persze mindent gyakoroltatnak Winslow-val, de főleg a kondiját akarják rendbe tenni a jövő hét elejéig, aztán remélhetőleg hétfőn már elég emberük lesz ahhoz, hogy 5-5 ellen tudjanak edzeni. Spoelstra szerint úgy kezelik ezt az időszakot Winslow esetében, mint egy mini-edzőtábort.

Egy kis érdekesség, hogy a Toronto Raptors sorozatban 100. hazai meccsén volt teltház, ami franchise-rekord - ezalatt közel 2.000.000 néző látogatott el az Air Canada Centre-be.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov egy helyi érdeklődőt keres, akinek eladhatja a franchise kisebbségi tulajdonrészét. Az orosz milliárdos egy közleményben azt írta, hogy szeretné erősíteni a klub kapcsolatát New Yorkkal, ezért keres helyi kötődésű befektetőt. Az ESPN-nek megerősítette ezt a tulaj, de hozzátette, hogy továbbra is ő marad a többségi tulajdonos - a NetsDaily információi szerint egészen 49%-ot hajlandó eladni másoknak Prohorov, de csak a Netsből, a szintén hozzá tartozó Barclays Center, a Nassau Coliseum és a Brooklyn Paramount Theater marad teljes egészében az ő kezében.

Egy másik tulajdonos, Mark Cuban a Dallas Mavericks - San Antonio Spurs előtt a Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers találkozón be nem fújt lépéshibáról és kétszerindulásról nyilatkozott - mindkét esetben Bojan Bogdanovic volt a tettes az első 15 másodpercben. Cuban szerint készen áll rá, hogy újabb büntetést kapjon, miután látta ezt a két esetet - az évek során összesen 1.5 millió dollárra büntette őt a liga azért, mert kritizálta a játékvezetést. Ha velük történik ez az egész, akkor valószínűleg panaszt nyújt be, mert ha megteszi ezt, akkor a SportsCenterben folyamatosan ezt az esetet játszanák, reményei szerint azonban így is lesz következménye ennek az esetnek. A játékvezetők sok mindent nem vesznek észre, mert rengeteg dolog történik a pályán, de ez nem ez az eset volt, hiszen a meccs első vagy második labdabirtoklása volt, Ken Mauer meg ott állt az esettől nem messze - Cuban szerint itt nem arról volt szó, hogy rossszul ítéltek meg egy szituációt. A tulaj úgy érzi, a bíráskodás nagyon fontos, mert hatalmas befolyása van egy-egy csapat teljesítményére. A hiba benne van a bírók munkájában is, de az nem fér bele, hogy valaki hanyag legyen, ne figyeljen oda a feladatára, mert ezek kiküszöbölhető dolgok.

A végére pedig az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard maradt egy Shaqtin'-gyanús gyorsindítással:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus