Hírmorzsák 2016-12-02 (21:45)

Motiejunast megtartja a Houston a Nets ajánlata ellenére is? Toney Douglas a Grizzlies első számú jelöltje, ha megkapják a DPE-t. David Blatt beszélt arról, mennyire más volt az NBA, mint amire számított. Lue és Kerr lettek a hónap edzői. Draymond Green szerint több más esetben is Flagrant 1-et kellett volna ítélni a Warriors-Rockets meccsen. Iguodala szerint Durant minden idők egyik legjobb scorere, még csak karcolgatja a lehetőségei felszínét. Cousins szerint azok terjesztik róla a pletykákat, akik a csapatukban akarják tudni. LeBron szerint is Wade mondott le több dologról, mikor összeálltak. Új CBA: hamarabb kezdődhet az alapszakasz, és 2 év után is lehet hosszabbítást ajánlani az újoncszerződésen lévőknek.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) értesülései szerint a Houston Rockets nem akarja feladni Donatas Motiejunast, hiába ír alá a magasember várhatóan órákon belül a Brooklyn Netshez - az újságíró úgy tudja, hogy Daryl Morey még mindig nagyon kedveli a litván játékát. Mike D'Antoni vezetőedző is azt nyilatkozta, hogy szeretik Motiejunast emberként és játékosként is, de meg kell nézniük, mik lesznek a szerződés feltételei, aztán pedig Morey fog dönteni, ez az ő hatásköre. Nyilván úgy fog dönteni a szakvezető, ahogyan a klubnak a legjobb, de természtesen ő személy szerint örülne, ha maradna náluk a magasember. Mint ismert, a Rocketsnek három napja lesz dönteni az aláírástól számítva.

Michael Wallace (ESPN) forrásai szerint a Memphis Grizzliesnél Toney Douglas a legesélyesebb arra, hogy szerződést kapjon, ha a csapat megkapja a DPE-t Mike Conley hosszútávú sérülése miatt - mint ismert, ebben az esetben ideiglenesen 15 fő fölé mehet a keretlétszámuk -, ez pedig elvileg a holnapi napon meg is történhet.

David Pick információi szerint a Cleveland Cavaliers képviselői találkoztak a 2015-ös draft 31. helyén kiválasztott Cedi Osmannal, a török kosaras pedig azt mondta nekik állítólag, hogy nagyon szívesen csatlakozna az együtteshez a következő idényben. - a 21 éves swingman jelenleg az Anadolu Efesnél kosarazik.

Az is Törökországhoz és a bajnokhoz tartozik, hogy előző edzőjük, a most már a Darüssafaka Dogust irányító David Blatt Amos Barshaddal (Bleacher Report) beszélgetett. Blatt azt nyilatkozta, hogy az NBA-ben a játék és az élet is teljesen más, mint Európában, amihez jó időbe telik hozzászokni - eleinte nem is gondolta, hogy mennyire más, mint amit addig ismert. Blatt szerint a kosárlabdára koncentrált csak, de aztán rá kellett jönnie, hogy amiről azt gondolta, ugyanolyan lesz, az is teljesen más volt. Ettől függetlenül nagyon jó tanulási folyamat volt ez számára annak ellenére is, hogy nem úgy ért véget ez a kaland számára, ahogy szerette volna - volt már elégszer a csúcson ahhoz, hogy ha a padlóra kerül, tudja, hogyan álljon fel. Blatt azt is elmondta, hogy a médiának megvan a felelőssége, a célja és a motivációja is - nem akar belemenni részletekbe, de ettől lesz mindenki számára olyan érdekes, ettől akarják követni a szurkolók, és ezért akarnak olyan rengetegen befektetni. Ha valaki élvezni akarja ennek a gyümölcseit, akkor tudnia kell, mit vállal, és azt is, hogy ennek az egész gépezetnek csak egy része.

Még mindig a Cavs: Tyronn Lue lett október-november hónapban kelet legjobb edzője, nyugaton pedig a Golden State Warriors trénere, Steve Kerr nyerte el a díjat. Lue 13-3-at teljesített a Cavsszel, amivel keleti első helyen álltak november után, Kerrék pedig az első bő egy hónapban 16-2-vel vezették a ligát - mindkét gárda begyűjtött már azóta 1-1 vereséget.

Maradjunk még a Golden State-nél - ma hajnalban Flagrant 1-et kapott Draymond Green, amikor fejberúgta James Hardent a Houston Rockets elleni összecsapáson. Green a meccs után azt nyilatkozta Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News), hogy szerinte más esetekben is ilyen ítéletnek kellett volna születnie, mert tudomása szerint ha valakit eltalálnak a fején, akkor az automatikusan Flagrant 1. Azt is hozzátette, hogy úgy döntenek a játékvezetők, ahogy akarnak, neki nincs erre befolyása, de azért megjegyezte, hogy több más ítélet is vezetett odáig, hogy megtörtént az az eset.

A Warriors döntő MVP-je, Andre Iguodala még az Atlanta Hawks elleni győzelem után mondta azt Sam Amicknek (USA Today), hogy bár szerinte Kevin Durant nagyon jó már most is, de még csak a felszínét karcolgatja annak, ami igazán benne van, és amire képes lehet náluk - nagyon várja már, hogy KD rálépjen a gázpedálra és megmutassa, mi van benne ténylegesen, mert jelenleg még nagyon odafigyel arra, hogy ne dobjon túl sokat. Iguodala szerint Durant minden idők egyik legjobb scorere, egészen félelmetes arzenál áll rendelkezésére - próbálják is érzékeltetni vele, hogy nála nincs olyan, hogy "túl sokat" vállal.

Arról volt szó már délelőtt, hogy DeMarcus Cousins A. Sherrod Blakely-nek (CSNNE) elmondta, nagyon jól érzi magát a Sacramento Kingsnél. Cousins az újságírónak azt is hozzátette, hogy a róla szóló pletykák nagy részét azok generálják, akik szeretnék a csapatukban tudni, de ez egyáltalán nem zavarja őt. Még ez a szezon is itt van és a következő is - csak a jelenlegi klubjára, a győzelmek megszerzésére és a PO-ba való bejutásra koncentrál.

Arról is volt szó délelőtt, hogy a Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade úgy érzi, neki kellett a több dologról lemondania, mikor összeállt a Big 3 2010-ben a Miami Heatnél. Volt csapattársa, LeBron James azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy mindkettejüknek változnia kellett, de Wade lemondott a terhek nagy részéről. Azt nem tudja mikor, de egyszer odament hozzá a dobóhátvéd, és azt mondta neki, hogy ha el akarják érni a céljaikat és a bennük lévő lehetőségeket, akkor neki (Jamesnek) önmagának kell lennie. Wade megmondta neki, hogy visszalép egy kicsit, de persze minden segítséget megad, ezt pedig nagyon nagy dolognak tartotta LeBron. Azt is hozzátette a Cavs ikonja, hogy a Wade elleni találkozó előtt nem a négy együtt játszott évre emlékszik, hanem arra a baráti kapcsolatra, ami 14 év alatt kialakult közöttük - rengeteg közös emlékük van a pályán kívülről, azt meg úgyis látta mindenki, hogy a pályán mi történt.

A végére pedig a kollektív szerződés maradt, amiről Marc Stein (ESPN) hozott újabb részleteket. Stein forrásai szerint az alapszakasz 7-10 nappal korábban kezdődhet, mivel lerövidítik majd az előszezont. Egy másik változás lesz állítólag, hogy nemcsak a harmadik év után lehet majd hosszabbítást ajánlani az újoncszerződésen lévőknek, hanem már a második év után is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus